Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 4
ruxij spune:
Totusi un apartament mic in Manhattan costa milionul si mai bine. Dar nu se compara. Deci eu zic ca la cei 5500Euro/luna, traiesti mai bine, strict matematic in Bucuresti fata de NY. Cred ca in NY cam mori de foame cu 5500Euro, n-ajung, sincer. Dar pe ansamblu, cu 5500Euro eu as gasi un loc in America unde sa am parte si de civilizatia, infrastructura, serviciile de calitate si calitatea vietii ar fi mai buna pe ansamblu in acel loc din America. Sunt diferente imense.
buflea spune:
Pai comparatia intre "un oras in Texas" si Bucuresti mi se pare nerelevanta. Ori comparam "un oras in Texas" cu "un oras in Moldova", ori comparam Bucuresti cu New York.
Preturile de New York sunt cam asa :
Gradinita = $1200/luna
Teatru = min $100/biletul
Cinema = $12/biletul
Chirie = min $1100 garsoniera
Transport = $2.25 metroul
De pretul la case nici nu mai spun.
Sigur ca conteaza locatia ...
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulianm Asta e un exemplu de reactie tipica a romanilor. |
...zise userul iulianm, cetatean nascut in USA.
Si cu asta, am incheiat dialogul cu tine.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ruxij spune:
Calitatea vietii in Texas e infinit mai buna fata de un oras din Moldova. N-as sta pe ganduri, m-as muta in Houston oricand.
Ramona J spune:
Eu am locuit in Queens, dar cu metroul eram in 20 min. in Midtown. Nu trebuie musai sa locuiesti in Manhattan.
De exemplu in Dorobanti nu-ti ajungea milionul de euro sa te uiti la un apartament.
Pusesem mai demult un link cu o darapanatura din zona Luica pe care cereau 270.000 Euro. Inteleg ca au mai scazut preturile, dar tot nu m-as muta in zona aia.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Ramona J Eu am locuit in Queens, dar cu metroul eram in 20 min. in Midtown. Nu trebuie musai sa locuiesti in Manhattan. De exemplu in Dorobanti nu-ti ajungea milionul de euro sa te uiti la un apartament. Pusesem mai demult un link cu o darapanatura din zona Luica pe care cereau 270.000 Euro. Inteleg ca au mai scazut preturile, dar tot nu m-as muta in zona aia. Lume multa, oameni putini |
Cum ziceam, infrastructura si civilizatia conteaza, nu suma in sine si nici chiar puterea de cumparare.
buflea spune:
Preturile pe care le-am pus eu acolo sunt preturi de Queens. In Manhattan este si mai mult.
RuxiJ are dreptate. Oricum ati da, Romania e mai ieftina ca America. Si calitatea vietii este mai redusa.
ruxij spune:
Sa va pun si eu preturi de porumb? Nu ca ar conta, ca nu se pot face comparatii, da' asa de kiki
Gradinita: 400-600$/luna (eu dadeam 460, dar banuiesc ca a mai crescut).
O casa cu patru sau cinci dormitoare intre 2300-3500sqft: intre 150-300K
Chiria: 500-800/luna ( cel putin one bedroom-adica doua camere)
La film costa 7.50, nu 12.
Un apartament costa sub 100K.
In principiu, in Ro nu pot fi mai scumpe serviciile, cum ziceam, din cauza ca munca omului costa mai putin decat aici.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui buflea Pai comparatia intre "un oras in Texas" si Bucuresti mi se pare nerelevanta. Ori comparam "un oras in Texas" cu "un oras in Moldova", ori comparam Bucuresti cu New York. Preturile de New York sunt cam asa : Gradinita = $1200/luna Teatru = min $100/biletul Cinema = $12/biletul Chirie = min $1100 garsoniera Transport = $2.25 metroul De pretul la case nici nu mai spun. Sigur ca conteaza locatia ... |
Pentru gradinita (nu daycare, cred ca-i o confuzie aici) eu am platit sub $3000 pe an la NY. Mai scump a fost in RO.
La teatru iti iei bilete in Times Square sau sint niste variante online, eu am luat cu vreo $25. Off-Broadway gasesti bilete mult mai ieftine.
La cinema cred ca dadeam vreo $8, s-o mai fi scumpit. Cred ca si in Romania tot pe acolo-i biletul.
In Queens chiria e un pic mai ieftina. Mama a platit 1000 Euro chirie in Bucuresti de exemplu (nu garsoniera, e drept).
Pentru transport iti iei Metro card, oricum mie nu mi se pare scump. E mai rau daca trebuie sa iei express bus sau tren.
iulianm spune:
citat din mesajul lui buflea Pai comparatia intre "un oras in Texas" si Bucuresti mi se pare nerelevanta. Ori comparam "un oras in Texas" cu "un oras in Moldova", ori comparam Bucuresti cu New York. |
No, no, no. Texasul e Oltenia Americii (asta aporopos de bancuri, scuze Ramona). Altfel, TX e stat bogat. Deci ori comparat cu...Oltenia, ori cu un judet foarte rasarit, cu putere de cumparare mare.