un peste delicios
Raspunsuri - Pagina 5
philip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga pestele marinat ori fiert pina la consistenta conservei is specialitatea mamei. las' ca o sun azi. eu-s cu pestele saramura, gratar, dorade ca-n spania, paella valenciana mi-am pefectionat-o in ultimii doi ani din aia si cu fructe de mare si cu pui, spaghetti cu somon, ori tagliatelli cu scampi proaspeti si usturoi, adica retete cu peste si ca la noi si ca la altii dar retete traditionale sa fie. in rest ma las doar pe mina bucatarilor buni pt experimente si retete noi. daca ia careva jacobsmuscheln va dau o reteta super, asta am azi. nu stiu care e echivalentul exact pe romaneste, ca scoici is destule feluri. http://images.google.de/images?hl=de&q=jakobsmuscheln&um=1&ie=UTF-8&ei=p8W9S4rrFcihOMz86JAK&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCgQsAQwAw Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
astea-s scallops, vreau si eu reteta please.
kariguld spune:
maine cumpar peste si pun de o saramura. numa la pesti m-am gandit azi.....
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
buli spune:
am retinut solicitarea cu zacusca scormonesc in arhiva si o aduc
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Iasmin08 spune:
Anca iti trimit pupici anticipat, ca si io am salivat dupa zacusca aia de peste de care ai zis
Haide Anca (cu reteta), haide Anca!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
buli spune:
usurel, nu va grabiti, ca trebuie gogosari :))
de fapt tre s-o caut bine si nu stiu precis unde - dar viu-viu cit pot de repede.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
edit - am cautat pe net o reteta apropiata ca sa nu va omoare suspansul
am gasit-o pe www.crap.ro/pagina/59/335/zacusca-de-peste-lipovenesca.html" target="_blank">asta
la care am de facut urmatoarele completari:
pestele l-am fiert la oala sub presiune cu putin otet adaugat, a.i. am scos doar coloana, oasele mici s-au "topit".
toata compozitia am bagat-o la blender, de a iesit ca o pasta.
si am sarit peste chestia cu uleiul de deasupra, daca a fost, bine, daca nu, nu.
bonsai spune:
pun si eu o intrebare de incepatoare:ce gust are salvia si rozmarinul pus pe un peste?
ca eu de obicei folosesc pt arome doar:sare,piper,lamaie,usturoi(ca ardeleanul-totul cu usturoi)
lulu77 spune:
SALAU si CALCAN-lagratar,cu rosii taiate felii groase de 2 cm la gratar si ele,si apoi pasate rosiile amestecate cu putin usturoi.
PASTRAV- in folie de aluminu ,umplut cu lamaie si ierburi proaspete. la cuptor.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
kariguld spune:
bonsai, nu stiu, eu n-am folosit la peste acele condimente. dar suna tentant. mai vad la tv la emisiuni culinare cu pun in tigaie diferite ierburi proaspete si prajesc carnea sau pestele....probabil ca iese aromat si gustos.
azi fac saramura, dar din pacate eu nu pot gusta, ca e peste oceanic, nu stiu cum se spune pe romaneste. dar vine si randul meu!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Olina87 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli usurel, nu va grabiti, ca trebuie gogosari :)) de fapt tre s-o caut bine si nu stiu precis unde - dar viu-viu cit pot de repede. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ edit - am cautat pe net o reteta apropiata ca sa nu va omoare suspansul am gasit-o pe www.crap.ro/pagina/59/335/zacusca-de-peste-lipovenesca.html" target="_blank">asta la care am de facut urmatoarele completari: pestele l-am fiert la oala sub presiune cu putin otet adaugat, a.i. am scos doar coloana, oasele mici s-au "topit". toata compozitia am bagat-o la blender, de a iesit ca o pasta. si am sarit peste chestia cu uleiul de deasupra, daca a fost, bine, daca nu, nu. |
mai e o reteta de peste, delicioasa, salau "bonne femme", insa e un pic de munca la ea:
http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-acasa-in-bucatarie-catalin-maruta-a-gatit-salau-file-bonne.html
edit: reteta e la sf. filmului, in ultimele 2 min.