Calitatile romanilor

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot.

Come to the Dark Side. We have cookies!

[/quote]

In concluzie pe lista la punctul 3, punem: "romanul are multe... cunostinte"?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

ABureCel, crede'ma sau nu (mai probabil) habar n'aveam! Vezi, asta e dezavantajul cand traiesti mult. Nu mai poti fi original taica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Te crez, te crez ca nu-s asa afurisita. Dar punem pe lista negativa spiritul asta de haracritica.

Mey si romanii nu stiu minti precum americanii. Sa fie clar cum esti in dubiu la cumparat ceva mai scump. Imediat plin de convingere ti se spune ca si ei, ai lor pisica si vecinul au la fel si e foarte bun si merita investitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Se imbata lumea pe la nunti pe toate meridianele. Avem niste prieteni in state (americani), se casatoresc ei mergem noi la nunta. El (mirele) nu ma place prea mult, de cand i-am condus o data masina manuala si a considerat ca am abuzat-o; nu este adevarat ideea e ca sunt un fel de atasament al lui barbatu-meu, ca orice iesean e obsedat de masini si conduce f bine dar care nu-i asa trebuie sa aiba si el un defect
Asaa si vine momentul sa felicitam formal fericita pereche, cand m-am afirmat plenar si i-am tras mirelui un cap in gura, simtit, ca de roman bine hranit. La care ala exasperat zice: "We don't kiss! We hug!" A, si nici el nu mai era treaz de mult

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.

Ba prin Rusia am auzit o stire ca dupa ce se imbata mai joaca si ruleta ruseasca, mi-a zis sotul ca a vazut pe net faza (eu nu am avut curaj sa ma uit), dupa ce si-ar fi tras unul din nuntasi un glont in cap toti isi vedeau de distractie...

Eu cred ca romanul este inventiv!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 11+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata.

Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot.

Oprah, ai uitat de Oprah. Si Formula As.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata.

Vai Xeno ce rusinica ii sa nu citezi sursele chiar si modificate. Asta fu fraza celebra a lui David Ben Gurion personaj destul de faimos : for every two Jews there are three opinions.

asta face parte din calitati, totusi: romanul e iubitor de intelepciune (a altora). in timp ce el e doar descurcaret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Explica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

N-au domne' romanii calitati.Numa' defecte!De bucatarie ce sa mai zic,nasoala rau,plina de prajeli,grasimi si cu un gust infiorator!
Asta e....

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

N-au domne' romanii calitati.Numa' defecte!De bucatarie ce sa mai zic,nasoala rau,plina de prajeli,grasimi si cu un gust infiorator!
Asta e....

asa ceva nu a afirmat nimeni. ce s-a afirmat e ca la gramada nu are nimeni calitati nationale, ci doar trasaturi culturale date de convietuirea in comun atatea milenii care influenteaza obiceiuri, moduri de trai (stilul tribal), influenta latina plus barbara, profilul istoric si religios. da, intr-un fel se dezvolta un popor agrar si intr-altul unul care se ocupa cu negotul. dar asta nu inseamna ca toti, absolut toti membrii comunitatii au trasaturi specifice ocupatiei sau contextului istorico-geografic. poti sa numesti niste tendinte, niste tuse generale, dar in niciun caz nu poti generaliza si aplica patul lui procust tuturor.

de Paste chiar ma intreba un prieten daca eu pot spune despre mine ca sunt tipic romanca. am raspuns corect: da si nu. si asa ar putea raspunde absolut toti romanii. avem influente de mentalitate nationala, in diferite grade, asta nu neaga nimeni.

btw de mamaliga, e tipic mexicana.:-)) iar bucataria romaneasca seamana mult cu aia frantuzeasca a fermierilor, nu a alora cu gourmet. si cea spaniola. e o bucatarie mediteraneana, in fond, deci influentele si chestiile comune se intind in arc de cerc, asa ca nu e imposibil ca pastrama sa se regaseasca in egipt sau sarmaua la turci si mamaliga la italieni. editez, sa nu sara Guestus ca nush unde e localizata romania pe harta: am zis mediteraneana, avand in vedere influentele romana(de origine) si greaca(de religie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Explica.

Adica, repara, improvizeaza, gaseste solutii, e iscusit ca sa zic asa, are indemanare, stii vorba aia " face din rahat bici"!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 11+!!

Mergi la inceput