Strumfi de iulie-august 2007 (181)
Raspunsuri - Pagina 18
Kariris spune:
Vivela din cate am studiat eu despre plantele medicinale sincer, nu am curaj sa dau nici un fel de ceai medicinal din acesta cu scop precis terapeutic copiilor. Orice ceai laxativ contine crusin care este extrem de iritant pt intestinul unui copil. Orice ceai sedativ contine roinita si chiar nu stiu in ce cantitate si cat sa ii dau. Au fost ex. Pt ca si lass baby contine plante laxa dar puse cu mare atentie la gramaj si ceaiurile de nani contin roinita dar iar stiu ei cat sa puna. Eu am incercat cu uleiuri (intern) mai intai cu cel de masline, apoi o combinatie, apoi am trecut la cele laxative ricin si parafina. Sunt de preferat fructele/legumele laxative. Lactuloza nu este deloc agresiva, nu da dependenta ,nu leneveste intestinul si nici un pic din glucidele pe care le contine nu se absorb in organism.
E destul de periculos, nu e de asteptat si stat pasiv in caz de constipatie la copil.
Asa... si dupa aceasta introducere frumoasa,
sa urez si eu la multi ani tuturor sarbatoritelor de azi!
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
Luna1 spune:
Mychy Lis face bine, numai nebunii. Daca te referi la gripa/raceala sau ce o fi fost ala, Lis s-a intremat de Duminica dimineata, imediat dupa ce i-am dat prima doza de antibiotic, fara nicio legatura desigur, doar ca sa enervez eu ca n-am mai asteptat cateva ore.
Dar ieri l-a terminat asa ca macar am facut tot tratamentul.
Dana cum te simti?
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Vivela spune:
Lachi
, probabil ca e asa cum zici tu. ce sa zic, noi am avut multe alte belele, dar asta cu constipatia nu, sper sa nici n-o avem vreodata.
stiu ca luasem eu o data o doza de dulcolax (ei ziceau pe prospect 2-4 pastilute, eu am luat 2), mi-a fost groaznic de rau, iar efectul dezastruos si indelungat. ceai de crusin am baut in multele cure de slabire din tineretea (adolescenta) mea - dar n-am avut niciodata probleme, era efectul garantat dar fara neplaceri (exceptand situatiile cand depaseam doza).
e drept insa ca nu se poate compara organismul unui copil de 2-3 ani cu unul adult...
in alta ordine de idei, noi traversam iarasi o perioada de crize existentiale ale varstei de 2 ani si 8 luni care se manifesta cu tipete, urlete, agresivitate fizica si mai nou si in limbaj
...nu-i convine nimic, orice fac eu nu fac bine si trebuia sa fac altfel...bineinteles, toate astea vin la pachet cu o lipsa acuta de rabdare din partea mea.
suspectez si efectul "cresa", unde copiii sunt tinuti nemiscati, fara activitate fizica suficienta, vesnic in fata TV-ului
. cum prinde al meu un spatiu liber, parca e un cal salbatic, ar lua-o la sanatoasa, s-ar urca peste tot, extrem de dornic sa recupereze toata starea de inactivitate de peste zi. mai nou, a inceput sa faca pipi pe el. s-a intamplat intr-o noapte (ieri noapte), am zis ca asta e, accident. culmea, ieri la gradinita s-a intamplat din nou, in timp ce era treaz. asta nu s-a intamplat niciodata de cand am renuntat la scutece, adica de vreo 5 luni...mie mi se pare cam dubios.eu nu inteleg de ce - pe vremea asta destul de ok - copiii nu sunt scosi afara, macar cate o ora. curtea e mare, frumoasa, plina cu verdeata...dar la ce bun?
in fine, nu va mai plictisesc cu ale mele...
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
+
32+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
greierash spune:
Eeeeii Vivela, zi zi ca nu sunt doar ale tale....ma regasesc in parti din mesajul tau...da io -s mai tacuta asa....nu prea le exprim...si mi-ai adus aminte sa scriu un mail vis a vis de scosu afara....
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
Timi07 spune:
La multi ani celor ce-si serbeaza onomastica!
MussoGeorgi
la multi anisori!
Tocmai mi-am facut o ceasca de ceai verde, mai serveste cineva? Sper sa apuc sa o beau in liniste ca am scos limba de-un cot alergand in parc dupa leutza si berbecutza.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Timi07 spune:
Luna la multi ani de ziua voastra nationala!
Cum sarbatoriti?
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Luna1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Timi07 Luna la multi ani de ziua voastra nationala! Cum sarbatoriti? Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009) |
Prin munca.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Cygni spune:
Buna fetelor, nu am citit tot ce s-a scris insa ce-a povestit Vivela ca se intampla la cresa m-a iritat foarte mult
, cum e posibil sa nu-i scoata afara, parintii nu protesteaza, nu exista o regula? Si la tv? 
Vivela, nu lasa lucrurile asa ca vor avea repercursiuni mai tarziu
Sa stii ca si Alise care nu mai face in pampers de la 2 ani, a avut saptamana trecuta 3 "accidente" unul dupa altul. Eu cred ca un motiv exista, da, s-a luat cu joaca si a uitat sa zica la timp dar poate e si altceva, nu am depistat.
Georgi la multi ani!
mychydutza spune:
vivela, si eu as fi revoltata sa'mi tina alea copilul in fata tvului in loc sa'i scoata afara.niste cretine!
Dana??????
Noi am iesit azi la citymall.....am venit transpirati si obositi......
opriti planeta....vreau sa cobor!!!! 
musso17 spune:
timi,cygni..saru'mana
vivela,asa si noi in plin proces existential cu mult nuuuu,du-te,iesiiii...sooo,mirobolant..ce sa-i fac,incerc sa-l las in voia lui desi noi stam pe afara 4,5ore si ar trebuisa fie mai obosit dar nuuu e in priza continuu.
plec la un botez,va pup