un peste delicios
Raspunsuri - Pagina 4
kariguld spune:
Vikinga, pestele este comercializat de magazinele arabesti, dar e adus din Cehia sau Ungaria. se numeste amur, iar uneori mai au si crap.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
philip spune:
nici eu nu gasesc peste bun aici (decat pastrav si somon, ma rog), dar citind mesajele vikingai, am salivat pe tastaura, acu visez la bors de peste
nushulica spune:
vikinga mor ,da mor aici si=mi lasa gura apa cu gandul la saramura aia cum ii zici tu a lipovenilor
apoi pe asta o facea si bunica mea si tot cu crap facut pe plita tin minte ca mancam de spargeam cand ne adunam toti in jurul mesei si cu ditai mamaliga in mijloc
ultima data am mancat-o asta vara eram in praid la o pensiune si barbatii nostri s-au dus la o pastravarie in apropiere si culmea au prins 6kile de pastrav(asa zic ei,acu...c-o fi fost cumparat nu stiu) si l-am facut pe gratar si am facut noi si-o saramura...ma rog nu prea a adus cu cea a bunicii dar stiu ca toata dupa-amiaza am stat cu burtile in sus de cat am mancatdeci se pune
am intrat de fapt sa cer si eu reteta de zacusca de peste de care zicea buli si cea de conserva cu sos de care zicea vikinga plssss saru'mana
si apropo de subiect sincer noua ne place pestele doar prajit ,dat prin faina de malai cu mujdei de usturoi si mamaliguta...pt copil fac la cuptor dar rar ca nu-i prea place
de David si 14+
nushulica spune:
mai zic una si ma ducapropo de borsul de peste...acum 2 ani am fost in delta si,ma rog pe langa faptul ca 4 zile n-am mancat decat peste sub diverse forme ,intr-o zi la pranz ne-a servit bors de peste facut din3 feluri de peste stiuca calcan si crap[javascript:insertsmilie('')pofta]pescuiti in ziua aia...mooama ce bun a fost!!!de atunci nu am mai mancat un bors asa de bun de peste
de David si 14+
kariguld spune:
valeu maiculita, ati votat subiectul inseamna ca va place pestele. trebuie sa probez retetele, dar sa ajung acasa intai. mai bine o pun pe soacra, cat mai sta la noi.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
carmenp spune:
ai scris undeva retele astea?
edit, da, si aia de zacusca o vreau, plizz
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga Pe urma sunt citiva ce merg cel mai bine marinati ori marinat fiert bine pina la consistenta de conserva, asta e specialitatea mamei. Si o conserva din asta de casa e pretabila la copiii, ca nu se mai pune problema oaselor. Mai ales conserva cu sos tomat nu aialalta cu olei si otet, aia-i mai acra merge la gravide. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
vikinga spune:
pestele marinat ori fiert pina la consistenta conservei is specialitatea mamei. las' ca o sun azi.eu-s cu pestele saramura, gratar, dorade ca-n spania, paella valenciana mi-am pefectionat-o in ultimii doi ani din aia si cu fructe de mare si cu pui, spaghetti cu somon, ori tagliatelli cu scampi proaspeti si usturoi, adica retete cu peste si ca la noi si ca la altii dar retete traditionale sa fie. in rest ma las doar pe mina bucatarilor buni pt experimente si retete noi.daca ia careva jacobsmuscheln va dau o reteta super, asta am azi.nu stiu care e echivalentul exact pe romaneste, ca scoici is destule feluri.http://images.google.de/images?hl=de&q=jakobsmuscheln&um=1&ie=UTF-8&ei=p8W9S4rrFcihOMz86JAK&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCgQsAQwAwVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld Vikinga, pestele este comercializat de magazinele arabesti, dar e adus din Cehia sau Ungaria. se numeste amur, iar uneori mai au si crap. ALEX, operatie pe cord! BAZAR UNIC!!!*********************VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITAM-am nascut pentru succes! |
vikinga spune:
Cred ca ar putea fi un crap asiatic, cu numele luat dupa fluviul cu pricina. asa ca gratar si saramura scrie pe el.http://images.google.de/images?hl=de&q=amur&um=1&ie=UTF-8&ei=usu9S5fEKoP-sQbDzPnJBQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCIQsAQwAwin europa asta e comercializat, ce gasisem prima oara pe wiki era din alta familie. din poze asa cu care ar aduce?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
silvi_2005 spune:
Salut toate gospodinele , asa pofta mi-ati facut cu retetele ca in we asta o sa gatesc peste. Mi-a ramas in cap reteta de saramura .
Eu cel mai des fac pastrav prajit simplu in ulei+unt cu mamaliguta Pastrav prajit sau dorada tot asa prajita simplu sau la cuptor.
Un alt peste care il fac foarte des este somonul ( cumpar unul mare si il portionez eu ca ies mult mai ieftin ) si il fac sau la capac cu cimbru si dafin, ulei si condimente Somon la capac su il prajesc simplu la gratar sau la cuptor lasat doar cu condimente cateva ore la frigider Somon la cuptor cu rondele de cartofi.
Am vazut o reteta de dorada facut o reteta foarte interesanta: Se desface dorada si se dezoseaza ( scoatem coloana cu oasele) si se pastreaza cele doua parti cu condimente la frigider. Separat in putin ulei de masline se caleste fiecare separat : un ardei rosu taiat cubulete, o vanata taiata cubulete si un dovlecel verde sau galben tot asa cubulete. Se amesteca apoi legumele si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple doaada cu aceste amestec, se aranjeaza apoi pestele ca si cum ar fi intreg si se leaga cu fasii subtiri de ceapa verde sau ciboulette ( cred ca si fasii de usturoi verde ar merge) . Se da la cuptor sau la capac pentru 5-10 minute. Intr-o revista l-am vazut si nu am apucat inca sa il fac dar arata de vis, o sa fac reteta, v-am dat-o si voua daca va tenteaza.