Calitatile romanilor
Raspunsuri - Pagina 6
ruxij spune:
Mi se pare o prostie, sincer, cautarea asta a unui fel de mancare pe care sa-l fi inventat noi. Cum zice buflea, bineinteles ca avem mancare cu specific romanesc, sigur ca avem influente ce vin din istoria noastra si specific local legat de ingredientele folosite. Asta nu inseamna ca "nu e a noastra". E al nostru ceea ce se mananca la noi, ce daca au si altii? Suma tuturor acestor mancaruri/stiuluri si influente consituie o bucatarie unica. In toate bucatariile exista influente. Si arabii au influente gramada, de la turci. Si grecii. Samd.
AB_AC spune:
Hannen in mod cert, dar am transmis-o mai departe si ne-am scos patent.
Ca altfel cert ca seamana chiar daca nu-s la fel.
Si alte produse nu stim sa le pretuim. Or mai fi si acum branzeturile afumate in scoarta de copac de le aduceau ciobanii de Sf. Dumitru la targ?
In vreo cateva carti de bucatarie evreiesti am vazut scris Polenta cu "brunza alba" ca fiind de inspiratie romaneasca.
Sipa cu galuste am vazut-o rar pe la altii.
Mujdei numai cu usturoi pisat apa si sare nu am mai vazut. Amestecat oraseneste cu maioneza da.
Supele de loboda si stevie drese cu smantana.
Ciotba de potroace acrita cu varza dupa chef n-a mai fost recunoscute de altii.
Borsurile de peste.
Supele reci de vara: de ciuperci, de chimen si anason.
Mi se facu o foame.
mihaela_s spune:
Polenta din Italia nu stiu cum este...insa polenta ce o cumpar aici e exact ca cea din Ro(ma refer la faina de malai). Nu stiam ca italienii nu mananca polenta cu branza, colegul meu mi-a spus doar ca si ei au asa mancare...eu nu am intrebat amanunte. Oricum reteta mea a fost apreciata si chiar gatita apoi de altii si le-a placut.
De ex. si suedezii au sarmale. Aduse de la turci de unul din regii suedezi care a ajuns pe acolo si i-au placut. Insa nu le fac cu varza murata(desi au si ei) si sunt cu totul altfel decat cele romanesti(dulcege, fara orez si le mananca cu un sos brun). Apoi am mancat sarmale facute de arabi(tot la scoala, la o masa festiva de sfarsit de semestru) si erau cu totul diferite de ale noastre.
Iar de pizza italiana...nu mai spun! In suedia o fac numai arabii si turcii.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Supa de galuste o au si ungurii . Acuma nu stiu care de la care a luat-o .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Eu am gasit una la care avem patent http://www.merriam-webster.com/dictionary/pastrami ---------------------- |
Inseamna ca am "invadat" si noi cu ceva lumea
Apoi Katz (de pe Hudson) se trage din RO? Ca asa pastrama ca la el...nu prea am mai mincat.
Foarte multe din restaurantele italienesti din US servesc polenta. Si multe restaurante americane au preluat-o, insa se gateste altfel. E fie, cum spunea Beren, tare ca sa fie fried, or ii fiarta in lapte si heavy cream, cu adaos de brinza, ciuperci, etc. In sudul US au grits, de ex, care tot asa, poate avea adaosuri, ori sos deasupra. New Orleans-ul are celebra grillades&grits.
Snitzelul din parizer....spamul in Hawaii ((:
Tot in Ro: bucataria din Bucovina are influente austriece (or austriecii sunt mai rafinati ca nemtii la mincare).
Eu ultima data cind am mincat (o varianta) de salata de boeuf a fost gatita de o prietena originara din Venezuela, si la ei fiind fel traditional de Sarbatori.
viviana spune:
Deci continuam lista:
1. are umor
2. e gurmand
3?
Xio, ati uitat scaricica!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
xenocid spune:
Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata.
Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata. Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot. |
Hahahahahaha ....
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata. Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot. Come to the Dark Side. We have cookies! |
Dar parerile se exprima la spritz, da?
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata. Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot. Come to the Dark Side. We have cookies! |
Vai Xeno ce rusinica ii sa nu citezi sursele chiar si modificate. Asta fu fraza celebra a lui David Ben Gurion personaj destul de faimos : for every two Jews there are three opinions.