oligoastenoteratozoospermie 8
Raspunsuri - Pagina 13
Irina_lz spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tannoo25
la mine au aparut ceva rezultate dupa naturiste , insa cam dupa 3 luni de tratament; sotzul tau de cat timp ia napraznic ?nu plictisesti pe nimeni; suntem aici cu aceeasi problema, ![]() ![]() |
scuze ca raspund tarziu, n-am mai avut timp sa intru sapt asta. de 2 saptamani a inceput tratamentul, se impaca bine cu el deocamdata. stiu ca e de durata, dar n-avem ce face, macar nu e un tratament dur.
oricum, se pare ca trebuie sa ajung si eu pe la dr, ca m-am dereglat rau. luna trecuta am avut un CM de 42 zile, acum sunt in a 36-a zi. in stilul asta, nu am sperante de reusita prea mari. incep sa ma gandesc la inseminare sau IA. ati auzit careva de reusita la IA atunci cand barbatul avea probleme?
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Irina_lz scuze ca raspund tarziu, n-am mai avut timp sa intru sapt asta. de 2 saptamani a inceput tratamentul, se impaca bine cu el deocamdata. stiu ca e de durata, dar n-avem ce face, macar nu e un tratament dur. oricum, se pare ca trebuie sa ajung si eu pe la dr, ca m-am dereglat rau. luna trecuta am avut un CM de 42 zile, acum sunt in a 36-a zi. in stilul asta, nu am sperante de reusita prea mari. incep sa ma gandesc la inseminare sau IA. ati auzit careva de reusita la IA atunci cand barbatul avea probleme? |
am auzit de reusite si pe cale naturala, chiar daca spermograma era slab calitativa si cantitativa
; conditia de baza cred ca este ca partea feminina sa nu aiba nici cea mai mica "chichitza"
; cel mai bine stiu asta fetele care au reusit ...
Zuzet spune:
Tannoo25, nu stiu ce sa zic. Cred ca totusi conteaza foarte mult si calitatea produsului barbatesc. Eu in acest moment nu am probleme, cel putin,nu de care sa stiu (nu am facut ce-i drept analizele genetice) si cu toate astea cu rezultatele sotului ne incadram tot la FIV, nu am depasit stadiul.
liana.berbec spune:
Neata,
Raspund pozitiv la partea cu reusitul natural desi spermograma e proasta.
Sotul avea in august 2009 la ultima spermograma cam urmatoarele valori: volum 4 ml, 5 mil/ml, 35 % mobilitate (a+b), forme normale 15-20%, deci proasta, aveam recomandare de fiv. Aveam insa in cap ideea ca trebuie sa fie o chichita si la mine desi medicii ma asigurau ca nu este si era. In februarie am facut histeroscopie, laparoscopie facusem deja. La histero s-au gasit niste sinechii si un endoemtru care parea infectat asa ca am primit tratament cu antibiotic 10 zile atat eu cat si sotul. In martie am ramas insarcinata dupa 3 ani de investigatii, monitorizari, o inseminare, sotul tratament cu Puregon in urma caruia a ajuns de la 5 mil/ml la 57 mil/ml. Deci nici nu 57 ml/ml nu s-a intamplat nimic. Asa ca gandirea buna din punctul meu de vedere este ca si daca sunt putini important e sa fie buni - deci crescuta calitatea lor, ca nu ne trebuie decat unul care sa ajunga la marea intalnire.
In martie am facut teste de ovulatie ca le aveam de vreo jumatate de an si am zis ca e pacat sa expire. Nu am mai stat intinsa dupa cum faceam oadata cu perna sub fund, nu mai aveam rabdare. Dar nu a contat asta.
Succes tuturor!
13+
Zuzet spune:
Liana, sa inteleg ca voi ati reusit avand spermograma cu 5 mil??? Unde ai facut histeroscopie si care a fost pretul?
Felicitari pentru sarcina si mult succes in continuare.
liana.berbec spune:
Zuzet,
Ultima spermograma da era de 5 mil. Histeroscopie am facut la medlife cu dr. Albu Dragos. Pe timp de iarna spermograma se mai imbunatatea in sesnul ca in loc de 5 mil/ml avea 7-9 mil/ml cu aceeasi mobilitate si acelasi forme anormale multe. Forme anormale avea 80% si cand a urcat valoarea la 57 mil/ml. In concluzie , in condotoole in care in ultimii 3 ani vlorile s-au invartit mereu pe la 5-7-9 mil/ml cu morfologie proasta si mobilitatea la limita cel mai probabil cu valorile astea am reusit.
Liana
13+
Zuzet spune:
Mai oameni buni, voi ma bagati iarasi la ideei. Abea ma linistisem putin
, acum incep iarasi sa studiez. Multumesc Liana pentru info
. Dupa ce terminam tratamentul cu antibiotic, daca nu se intampla nimic, ma gandesc sa fac si eu histeroscopie.
Care e pretul la Dr. Albu?
liana.berbec spune:
Pretul este 640 lei cu anstezie locala. Pentru mine asta a fost factorul de decizie - am vrut neaparat sa vad si eu.
13+
tannoo25 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui liana.berbec 13+ |
saptamana a 13a ... ce repede trece timpul

parca ieri am aflat de reusita ta ...
liana.berbec spune:
tannoo25,
Intradevar timpul trece foarte repede. Eu va astept la orizont cu acelasi rezultat asteptat si dorit
.
13+