Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 5
Ramona J spune:
Romania nu este mai ieftina decit America, decit daca accepti mai putin.
Ti-am dat mai sus exemple de preturi NY vs. Bucuresti.
Uite acum am dat un search si este garsoniera in Elmhurst cu $775. In Manhattan si-a inchiriat o prietena de-a mea cu $1200, asta pe cind real estate craze era in toi.
Alizee spune:
Citesc criticile sau ironiile la adresa Romaniei, dar mult mai constructiv ar fi sa scrieti clar diferentele dintre tara de resedinta si Romania, nu ma refer numai la preturi.
Va cred pe cuvant ca acolo unde traiti este mai bine, dar dati si exemple concrete.
Eu sunt dezamagita de politicienii nostri, de personalul platit din contributia tuturor.
Poate ca ar fi utila o comparatie intre comportamentul si atitudinea unui functionar public englez, american, canadian, francez, italian etc si cel roman.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
miereamara spune:
Diferenta
Aici mi-am uitat geanta cu acte, bani, etc in autobuz si am fost sunata acasa de la dispecerat sa vin sa imi iau geanta de la ei.
In Bucuresti am fost batuta la ora 6 seara, zona super centrala ca sa mi se ia geanta
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Ramona J spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
No, no, no. Texasul e Oltenia Americii (asta aporopos de bancuri, scuze Ramona). Altfel, TX e stat bogat. Deci ori comparat cu...Oltenia, ori cu un judet foarte rasarit, cu putere de cumparare mare. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Nu-i bai, ca eu stiu unde m-am mutat si am facut-o cu buna stiinta. Da-i potrivit pentru perioada asta din viata noastra.
Nu-s de acord in ceea ce priveste costul serviciilor, cine stie sa caute gaseste ieftin si aici.
Cine nu ma crede poate sa mearga la un tuns in Queens cu $5. Eu n-am fost, dar am vazut citeva persoane care s-au tuns acolo si era absolut OK. Cred ca au scris si in ziar la un moment dat ca-i cel mai ieftin loc!
ruxij spune:
Ramona, nu o iei stiintific Stii ca exista cost of living comparison calcultors. Asa ca cautai si eu unu si iesi ca dc. indexul este 100 in NY, Bucharest e 85.6. Deci e sub NY. Dar probabil dc as gasi un calculator d'asta Bucharest vs. alt oras din US, iese bucurestiul mai scump. Asa ca nu cred ca e deloc relevanta comparatia pe care incercam sa o facem. E vorba de civilizatie, siguranta, infrastructura, calitatea vietii pe ansamblu. Si chiar si asa, si calitatea vietii variaza in US in functie de locatie.
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
Pentru gradinita (nu daycare, cred ca-i o confuzie aici) eu am platit sub $3000 pe an la NY. Mai scump a fost in RO. La teatru iti iei bilete in Times Square sau sint niste variante online, eu am luat cu vreo $25. Off-Broadway gasesti bilete mult mai ieftine. La cinema cred ca dadeam vreo $8, s-o mai fi scumpit. Cred ca si in Romania tot pe acolo-i biletul. In Queens chiria e un pic mai ieftina. Mama a platit 1000 Euro chirie in Bucuresti de exemplu (nu garsoniera, e drept). Pentru transport iti iei Metro card, oricum mie nu mi se pare scump. E mai rau daca trebuie sa iei express bus sau tren. Lume multa, oameni putini |
Hmmm, gradinita in Queens cu $250/luna ? N-am mai auzit ... ce gradinita e asta, cum se numea ?
Spectacolele off-broadway sunt similare cu cele de la caminul cultural din Magurele, adica nu sunt spectaolele hot ale stagiunii ...aaaa, daca doar vrei sa zici ca te duci la teatru, te poti duce si la diverse spectacole puse in scena de copiii de liceu. Acolo cred ca e $5 biletul. Simiar cele cumparate din Time Square - acolo sunt biletele ramase nevandute - locuri proaste sau showuri mai putin populare. Eu am vrut sa ii duc pe copii la un show cu Thomas si costa $95 biletul, si nu era deloc reducere pe nicarieri. Similar cu Cirque de soleil ...etc. Am vazut acum 2 ani Nine cu Banderas si am platt $150/biletul si am stat la etaj in fundul salii de unde nu am putut sa-mi dau seama care e Banderas pe scena. Sigur ca la Mamma Mia sau la Chicago care joaca de 10 ani o sa gasesti bilete reduse, dar pana si acolo biletul min este $50.
Noi cand am stat in Queens, acum 7 ani, plateam $1100 pe un 1 bedroom.
Ramona J spune:
Buflea, cind vin spectacole din astea deosebite in Romania tot atit costa biletul si acolo. Poate ne spune cineva cit a costat biletul la Madonna de exemplu, nu cred ca a fost numai $10.
Noi am platit aceeasi suma pentru rata plus intretinere la doua dormitoare, dar am avut noroc sa cumparam inainte sa urce preturile.
La gradi am fost la Church in The Gardens. Acum este $325 pe luna, poate o fi fost un pic mai ieftin la vremea aia.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Diferenta Aici mi-am uitat geanta cu acte, bani, etc in autobuz si am fost sunata acasa de la dispecerat sa vin sa imi iau geanta de la ei. In Bucuresti am fost batuta la ora 6 seara, zona super centrala ca sa mi se ia geanta |
Asta este o diferenta ?!
Eu nu am fost niciodata agresata, nici macar pe strada. Si locuiesc in zona ultra-centrala.
Hoti, criminali si violatori sunt peste tot in lume.
Eu la altceva faceam referire, dar daca va este greu sa comunicati cu mine, eu ma retrag.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ocebine spune:
Off-topic: Buflea (nu da), TKTS booth nu vinde locuri proaste. Eu apartin de un club (platesc o suma pe an) si primesc bilete (maxim 4)gratis la spectacole de la foarte bune la bunicele...am de ales saptaminal. Am facut o vara intreaga la Lincoln Center cind Avery Fisher Hall, cind balet.
Off-Broadway am vazut piese minunate (cred ca te referi la off-off Broadway, unde intram in experimentale pe care in majoritate nu le pricep, oricum). Zau ca te saturi si de Lion King! Nu tot ce-i pe Broadway e intodeauna bun.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
ruxij spune:
Buflea, dar in Bucuresti nici nu ai acces la showurile la care ai acces in NY. Eu raman la parerea ca n-are sens aceasta comparatie directa.