Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Mai Iasmin, ce munca bre(animale, in afara de caine, nu am, in gradina am pus lucerna, pe care o coseste vecinul, asa ca...) ? Nu descuraja baiatul, ca dupa aceea nu mai vrea sa vina si am incurcat-o cu ai mei. Munca e pentru mami , si cand e acasa si pentru tati, pentru pui doar "pastrarea" curateniei, in linii mari, sa avem pe unde trece fara sa ne accidentam.
Chiar daca nu-i ziua puiului, pupa-l totusi din partea mea (si a Mariei)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

"(...)Putem ierta si cand traim intr-o adunare, intr-o obste, dar putem ierta si dintr-un loc insingurat, dintr-o pustietate. Ne putem tulbura si mania si gasi pricini de nemultumire in adunare, in convietuire cu oamenii, dar putem pastra aceeasi rautate si nemultumire si intr-un loc insingurat. Asa ca, puterea de a ierta este un rod al experientei indelungate prin care noi incercam sa ne apropiem de Dumnezeu si de esenta Evangheliei. De aceea mi se pare ca cel mai scurt drum, cea mai simpla si mai esentializata cale de a lucra dragostea este de a oferi iertarea celor care ne gresesc. Nu adunand bani pentru ca sa-i dai vaduvelor si orfanilor, pentru ca acesta este un lucru greu si anevoios si s-ar putea nici sa nu ajungi vreodata sa-i ai. Nu este nevoie neaparata nevoie sa mergi pana la capatul lumii pentru a indeplini dorinta cuiva, dar sa ierti poti. Mi ales, stiind ca in schimbul acestei iertari primesti iertare de la Dumnezeu pentru toate pacatele vietii tale. Dar mai presus de aceasta, stiind ca prin puterea de a ierta te asemeni cu Dumnezeu.

Cum sa ierti un om rau? Cum sa ierti un om care te necajeste? Aducandu-ti aminte de Dumnezeu, de Cel care a murit pentru el. Aducandu-ti aminte ca si tu ai nenumarate datorii. Aducandu-ti aminte de oamenii dragi tie, de felul in care te porti cu ei. Cu toate ca vedem copii care-si urasc parintii, parinti care-si urasc copiii si asa mai departe. Cat de departe suntem de chemarea lui Hristos!

Puterea de a ierta este proprie celor care se apropie incetul cu incetul de despatimire, care au inceput sa iasa cu incetul din aceasta lume. Care sunt pricinile pentru care uram un om, pentru care ne suparam pe el? Are mai multi bani? Ne-a pacalit intr-o afacere? A mers in locul nostru intr-o calatorie care se oferea de la locul de munca si asa mai departe. Toate acestea vin din alipirea noastra de cele materiale, de cele pamantesti si trecatoare. In masura in care ne desprindem de ele si ne indreptam mintea catre Dumnezeu, catre viata vesnica, stiind ca toate sunt desertaciune, iertam usor. Stim ca „desertaciune este tot omul” si „in desert se tulbura tot pamanteanul“, cum ne spune prorocul David.

Asa ca este timpul sa ne adancim in noi, pentru ca poruncile Mantuitorului, desi sunt atat de simple, par simple, cer foarte multa profunzime de la noi. Nu complexitate, cer o profunzime care ne uimeste prin simplitatea ei. Ni se cere ca gandul nostru sa fie pururea intors catre noi si catre Dumnezeu, sa nu se mai alipeasca de cele trecatoare. Pentru ca asa facand vom sti sa descoperim in ceilalti chipul lui Dumnezeu pe care il poarta. Si daca Dumnezeu a murit pentru noi “pe cand noi inca eram pacatosi“, cum spune Apostolul Pavel, cine suntem noi ca sa judecam pe aproapele nostru? Acestea avandu-le in minte, vom capata si indrazneala necesara pentru rugaciune si pentru aceasta indrazneala vom primi de la Dumnezeu si raspunsul cererii noastre.

Parintele Selafiil, duhovnicul nostru de la Noul Neamt, repeta obsedant aceste cuvinte simple ale Evangheliei, cuvinte pe care le-a repetat Mantuitorul si mai ales Sfantul Evanghelist Ioan in Epistolele sale, in Evanghelia sa. Toata nevointa parintelui Selafiil o concentra aici: „Iarta, ca si Dumnezeu sa te ierte. Cand ajungi seara, spune: doamne, iarta-mi tot ce am gresit eu azi cu cuvantul, cu lucrul si cu gandul ca un om, iarta pe toti parintii si fratii si ma iarta si pe mine pacatosul. Uita-te in inima ta si daca vezi ca ai vreo manie asupra cuiva, iarta, ca sa nu te culci manios. Si daca ai iertat, poti sa-i spui Domnului: acuma si Tu iarta-ma, pentru ca eu i-am iertat, ca Tu ai zis”. Si cu acest targ sfant si copilaros, zice, da-ti sufletul in mana lui Dumnezeu si daca mori in noaptea aceea, Dumnezeu te ia la Dinsul. (…)"

Va ramasesem datoare cu continuarea din conferinta parintelui Savatie Bastovoi.
"A iubi inseamna a ierta"
Iertati-ma fetelor, de aseara am cam acaparat forumul. Sper ca nu va suparati pe mine

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu, cum sa fie pictata de Rayan. Ar trebui sa fie geniu pt asta.
Este o icoana primita de la o prietena, nu stiu de unde o are, dar e cea mai sugestiva din cate am intalnit. Nu spun mai mult de atat. E de ajuns sa o priviti.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Crinuta, poate nu am reusit sa vad mare lucru. Dar nu a reusit sa ma impresioneze ca picturile lui Grigorescu de la Agapia. Uitasem total de ele. Am intrat seara, sa ma inchin, printre maicile care pregateau totul pentru liturghia de a doua zi. La icoana din dreapta de la Catapeteasma, m-am inchinat la Hristos, am sarutat icoana mica si am ridicat ochii spre Hristos. Am ramas intepenita: doi ochi extrem de vii, o frumusete ireala si tulburatoare ma privea de acolo. Si deodata mi-am amintit: Grigorescu. De cate ori oare nu am privit acele picturi pe net, sau in albume? Niciodata nu m-au coplesit. Nu ca aseara. Ma gandesc ca la fel as simti in Capela Sixtina...
Cat despre genialitatea copiilor- unii copie teribil de bine tablouri cunoscute. Cu timpul insa isi pierd aceasta capacitate.
Desigur e frumoasa, sa nu ma intelegi gresit, doar ca mi-a ramas pe retina Grigorescu. Odata ar trebui sa vezi si tu in realitate ce este acolo. Tu ai suflet de artist, sunt convinsa ca te-ar impresiona pentru ca esti si mai sensibila decat mine la arta.

Mergi la inceput

M-a impresionat conceptul. Sunt doar 2 icoane cu Isus care imi plac, o voi scana si pe a doua. Insa sunt diferite. Prima, nu e din timpul Patimilor, a doua, cea din link mi se pare cea mai sugestiva din cate am vazut. Ce privire, ce durere, ce iubire, nu am cuvinte. Eu sunt foarte pretentioasa cand e vb de arta. Rar sunt multumita, rar ma atrage ceva, dar aceasta icoana pe care o am in casa de catevz zile mi se pare coplesitoare.

Oricum, o voi scana si pe cealalta.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Noi am fost in parc, acum calc ceva si apoi ma duc la Liturghie. Azi e ultima zi din Novena Divinei Milostiviri, iar maine e Solemnitatea. Oh, ce zi.

Culmea e ca nici nu am iesit bine din parc ca au aparut nori, dar per ansamblu este f cald si f frumos.
pup

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Am zis eu ca tu esti suflet de artist. Pe mine daca nu ma trage de nas, n-o vad.

Ati vazut fetelor ce tragedie cu prabusirea avionului care il ducea pe presedintele Poloniei si familia lui in Rusia? Si inca 100 si ceva de persoane. Cred ca e zi de doliu national pentru polonezi. Parca ei sunt catolici, nu Crinuta?
Dom'le ce ti-e viata asta. Presedinte sa fii, cand vine ceasul... asta e!

Mergi la inceput

Of, intr-adevar e tragedie mare. Tare rau imi pare. Eram in masina cand am auzit la radio.

Sunt intr-adevar catolici, Faustina la randul ei a fost poloneza, din zona stra strabunicului meu, care a fost polonez :)

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Sa-i ierte Bunul Dumnezeu!

Pe cuvant, imi revin greu din asa o stire. Mare grozavie, ca nu numai el dar inca atata omenire. Si te astepti ca totusi un avion pilotat pentru un sef de stat sa fie super. Ce tragedie pe atatia copilasi, inclusiv ai lui. Nu am auzit nimic rau despre el, si nici ca ar fi un popor nemultumit. O sa fie greu pentru ei acuma.

Condoleante tuturor polonezilor.

Mergi la inceput

Da, indiferent cine ar fi fost, tot acelasi lucru ar fi. Primul lucru la care ma gandesc este :" oare acei oameni s-au spovedit? Oare cum au trait ultimele clipe":? La ce altceva te poti gandi???

Acum am gasit Novena cantata, e atat de frumoasa: http://www.youtube.com/watch?v=RbWgxA2G0.

A ajuns sa imi placa sa ma rog in engleza.

By the way, nu stiu de ce la noi se spune " Si nu ne duce pe noi in ispita", pt ca de fapt ar trebui sa fie " si nu ne lasa pe noi in ispita", pt ca nu Dumnezeu ne ispiteste, ci doar permite sa fim ispititi.
Si in engleza e varianta a doua, si asa e logic. Comunitatea din Nusfalau ( la locul de aparitii ) deja se roaga cu varianta a doua, sa nu ne lasa pe noi in ispita.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput