Calitatile romanilor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Eu cred ca romanul este inventiv!

Explica.

Adica, repara, improvizeaza, gaseste solutii, e iscusit ca sa zic asa, are indemanare, stii vorba aia " face din rahat bici"!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 11+!!

si din coada de caine perie de matase?
romanii au inventat furatul de pe sarme cu ajutorul pisicilor !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Hannen in mod cert, dar am transmis-o mai departe si ne-am scos patent. Ca altfel cert ca seamana chiar daca nu-s la fel.Si alte produse nu stim sa le pretuim. Or mai fi si acum branzeturile afumate in scoarta de copac de le aduceau ciobanii de Sf. Dumitru la targ?In vreo cateva carti de bucatarie evreiesti am vazut scris Polenta cu "brunza alba" ca fiind de inspiratie romaneasca.Sipa cu galuste am vazut-o rar pe la altii.Mujdei numai cu usturoi pisat apa si sare nu am mai vazut. Amestecat oraseneste cu maioneza da. Supele de loboda si stevie drese cu smantana. Ciotba de potroace acrita cu varza dupa chef n-a mai fost recunoscute de altii. Borsurile de peste. Supele reci de vara: de ciuperci, de chimen si anason.Mi se facu o foame.----------------------OspitalitateaGaiei
bors de peste am mincat aici, cu aceeasi consistenta, adica amestec din multe feluri de peste, insa neacrit. am pus eu o lingura de otet si a fost ok.ar fi saramura de peste ceva ce eu n-am vazut in alte parti, aia de-i scrisesm reteta chiar azi la un subiect mai jos. saramura ca la dunare.si ciorba de burta.ar mai fi micii cu toate ca si sirbii au ceva asemanator insa alte condimente-s p'acolo.bucataria nemteasca nu e de lepadat. eu nu zic de ce se poate minca prin oras pe strada ori la restaurante netraditionale. ca nici in ro pe strada asa nu ai ce mare lucru gusta.insa in casele oamenilor unde-i si vreo femeie mai in virsta care inca mai gateste retete traditionale, pe bune ca prieste si maninci cu pofta.asta-i asa o preconceptie din categoria nemtoaice neingrijite si nemtzii-s reci.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Citat:

Citat:

Citat:

Explica.

Adica, repara, improvizeaza, gaseste solutii, e iscusit ca sa zic asa, are indemanare, stii vorba aia " face din rahat bici"!

si din coada de caine perie de matase?
romanii au inventat furatul de pe sarme cu ajutorul pisicilor !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Da , dar daca tot vorbim de calitatile romanilor, eu ma refeream la inventivitate in sensul pozitiv, ca orice indemanare poate fi folosita in ambele sensuri asta este partea a doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata.

Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot.

Come to the Dark Side. We have cookies!

Vai Xeno ce rusinica ii sa nu citezi sursele chiar si modificate. Asta fu fraza celebra a lui David Ben Gurion personaj destul de faimos : for every two Jews there are three opinions.

asta face parte din calitati, totusi: romanul e iubitor de intelepciune (a altora). in timp ce el e doar descurcaret.

Oare constructia "a spune doua vorbe, trei prostii" e si ea inregistrata la osim ca apartinind unui intelept?
Ca as vrea sa o folosesc aici dar ma tem sa nu par doar descurcareata.
:/ .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Oare constructia "a spune doua vorbe, trei prostii" e si ea inregistrata la osim ca apartinind unui intelept?
Ca as vrea sa o folosesc aici dar ma tem sa nu par doar descurcareata.
:/ .

iileana draga, raspunsul se afla in wikipedia, toate raspunsurile se afla in wikipedia, nu-mi vine sa cred ca ma intrebi pe mine ceva. precis e capcana, asa ca iti reamintesc o alta mare calitate: romanul s-a nascut poet si poet guru suna prea romano-indian. asteptam omul nou dupa tranzitia asta. mitica se meurt, vive le mitique.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Explica.

Ba mai degraba dupa principiul "lasa dom'le, ca de jos si din avion nu se vede".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

nu-mi vine sa cred ca ma intrebi pe mine ceva.

Foarte bine faci ca nu crezi una ca asta , intrebarea mea se situa dupa mesajul tau doar pentru ca de el a fost inspirata, nu pentru ca ti-as fi adresat-o.

Nu mi-as permite sa te inoportunez cu micile mele dileme, ca tu ai, evident, treaba.
Platesti polite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Explica.

Eu as zice sa lasam asta cu improvizatiile pentru lista ´´asa nu´´ si sa ne concentram pe altceva. Nu de alta, dar e mai sanatos...

Adica, cum ar veni, rahatul sa ramana rahat si bicul sa-l faca din..curele de piele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Oprah, ai uitat de Oprah. Si Formula As.

Daaa...FÂS pe langa faptul ca vindeca saptamanal cancerul de colon e dovada vie ca'n fiecare roman zace daca nu un vraci autentic cel putin un eminent medic amnezic. hmmm...asta'mi suna cam familiar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Pe langa un politician de clasa - ca sa-i facem, dom'le, dreptate si lui Mitica.

Mergi la inceput