un peste delicios
Raspunsuri - Pagina 6
EllaX spune:
Bonsai, mie imi plac mult salvia si rozmarinul puse la peste. Salvia trebuie sa fie putina, daca e mai multa eu simt un gust amar. Rozmarinul e bun si la pui si la miel. Eu cel mai des folosesc pentru pestele la cuptor oregano, busuioc, usturoi si un piiic de salvie, in amestec.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui philip am intrat o tura sa vaz daca nu fu vikinga pe aici cu scallopii aia |
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bonsai pun si eu o intrebare de incepatoare:ce gust are salvia si rozmarinul pus pe un peste?ca eu de obicei folosesc pt arome doar:sare,piper,lamaie,usturoi(ca ardeleanul-totul cu usturoi) |
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga daca vreti si pestele marinat in otet, revin. si asta cu otet merge facut ori doar marinat, cind pestele se mai si macereaza in zeama respectiva ori fiert bine ca o conserva. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
Mai intrebi daca vrem? Vrem! Vrem!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
vikinga spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
|
manon spune:
adica, iei doua-trei bucati macrou (e bina sa nu fie peste prea gros), ii scoti capul ca sa-l poti curata fara sa-l despici pe burta si-l tai rondele cam de 2.5 cm, hai 3. in timp ce te lupti cu el, pui la fiert apa (o cantitate cat sa acopere pestele, cam 1,5 l) in care ai pus sare, o foaie de dafin, ceva piper...chestie de gust.
iei 3-4 cepe si le tai cum vrei, preferabil solzisori si incepi sa pregatesti "aranjamentul" : intr-un vas (cratita, castron, ...) asterni un rand de ceapa, pui frumos rondelele de peste, acoperi cu restul de ceapa, pui ceva ulei, torni o cescuta de otet in apa care clocoteste si apoi o torni cu grija peste aranjamentul de ceapa si peste. pui un capac bun si uiti de vas pana se raceste complet. e gata. carnea se va lua foarte usor de pe os, ceapa poate fi consumata fara grija la orice ora (fiind oparita isi pierde mirosul neplacut). in functie de gust se poate pune si ceva ardei iute, tocat marunt (mie-mi ajunge piperul) sau mirodenii, dupa gust (poate chiar mai mult otet, in functie si de calitatea acestuia). eu nu pun decat ce-am scris, chiar si frunza de dafin trebuie sa fie micuta, sa nu lase miros prea puternic. in supermarket-uri se vinde salata asta si cu rondele de morcov. nu m-au convins.
Citat: | ||||
citat din mesajul lui vikinga
mama cind e la mine face asta des. mi se pare super simplu pt dame mereu la cura asa ca mine si mama, alternativa sanatoasa la ciuguleli si preparate, pt ca merge cel mai bine mincat rece. o intreb azi cum e reteta asta, ca noi cind ne luam la birfa uitam de toate alea, numai de copii vorbim. de aici sun gratis gratis pe fix acasa dupa mobilul meu, asa ca o intreb ce retete dunarene vreti. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
carmenp spune:
preluat reteta cu macrou inotind in sosu` de rosii da` acu mai vreau doo si anume p`aia marinat in otet si pasta de peste (am macrou in firgider oare merge facut pasta?;))
pies, vikingo, poate esti pe receptie sa nu mi se imputa individu`;))
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmenp preluat reteta cu macrou inotind in sosu` de rosii da` acu mai vreau doo si anume p`aia marinat in otet si pasta de peste (am macrou in firgider oare merge facut pasta?;)) pies, vikingo, poate esti pe receptie sa nu mi se imputa individu`;))tzucurei de tzucurei 1, 2, 3 |
Iasmin08 spune:
Hai, vikinga ca noi salivam pe aici dupa reteta aia.
Bine intelegem ca ai uitat, ca bucuria revederii e prea mare, dar poate data viitoare nu mai uiti, ce zici?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
vikinga spune:
retele la peste sunt de obicei f usoare, el pestele nu trebuie imbuibat cu prea multe arome, nu-i ca vinatul ori alte carnuri. El de gust. care e cit e.Pt macroul si heringul marinat sunt mai multe retete, in germania de ex e mai dulce, pun si mar si ceapa in zeama pt marinare.Noi il facem mai acrut ca la gravide. Deci clar dupa gust.Macroul ori heringul se lasa la sare pina a doua zi nu numai pt a-si lua sare ci pt consistenta pestelui in conserva ori cind emarinat. pestele tinut orele astea la sare se tine mai bine, se desprinde de pe oase usor dar carnea ramine mai adunata, nu se face terci.Pt marinare e nevoie de hai sa-i zicem iar asa taraneste o zeama:):o masura de otet alb normal si 4 masuri de apa, boabe de piper, sare, foi de dafin si ceva cimbru. Zeama se fierbe un clocot-doua si se lasa la racit. Se gusta sa fie placuta. Gustul totusi il va da pestele.Marinada asta rece se va turna peste pestele rece(sarat in prealabil) si taiat tot rondele cit numai sa-l cuprinda, ca sa nu se risipeasca gustul pestelui in prea multa marinada.Se baga la frigider si dupa 3-4 zile e numai bun macerat, marinat. Nu e pt copii si nici pt gravide. Toate omega ramin la locul lor, ceapa verde merge alaturi super bine si apa minerala rece.Daca se doreste conserva asta cu otet si apa, pestele va trebui sa fiarba in marinada timp de 3 ore, dupa primul clocot dat la foc mic asa cit sa nu stea pe loc, sa forfoteasca acolo gentil sub capacul pe o parte.Usturoiu nu se pune la nici una din conserve ca se impute in sos ori marinada dupa o zi doua. tata de ex n-are taine si maninca cu usturoi alaturi de are chef, la el merge.Ceapa cum zicea manon iar merge, dar e pe gust mai dulceag, mai vestic, nemtii merg pina la a pune si mar. Si nu e rau deloc, eu maninc si aici cu placere pestele lor marinat, ai mei insa zic ca mai bun e ca la noi la dunare.Iar la conserva cu sos tomat prefer sa o fac mai simpla in condimente, cu piperul boabe ca sa-l pot indeparta pt a le putea da copiilor, fac chiar si compromisul unei lingurite de zahar ca se le fie lor placut, ca si la sosul pt spaghetii se pune doar, ca sa le semene, e asa un truc pt ei. Bine sa nu cumva sa iasa acum dulce ca la conservele din comert, in ici un caz.Copiii mei nu-s incitati de gusturi prea complicate.Am observat ca Aldo prefera pestele alb, de mare, facut cit mai simplu. Se stie ca papilele lor gustative nu-s la fel de agresate ca ale noastre, simturile lor sunt f vii si ascutie si prea mult cimbru, rozamrin etc etc ii indeparteaza de mincaruri de-ale noastre.Oricum reteta in pescaria matusii mele e asta si pe la casele lor la fel. Asa se face pe la noi, nu-i schimbat de dragul gustului ori dietei.Pt ca de ex la noi nu se pune ulei extra, macroul fiind grasut, chiar o s avedeti ca se alege ulei deasupra la conserve. La ala macerat nu prea.Si cum ziceam si sucul de rosii si marinada sa cuprinda pestele rondele orinduit asa ca sarmalele in cratita si doar cu un deget sa treaca peste, ca mai scade la fiert. Ideea e ca tre sa fie acoperit dar sa nu fie zeama prea lunga ca se disipa aroma inutil:)Pofta mare!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.