sunt disperata...un job bun sau cu bebe acasa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Poti incepe si daca nu te adaptezi, renunti si gata.

Eu cerd ca a precizat de la bun inceput,ca au probleme financiare,ca jobul asta e mult mai bine platit decit actualul,asa ca...restul comentariilor sunt...de prisos as spune!

In conditziile actuale cind economia mondiala este cum este,sa faci o asemenea afirmatzie denota -cu scuzele de rigoare,o necunostrintza totala!

Flori,este foarte greu sa prinzi in zilele noastre un job bun!Daca are cine sta cu cel mic,in cazul d efatza mama ta,deci persoana de incredere 100%,nici nu cred ca ar trebui sa te mai intrebi!Sa stii ca asta este gindul tuturor mamicilor cind merg din nou la munca,este un prag psihologic mai mult,dar sunt sigura ca -l vei trece!

Mult suucces!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Flloryy, argumente pro:
-pt job: bani mai multi (nu bani, pt ca ai job, ci ban mai multi- deci o diferenta de bani)
-pt. bebe: esti alaturi de el, si la primii pasi, si la primele silabe/cuvinte, si cand e bolnavior, si, si, si... tot timpul.

Peste 1-1,5 ani poate gasesti un job la fel, poate nu. (mai degraba nu)
Dar primii doi ani din viata copilului tau nu-ti aduce nimeni inapoi.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui manon

flloryy, crezi ca te mai intalnesti cu asemenea oferta?? la urma-urmei...tot pentru puiul tau o vei face. ii vei asigura mult mai mult decat iti permiti acum. ca sa nu mai zic ca pe masura ce copilul creste ...cresc si cheltuielile. eu n-as mai sta pe ganduri, mai ales in vremurile astea. daca, totusi, esti hotarata sa stai cu copilul cat iti permite legea n-ai putea sa ma pui pe mine in contact cu angajatorul cel generos ??
glumesc. du-te la treaba, eu te invidiez, si altele ca mine...
p.s. mama ta a avut concediu post natal doar 2-3 luni...cam asa. dupa care: cresa, bunica (sau o alta ruda binevoitoare), bona (de ocazie) si peschesuri grase pentru concedii medicale. si, uite, te-ai facut mare. din pacate, societatea noastra nu ajuta femeia-mama decat formal.

m-a amuzat intrebarea: daca se mai intalneste cu asa ceva Flory si eu am raspuns inainte de ce ai scris: Nu, evolutia unui copil e unica si nu se va mai intalni cu aceasta experienta unica, pt ca fiecare Minune e unica
abia apoi am citit si am vazut ca tu intrebai daca se mai intalneste de fapt cu o astfel de oferta
Daca duceti acum un trai decent, la ce bun 3 bluze in plus, daca nu simti zilnic la plimbarea in parc, manuta calda si iubitoare a puiucului tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

conchita, esti bestiala, da la mama sa te pupe!
scuze de off-topic

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

linistea sufleteasca nu se poate cumpara cu nicio suma de bani.
asa ca ori te duci la job impacat, ori mai bine nu....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

conchita, esti bestiala, da la mama sa te pupe!
scuze de off-topic

uneori gandesc prea mult....

daca ma lasi sa te pup si io, dar nu prea cu foc ca se intepreteaza.:-))

stau pe ganduri sa recunosc sau sa nu recunosc ca eu nu-mi amintesc "primii pasi". o fi fost ala cand s-a ridicat intr-un genunchi, l-a pus si pe urmatorul pe podea si dupa aia s-a rostogolit in cap? sau s-o pune ca prim pas ala cand si-a inclestat degetutele in tesatura canapelei si s-a tarat in sus sa se urce pe canapea dar a cazut poloboc in fund? atunci cand s-a incordat sa se ridice ca sa muste din ecranul televizorului cand rula nush ce reclama, nu mai tin minte, ca avea si telecomanda in mana, ocazie cu care a schimbat si canalul? jumatatile de pas se pun? daca ma intrebati pe mine, io zic ca si cazaturile conteaza la capitolul primii pasi.

ok, privitor la "logistica", la 5 luni bebe are cel putin trei reprize de somn pe zi, cu diversificare sau fara diversificare, alaptat sau nu (poti sa folosesti pompa la job). si eu sustin ca bebe are nevoie de parinti langa el, dar tatal deja lucreaza si lui nu-i mai plange nimeni de mila ca pierde primii pasi sau ca bebe i sa zica primul "ta-ta" la nenea de la televizor! hei, ideal ar fi sa traim in jungla si sa ne ajunga doar bananele, dar cu criza asta mondiala de-acuma...nu stiu, siguranta financiara a familiei vine pe primul plan. altfel, daca ajungi sa locuiesti in strada, creca poa sa se catere bebe pe stalpul de telegraf si sa vorbeasca limbi straine la 5 luni, ca tot nu-l vezi, preocupata de ziua de maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

linistea sufleteasca nu se poate cumpara cu nicio suma de bani.
asa ca ori te duci la job impacat, ori mai bine nu....

adultii mai tre sa faca si ce nu le place, si nelinistiti sufleteste, din responsabilitate. nu s-o cumpara cu bani, dar se mentine cu siguranta zilei de maine, care si-aia e super incerta in zilele noastre.

linistea sufleteasca si-o mai face si omul singur, cantarind lucid situatia si alegand in consecinta. faptul ca mama merge la munca nu egaleaza cu abandonul - poate e timpul sa constientizam asta si sa nu ne mai inventam vinovatii inutile. asta e mileniul in care traim, asta este ceea ce avem de facut. bunica mea mergea la camp din zori pana-n seara, copiii aveau singuri grija unul de altul, aia mici ramasi in batatura, aia mai mari si ei la camp. nu zic ca asta e modelul, dar asa, de imbarbatare ca se poate si mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

Va multumesc din nou...este prima zi in care nu am mai plans de cand am primit oferta si asta datorita voua.
Pot sa spun ca sunt linistita si hotarata sa fac ceea ce trebuie. Voi merge la munca si nu pt trei bluze in plus ci pt o viata mai buna.
Va pupacesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui flloryy

Va multumesc din nou...este prima zi in care nu am mai plans de cand am primit oferta si asta datorita voua.
Pot sa spun ca sunt linistita si hotarata sa fac ceea ce trebuie. Voi merge la munca si nu pt trei bluze in plus ci pt o viata mai buna.
Va pupacesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Flori, felicitari si in felul asta, linistita, sigur va fi foarte bine. Mai ales ca acuma vine caldura, nu vei pierde iesirile in parc, poti merge dupa amiaza, dupa lucru , e lumina pana la ora 20:), ai toata vara....o sa fie foarte bine.

Conchita, cand trebuie, trebuie, vinovatiile nu-si au locul.
Cand insa ai de unde alege, atunci linistea sufleteasca sa primeze, asta am vrut sa zic.Nu ma refeream la cazul lui Flori in particular, ci mai general.

iar cu hranitul si pompa...uite eu am fost o mamaica care a alaptat f mult, cu toate astea eu cu popmpa nu scoteam mai mult de 20 de ml...nu iesea, era un blocaj psihic, lapte aveam garla...unele femei nu pot scoate, de aia la mine logistica cu lasat lapte nu ar fi mers... asa ca am facut echilibristica sa pot sa vin sa alaptez fata (eu n-am avut concediu deloc cand s-a nascut ea, ca eram in anul 5 de facultate)
asa ca sunt cazuri si cazuri, e greu de generalizat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput