Crestinismul si evolutia spirituala 7
Raspunsuri - Pagina 6
kariguld spune:
seara buna
io va spun cu rusine ca ma loveste rau uitarea aseara am pregatit bagajele sa plecam azi acasa, si cand colo doamna de la receptie ne-a spus cu un zambet larg ca "heute ist Freitag"-azi este vineri-. asa ca ne-am returnat in camera si am mai profitat de inca o zi si ape termale. zilele astea nu am stiut in ce zi suntem, parca eram pe alta lume. oi imbatrani?
o seara cu binecuvantare va doresc!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
crinuta spune:
Ja sicher heute ist Freitag. Ich mochte auch la apele termale. Unde sunteti mai precis?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Seara buna tuturor!
Bey, da mult ati mai scris...
Conchi ti-am facut placerea, dar eu nu m-am referit prin ceea ce am zis ca ai fi shallow, ba dimpotriva si frumoasa si desteapta si devreme acasa (Bine, toate mamicile aici sunt, dar tu esti si cea mai rebela)
Cat despre vizita la mamabear (care vizita, bre, ca ne mutasem cu totul), pot sa va zic ca n-am vazut familie mai binecuvantata si perfecta. Atata lipici, oameni buni de pus la rana. Ficior-mio nu vroia sa plece si pace, dupa 4 (!!!!!) ore. 4 ore, dragele mele, si el a inceput sa faca spume ca ce plecam dupa 10 minute?? Ba inca se mai si ascunsese dupa canapeluta din bucatarie.. Si nu si nu, ca el ramane acolo, io cu ta'su sa plecam acasa, pe el sa-l lasam acolo.
Pampersman e cel mai dulce bebelus, Maria e o balerina super delicata, am dansat amandoua , io eram cred ca lebadoiul care o tinea de manutza cand se invartea ea delicat pe poante ca o mini lebada.
Baietii la un moment dat alergau cu mare antrenament toti 3 de parca se nascusera in grup, toti laolalta cu al meu.
Mamabear buna cafea, multa vreme am simtit gustul. Ce era?
Am ajuns asa de repede acasa, si m-am repezit sa vad ce mai faceti. Am frunzarit un pic din ce s-a scris, dar mai raspund maine ca acuma is total rupta in doua si nu mai disting bine urmatoarele culori: rosu, galben, portocaliu, verde, albastru, mov. Da, si pe alea dintre ele..nici pe alea nu le mai vad.
Va pup pe toate de la A (Ana) la P (Patou) si va urez vise dulci ca mamabear si pampersman, care m-au uns la suflet. (impreuna cu toti ai casei)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Neatza fetelor . Mi-am facut o cafea si am venit la voi sa va povestesc despre ziua mea de ieri. Am fost la hram la manastirea Bistrita. O sa va intrebati unde e asta, eu o sa va spun ca e in munti, aproape de satul cu acelasi nume, sat de oameni vrednici, cinstiti si credinciosi. De dimineata a inceput slujba, tinuta afara in aer liber. Un intreg sobor de preoti condus de Episcopul Romanului Ioachim Bcaoanul au cantat si slujit in aerul acela rece si taios ca un crivat. Iarba era atata de verde (pe cuvant), muntii se inaltau tacuti injur. Preotii si monahii cu plete albe, cu evlavie si smerenie aveau ochii limpezi ca si credinta din sufletele lor. Si acolo am vazut. Am vazut neamul nostru de romani. Un batran a ingenuncheat pe iarba, in frigul desavarsit in care mie imi clantaneau dintii si nu puteam gandi , iar el se ruga cu fata acoperita de barba alba, smerit si umil, in fata lui Dumnzeu cel viu si adevarat. Imbracamintea era la fel, dar mainile lui muncite si batatorite spuneau alta poveste. Bunici la fel, adancite in credinta vie din inima, cerand din ochi o binecuvantare, cu nepoteii dupa ele, sa-i invete ce inseamna ''hram''. Absolut superb. Dupa slujba (sunau muntii de ''Hristos a inviat din morti" cand am inceput cu toii sa cantam), dupa slujba am mers la izvor cu icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana (ca tot avem Ane aici) si apoi s-a inconjurat biserica de trei ori. Masa la agapa? Ca in primele zile ale crestinismului, o fraternitate muta, o dragoste de netagaduit. Puiul meu era privit cu blandete si cu dragoste de toti, de preoti care-l binecuvantau, de bunicutele care-l sorbeau din ochi (''da frumos ii, maica"), de nevestele tinere ("ha, io mai am trii ca ista a matali acasa, am vinit numa cu ista mititel" "Asa trebui sa ni crestim copiii ca si noi asa am fo' crescuti") Asa ca am trait credinta acolo unde inca respira. Si mi-am reincarcat bateriile
Iasmin08 spune:
Azi este Sfantul Codrat in calendar, azi il serbez un pic de ficior-mio. Sper sa nu ceara iar la Paris. Acum 9 ani am aflat cu siguranta ca sunt graviduta si am zis ca daca e baiat o sa-l cheme Codrin. Eh, ce de mult a fost. Ar trebui sa-i iau un tortulet, oricum azi il serbez eu un pic ca e onomastica (mai este Sfantul Apostol Codrat pe 21 sept, dar atunci ca un facut, mereu uit sa il serbez)
