sunt disperata...un job bun sau cu bebe acasa?
Raspunsuri - Pagina 3
flloryy spune:
Eu nu mai alaptez, deci din punctul asta de vedere nu trebuie sa imi fac griji. Am inceput de o luna si diversificarea... Mama trebuie sa se obisnuiasca, dar a crescut 2 copii, prinde repede.
Bluel spune:
Florry, vad ca deja ai facut alegerea si sint convinsa ca ti-a fost greu, ca oricarei mame care trebuie sa se desparta de puiul ei, dar eu cred ca nici nu realizezi cat a cantarit faptul ca il lasi pe maini bune, cu mama ta...; si iti spune asta o mamica care nu a avut niciodata ajutor in aproape 1 an si 8 luni, nu cred ca stii ce inseamna sa nu ai cu cine sa lasi copilul macar jumatate de ora, sa il cari cu tine absolut peste tot, asa ca eu zic sa-i multumesti mamei tale! Eu nu agreez ideea ca parintii nostri sint obligati sa ne creasca /aiba grija de copii, dar atunci cand ti se ofera ajutorul, ar trebui apreciat, mai ales ca in cazul tau vine de la propria ta mama, deci poti merge la serviciu oarecum linistita.
Eu personal am ales sa renunt definitiv inca din perioada sarcinii la un job foarte bine platit la vremea respectiva (nu venise inca criza), toti mi-au spus ca sint nebuna, dar eu asa am simtit ca trebuie sa fac (desi eram constienta ca finantele ni se vor reduce iar cheltuielile vor creste, am mai redus pe ici pe colo si Slava Domnului, ne-am descurcat f. bine pana acum) si am decis sa stau acasa cu copilul pana la 2 ani. A fost si este greu, a fost si este minunat, dar va veni vremea cand va trebui 1. sa gasesc un job bun (in conditiile crizei) si 2. sa gasesc pe cineva sa aiba grija de copil, pentru ca la gradinita am decis sa-l dau la 3 ani. Si acest cineva, in cazul meu, va fi o bona, o femeie straina, nu mama si imi va fi si mai greu... De asta iti spun, eu am acum dileme si mai mari, du-te la serviciu, oricum sint convinsa ca te-ai fi dus dupa cei 2 ani, va fi mai greu la inceput pana te vei obisnui (vei da sute de tel zilnic, ar fi trebuit sa negociezi asta cu angajatorul ), dar vei fi linistita ca puiul e in siguranta si oricum ai 3 luni de tranzitie. Important este sa SIMTI ca esti fericita cu alegerea ta! Multa bafta!
Bluel spune:
Si apropo de primii pasi, care in acceptiunea mea inseamna plecarea copilului pe picioarele lui, nu sustinut, eu l-am surprins cum efectiv a alergat 3 m si, recunosc ca mi-au dat lacrimile.
flloryy spune:
Bluel, ai dreptate, mi-a fost greu sa iau decizia asta si mi-e inca putin frica de prima saptamana ... luna, dar o sa treaca. Sper sa gasesti o bona de nota zece pt ingerasul tau si un job bun. Mult succes!
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flloryy Ajutor!! Chiar sunt disperata!!! Am un baietel superb de 5 luni jumatate. Intotdeauna m-am gandit ca o sa stau cu puiutul meu acasa pana la 2 ani sa ma pot ocupa de el, sa il educ si sa ii ofer toata dragostea mea. Dar viata nu este chiar asa roz... Mi s-a oferit un job super, platit foarte bine (aproape de 3 ori mai mult decat actualul). Este ce mi-am dorit intotdeauna si nu ma refer numai la partea financiara. Programul in primele 3 luni va fi de le 8 la 15, apoi de 7 la 16. Chestia este ca trebuie sa incep in 3 mai... chiar cand facem 6 luni... Am cantarit avantajele si dezavantajele dar nu pot gasi nici o solutie. Nu stam foarte bine cu banii, trebuie sa mergem si la multe nunti anul asta (de ex. in octombrie avem 3 deci zboara 3.500 lei). Momentan stam cu socrul care este semiparalizat intr-un apartament cu 2 camere. Vrem sa vindem apartamentul si sa ne luam casa (etajul va fi al nostru, micutul va avea camera lui si mult mai mult spatiu) dar o sa ne trebuiasca bani de mobila si multe altele. Copilul o sa stea cu mama mea care este pensionara si il adora, deci nu pot sa imi fac griji ca nu va fi ingrijit sau ceva de genul asta... DAR mi se rupe inima ca trebuie sa il las, ca o sa pierd momente importante din viata lui, ca poate nu o sa fiu cand spune mama sau cand face primii pasi. Inebunesc cand ma gandesc ca toate prietenele mele se vor plimba cu carucioarele si eu voi munci departe de micutul meu... Unele prietene (cu copii mai mari de 1 an ) mi-au spus ca o sa imi prinda bine,,,ca o sa evadez, ca o sa mai fac si altceva... Dar eu nu vreau sa evadezzzzz...nu am fost mai mult de 2 ore fara pitic de cand s-a nascut. Sunt constienta ca nu pot sa aleg....trebuie sa merg la munca pentru binele nostru si al copilului dar nu pot sa accept, plang tot timpul si ma rog sa se intample o minune. Ajutati-ma va rog cu un sfat ca mai am putin si ajung la depresie!!! |
Flloryy, ce te faceai daca traiai in UK?
