Crestinismul si evolutia spirituala 9

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Apropos de cafea, eu imi fac al doilea espresso.

By the way, am apucat sa spicuiesc din cartea
" Castelul libertatii interioare- Persoana in filozofia lui Edith Stein" (Tereza Brandusa Palade).
Cred ca e pe gustul Conchitei, ca ea e cu filozofia. Eu nu, dar, o voi citi pt ca ma intereseaza drumul parcurs de Edith Stein ( care a studiat initial filozofia)spre sfintenie.

http://www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2084:sf-tereza-benedicta-a-crucii-edith-stein-fc-m-9-august&catid=108:luna-august

http://www.carmelitanisnagov.ro/ro/sfintii-carmelitani/sfanta-edith-stein-portret/

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Mergand prin parohia sa, un preot l-a auzit pe un copil vorbind urat cu prietenii sai de joaca si înjurand. Oprindu-se, l-a întrebat:
- Daca cineva ar vorbi în limba engleza, ce ai crede despre el ?
- Ca este un englez, a raspuns baietelul.
- Dar daca cineva ar vorbi în limba spaniola ?
- Ar fi un spaniol, desigur.

- Nu crezi ca este la fel si cu cel care vorbeste “limba” lui Dumnezeu ? Un crestin spune doar lucruri frumoase si folositoare. De la omul rau, dimpotriva, nu auzi decat vorbe urate, înjuraturi si minciuni. Cum este sufletul omului, asa sunt si vorbele sale.

Fii atent ce spui, fiindca, mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge între cei a caror limba o vorbesti! Poti ajunge între pacatosi si diavoli sau între îngeri si sfinti.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Demult, traia un batran, om cu frica lui Dumnezeu, ce-si castiga traiul trecand calatorii, cu barca sa, de pe un mal pe celalalt al unui rau. Într-o zi, în timp ce mosul îl trecea cu barca pe un tanar, acesta observa ca pe fiecare vasla este ceva scris si întreba:

- De ce ai scris pe o vasla “credinta” si pe cealalta “fapte bune” ?
- Fiindca acestea doua ma conduc în viata, raspunse batranul.
- Nu cred ca omul are nevoie de amandoua, spuse cu îndrazneala tanarul. Este de ajuns doar una dupa care sa îti calauzesti viata: daca faci “fapte bune”, esti de folos celorlalti, daca ai “credinta”, îti esti tie însuti de folos.

Batranul nu a spus nimic, dar a început sa vasleasca cu o singura vasla. Barca nu a mai avansat nici un pic, învartindu-se în loc. În felul acesta a înteles tanarul ce-a vrut sa spuna omul: ca acela cu suflet curat, adica luminat de credinta, va avea si o viata curata, adica încarcata de roadele bunatatii si milei crestinesti. Cum este sufletul omului, tot asa îi este si viata.

Credinta fara bunatate nu este decat ipocrizie. Cel cu adevarat credincios Îl iubeste pe Dumnezeu, iubindu-i pe oameni. Faptele bune si credinta sunt cele doua aripi cu ajutorul carora sufletul nostru se înalta spre Dumnezeu. Cu o singura aripa nu poti zbura!

“În fapte se arata credinta. Credinta fara fapte nu exista.”
( Sfantul Simeon Noul Teolog )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Hristos a inviat! Adevarat a inviat!

Fetelor, incerc sa scriu un mesaj de dimineata, dar bebe nu si nu!
Ieri ne-am serbat ziua cu parintii si fratii mei, dar am fost si la cununia unei cunostinte. Multumesc tuturor de urari , asemene va doresc si voua.
Crinuta, am facut poze la tort, la restul nu. Dar sa nu-ti imaginezi ca sunt cine stie ce artista la ornat, ca de cand cu asta mic nu mai am rabdare la migaleli.
Iasmin, uite draga mea ca am facut cafeaua, cam tarziu, dar am o scuza, ca si acum sunt cu juniorul in brate si .

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Wow Kariguld, 99 de ani. Si ati facut party?

Mi-e dor de Germania. M-as muta maine acolo definitiv. De fiecare data cand merg acolo ma simt ca acasa.

hallo

doamna era in caruciorul cu rotile, asa ca doar un mic party a fost.
ce te impiedica sa te muti in Germania? pentru copil, merita si pentru tine auch!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Iasmin, ma invidiezi? pielea mea e foarte alba, nu ma pot bronza niciodata...ma fac rosie ca un rac si cam atat. sunt un om normal si vreau doar sa dau putere si tarie celor din jur. multumesc, nu mai spune nimik ca se face coada la PM.

mamabear, multumim de cafea!

pe fiecare

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Nikole, intamplator am dat peste asta:
http://biserica.jp/
Oare n-ar fi posibil, iubita, sa gasesti ceva de felul asta in Brasil?
Tare m-as mai bucura pentru tine.

Mergi la inceput

“(…)Dar pe noi ne interesa sa-i cunoastem inceputul si continuitatea vietii sale sihastrice; mai doream a sti cum vulpile se imparatsesc din cartofii parintelui Ioanichie si, in sfarsit, ni se comunicase o expresie a batranului, cum ca spurcatul nu-i mai mananca porumbul, de cand i-a pus cursa.
Tinand pe batranul sihastru de mana (care era un membru viguros al unui trup scurt de statura si inca plin de muschi tari), l-am intrebat:
-Cinstite parinte! Spune-mi, te rog, cum mananci cartofii cu vulpile?
-Apoi sa vezi Prea Sfintite, zise batranul. La mine la chilie vine o vulpe care imi prinde soarecii, si cand ma gaseste mancand cartofi fierti ii dau si ei cate unul-ba intr-o zi mi-a mancat doi mari ca astia-aratand la unul din cartofii de pe masa, adusi de dansul. Intrebandu-l apoi cum face de ursul nu-i mananca porumbul, el ne-a raspuns:
-Vazand ca e multe ori spurcatul vine si nu numai mananca, dar si culege porumb cu bratul, am taiat niste nuiele si le-am infipt imprejurul porumbului, iar capataiele indoite iarasi le-am infipt in pamant. Acum numai vine si se uita de jur imprejur si apoi se duce in treaba-si.
Intrebandu-l mai deaproape daca aceste nuiele au sa-I scape porumbul totdeauna, el ne-a spus ca de trei ani face asa si ursul nu i-a luat nici un porumb, temandu-se ca acele nuiele sunt curse. Si acum cand trece pe langa chlia lui, mormaie si uneori azvarle cu cate o piatra(…)
-Cinstite parinte! Sa te fac preot, sa ingrijesti de aceasta bisericuta si sa nu mai fii nevoit sa te duci iarna pe de vale la biserica.
La aceste cuvinte a disparut de dinaintea noastra ca prin minune, si am ramas fara raspuns”

Fragment din Ioanichie, sihastrul de la Gropu-Locurele, publicat in Lumea monahilor, nr 34 aprilie 2010

Fetelor, am scris fragmentul asta, pentru ca este despre unul din sihastri nostri. Ce inseamna smerenia vedem din modul copilaresc si pur in care traia, dar vedem si cum s-a invrednicit de daruri odata cu smerenia sa.

Mergi la inceput

ce fac fetele? io incerc sa fac niste placinte cu branza, de-alea care se coc in tigaie, dar eu am sa le pun la cuptor. daca ies bune, va dau si voua cateva!

Nikole, draga de tine, cum iti merge? ce fac bebelusii?

restul fetelor.......

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Pai ce sa facem, uite eu am aflat cu stupoare ca doua reviste crestine absolut superbe nu mai au binecuvantare de la patriarhie sa fie difuzate. Am un mic soc.
Iata sursa:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/04/25/protest-fata-de-interzicerea-de-catre-patriarhie-a-difuzarii-revistelor-lumea-credintei-si-lumea-monahilor/
Asa ca las placintele cand mi-oi reveni din soc.

Mergi la inceput