Ar trebui sa ma bag in bucatarie , dar astept sa se trezeasca si sotzul meu intai. (Mamabear, sotzul meu a citit cred ca pana dimineata din cartea pe care i-a daruit-o sotzul tau si cred ca asa a si adormit)
crinuta spune:
Vai, dar n-ati zis nimic de icoana aceea superba cu Isus. E atat de sugestiva, e extraordinara.... :(((
Iasmin, La multi ani pt baiatul tau.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Neatza fetelor . Mi-am facut o cafea si am venit la voi sa va povestesc despre ziua mea de ieri. Am fost la hram la manastirea Bistrita. O sa va intrebati unde e asta, eu o sa va spun ca e in munti, aproape de satul cu acelasi nume, sat de oameni vrednici, cinstiti si credinciosi. De dimineata a inceput slujba, tinuta afara in aer liber. Un intreg sobor de preoti condus de Episcopul Romanului Ioachim Bcaoanul au cantat si slujit in aerul acela rece si taios ca un crivat. Iarba era atata de verde (pe cuvant), muntii se inaltau tacuti injur. Preotii si monahii cu plete albe, cu evlavie si smerenie aveau ochii limpezi ca si credinta din sufletele lor. Si acolo am vazut. Am vazut neamul nostru de romani. Un batran a ingenuncheat pe iarba, in frigul desavarsit in care mie imi clantaneau dintii si nu puteam gandi , iar el se ruga cu fata acoperita de barba alba, smerit si umil, in fata lui Dumnzeu cel viu si adevarat. Imbracamintea era la fel, dar mainile lui muncite si batatorite spuneau alta poveste. Bunici la fel, adancite in credinta vie din inima, cerand din ochi o binecuvantare, cu nepoteii dupa ele, sa-i invete ce inseamna ''hram''. Absolut superb. Dupa slujba (sunau muntii de ''Hristos a inviat din morti" cand am inceput cu toii sa cantam), dupa slujba am mers la izvor cu icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana (ca tot avem Ane aici) si apoi s-a inconjurat biserica de trei ori. Masa la agapa? Ca in primele zile ale crestinismului, o fraternitate muta, o dragoste de netagaduit. Puiul meu era privit cu blandete si cu dragoste de toti, de preoti care-l binecuvantau, de bunicutele care-l sorbeau din ochi (''da frumos ii, maica"), de nevestele tinere ("ha, io mai am trii ca ista a matali acasa, am vinit numa cu ista mititel" "Asa trebui sa ni crestim copiii ca si noi asa am fo' crescuti") Asa ca am trait credinta acolo unde inca respira. Si mi-am reincarcat bateriile Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Foarte frumoasa experienta ta. Ma bucur ca ti-a dat un elan si mai mare pt credinta.
Crinuta si minunea ei
Second chance
mamabear spune:
Hristos a inviat!
Mai Iasmin, atatea complimente ne-ai mai facut, ca m-am fastacit.
Noi ne-am simtit tare tare bine cu voi, asa ca trebuie sa repetam experienta!
(Cum adica, ce cafea era? Era cea de la tine.)
La multi ani scumpului tau sarbatorit! Pupa-l si din partea mea.
Ai mei ii transmit si ei La multi ani! si il asteapta sa mai vina pe la ei si sa se joace impreuna. (Au propus chiar, sa-l lasi macar o saptamana la noi la vara.)
mamabear spune:
Vreau sa va recomand doua carti foarte bune, care prezinta ortodoxia adevarata ( care ne-au fost si noua recomandate de mai multi parinti). Merita sa le cautati si sa le cititi.
- Sfantul Nicolae Cabasila - "Despre viata in Hristos"
- Alexis Homiakov - "Biserica este una" (aceasta carte, cu toate ca nu e ecumenista, a fost tradusa si recomandata si de protestanti, si de catolici)
Iasmin08 spune:
Cer scuze tuturor, nu mai editez: azi suntem in 10 aprilie, nu in 10 martie. Deci nu e azi sfantul Codrat (ma si miram eu dimineata, ca parca mi-am dat seama ca sunt insarcinata mai repede, nu asa tarziu). De vina e faptul ca in Neamt vremea e mai ''inapoi'' decat la noi cu 2-3 sapt. Acolo m-am simtit ca si cum e inca martie. Acasa toti pomii sunt in floare, lacramioarele au iesit, narcise, zambile, si asta in curtea mea...Toporasii deja se trec.
Mamabear, care lauda bre? Ca n-am suflat o vorbulita despre drobul tau delicios, despre fripturica aia de miel de i-a ramas inima lu' barbatu-mio la ea. Nu s-a lins pe degete ca a fost prima oara la voi, data viitoare n-o sa se mai fereasca. Da cafeaua tot nu mi-ai zis ce marca e. Aseara la drum bine ne-a mai prins ca am plecat de la voi pe la 20.00 si la 22.00 am fost acasa. Asta in conditii de noapte!!
Crinuta io n-am zis nimic pentru ca nu am inteles exact despre ce e vorba. Mie imi pare extrem de cunoscuta. Este pictata de Rayan? Daca da, apoi jos palaria, pictor il face mami. Aia e talent nu gluma.
Mamabear sa stii ca si ficior-mio aseara tot asa ma batea la cap ca sa vina la vara pe capul vostru, tot asa sa stea cu baietii. Io i-am zis ca acolo e de munca si nu se incape cu talente gen ''nu vreaaaaaaaaaauuuuuuuu maaaaaammmmiiiiiii"