Sau in orice alta tara eeuropeana? Concediu de 2 ani este numai in RO...Cum se face ca in alte tari nu intra nimeni in depresii??
Disperare?Nu exagera chiar asa!
Eu nu zic ca ii e cuiva as ausor sa isi lase puiul si sa mearga la serviciu mai ales la inceput dar chiar disperare si depresie ..e prea mult.
Si majoritatea nu se intorc la serviciul visat in totdeauna si la salariu de 3 ori mai mare...
Ah si in UK e vreo mie de lire pe luna gradi pt bebe. In Ro o sa gasesti mai convenabil...
De USA sa nici nu vorbim .Acolo e vreo 6 sapt parca sau ceva de genul asta?
Da, unele mamici prefera sa stea acasa cativa ani dar e alegerea lor si in general si-o asuma si nu regreta. Si tu tb sa faci alegerea cea mai buna pt tine si familie.
Te rog nu te supara, eu incerc sa iti arat jumatatea plina....
Gandeste-te numai la asta...la miile de femei care se intorc la serviciu la 6 luni ca si tine si nu li se ofera job de vis si salariu triplu..si nu o sa te mai consideri atat de dezavantajata.
Bafta!
Lara w19+ Jamie and Errie 18mths
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal
flloryy spune:
Lara..nu ma supar, vad si eu jumatatea plina a paharului, DAR.... mai am o saptamana ...mi-e putin groaza si pt ca ii un job nou dar stiu ca o sa ma adaptez...ma incurajez singura
andacos spune:
citat din mesajul lui gabriela42 scuze!de bani si de cuc nu ne saturam niciodata dar cu micul ce faci?in trecut mama lasa puiul la 2 luni la cresa...eu stiam ca barbatul este vinatorul care aduce prada si papa familia.gluma!tu daca te saturi de cocosala pe ce pui mina?stai macar cu puil cit ai voie prin lege job vei gasi daca esti deosebita daca este un tun va fi esec dar puiul pe mina cui apuca ajunge asa si vei pierde un te doare mai rau.stii ceva daca e sa ai bani ai ,dar copilul acum are nevoie de tine si este ireversibil.bafto oricum alegi! |
aoeluuuu!De care cuc vorbesti tu?
Si la cocosala mai da niste detalii ca zau ca n-am intzeles!
Cum adica daca este tun va fi esec!
Dana
mesajul asta e pe bune sau...mistocareala dc-ista?
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
nushulica spune:
citat din mesajul lui gabriela42 scuze!de bani si de cuc nu ne saturam niciodata dar cu micul ce faci?in trecut mama lasa puiul la 2 luni la cresa...eu stiam ca barbatul este vinatorul care aduce prada si papa familia.gluma!tu daca te saturi de cocosala pe ce pui mina?stai macar cu puil cit ai voie prin lege job vei gasi daca esti deosebita daca este un tun va fi esec dar puiul pe mina cui apuca ajunge asa si vei pierde un te doare mai rau.stii ceva daca e sa ai bani ai ,dar copilul acum are nevoie de tine si este ireversibil.bafto oricum alegi! |
scuze,dar nu ma pot abtine...chiar asa tu de care cuc vorbesti?
flory ma bucur ca ai luat decizia si ca esti cu sufletul impacat chiar daca iti va fi greu la inceput,te vei obisnui
de David si 16+
Natasa spune:
Cucul si pupaza? E ca-n cintecul cu pricina? Barbatul e vinatorul? :))) Cocosala asta ce e? Un regionalism? "daca este un tun va fi esec" arata ca ai calitati de mama omida :)
Bahto delo si tie ca daca ai vrut sa fii amuzanta ti-a iesit ceva dar am avea nevoie de traducere, iar daca mesajul e "pe bune" esti chiar geniala.