Ati emigra in alta tara? (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, Ana, dar ai plecat sa-l faci om nu prin comparatie cu copiii lui Simali sau ai Gabitzei, ci prin comparatie cu al tau daca ar fi ramas in Romania unde nu erau si nici nu sint inca indeplinite conditiile necesare dezvoltarii lui. Asta voiam sa spun, personal e in regula, dar cind se generalizeaza atunci apar scintei si mi e pare de inteles. Anumite conditii nu sint in Romania, si, din pacate, ca o persoana care a trait drama stingerii acasa a doi oameni in faza terminala... te inteleg mai mult decit bine.

Dar, cu toate acestea, ramin la parerea mea: Romania ramine o tara ca oricare alta in care poti sa traiesti, sa-ti cresti copiii, mai greu pentru unii, dar la fel de frumos ca si prin alte parti. Ca usor nu e nicaieri, nici acolo, nici aici... Daca vrei sa fii acolo... daca nu, lumea s-a deschis, sintem toti cetateni ai lumii in care traim cum frumos zicea o fata la subiect asemanator.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu va luati de NY

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Oh, kumooon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

tot nu ma lamureste nimeni cum poti sa spui ca ti-ai gasit fericirea intre banchizele de gheata sau unde anunta aia ca "vine tornada Katrin IV si atentie la furtunile de nisip"

in baragan daca va ducea cineva nu va placea

Guestus, cred ca esti prea dur si tot ii tragi cu ciulinii Arizonei si ghetarii Canadei. Nu este chiar asa !Chiar daca Arizona are catusi si este o zona uscata are si ea frumusetile ei, chiar daca Canada are ghetari este o tara civilizata si exemplele pot continua.

yo nu vorbesc de civilizatie....yo vorbesc de desert (din ala cu nisip nu tiramisu) si de ghetari.
ce viata este aia sa stai cu caciula in cap si manusi din octombrie in aprilie an de an.
stiu ca unii gasesc frumoase si dunele din sahara...
ii astept si pe petrolistii care lucreaza in nordul canadei sa ne tina o lectie despre calitatea vietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Nah ruxij, eu am locuit si in Chicago si in NY. Nu-mi spune ca iti place sa te plimbi prin Gary, Indiana...

NJ e mult mai mult decat "procesor de gunoi de NY", stii bine: cum ar fi sa traiesti la Princeton?

Si eu prefer skyline-ul vazut de la Buckingham fountain decat de pe Ellis Island, dar NY ramane fenomenal (mai ales Manhattan, cu toata inghesuiala si gunoaiele de pe trotuar).

Oricum toate orasele la nivelul marii vor disparea cand se topesc ghetarii , run for the hills! (si blame Canada!)

Intai, hai sa facem diferenta clara dintre turist si emigrant, da?

Una e unde imi place sa ma plimb, si alta unde vreau si unde pot sa locuiesc. Deocamdata, intrucat la noi nu e frumos pt plimbat, noi astia de la porumb, ne consolam cu expresia "traiesc in Indiana ca sa imi permit sa ma plimb in California/NY (completeaza cu ce doresti)"

Nu-mi place nici sa ma plimb nici sa locuiesc in Gary, Indiana brrr Da' aci la mine la porumb, desi nu e frumos, nu e de plimbat, mi se pare buna calitatea vietii pt. amarastenii ca mine.

Bine, hai, NY e fenomenal, recunosc, asa ca sa te plimbi, ca nu vrei sa zici ca vine emigrantu' sa stea in Manhattan in high rise. NJ, raman la parerea ca are o calitate a vietii cam slabuta si dc. aterizezi acolo ca emigrant, poate te deprimi. Ca nu cred ca poti sa iti iei apt. in High rise in Manhattan. Deci NJ mi se pare nasolut pt aia care nu isi pot permite sa locuiasca in Princeton, ca eu sunt saraca si nu imi permit, deci iarasi, m-am plimbat in Princeton, dar intervine distinctia dintre turist si emigrant

Da' parca tot mai mult imi place Chicago, e mai murdarel NY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Si eu zic ca nu e inevitabil regresul profesional, de la caz la caz. La mine n-a fost regres, dar ca sa nu fie regres, tb sa pleci de tanar.

Pai la tine nu a fost regres profesional pentru ca tu ai venit la studii in America, normal ca nu a fost regres. Tu ai venit, cu contract, ca sa avansezi in profesia pe care o aveai in Romania ... asta nici nu as numi-o emigrare ... continuarea studiilor s-a transformat, cu efort si lupta, in rezidenta ...dar la tine lupta nu a fost sa ajungi la nivelul profesional din Romania ci a fost sa ajungi sa iti iei rezidenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

vezi ruxij...daca stai nene in centrul actiunii ma roade invidia...si nu numai pe mine...dar sa spui ca esti din satul X si ca ai o bacanie si o gradinita si o scoala si ca bei cola joia este un mare fis...ride lumea
dai pe casa si ai cheltuieli exact cit te plateste la job ....ce mare smecherie ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Dar, cu toate acestea, ramin la parerea mea: Romania ramine o tara ca oricare alta in care poti sa traiesti, sa-ti cresti copiii, mai greu pentru unii, dar la fel de frumos ca si prin alte parti. Ca usor nu e nicaieri, nici acolo, nici aici... Daca vrei sa fii acolo... daca nu, lumea s-a deschis, sintem toti cetateni ai lumii in care traim cum frumos zicea o fata la subiect asemanator.

Am vazut nu de mult un film romanesc deosebit, din Noul Val. Se numeste "O vara de neuitat" - se poate vedea si pe YouToube. Este despre o familie cu trei copii mici, sotul militar, care este nevoita sa se mute in Cadrilater. Si vin ei, oameni fini, educati, de la oras si incep sa locuiasca in plin razboi de gherila, printre ciulinii Baragnului intr-o casuta modesta. Este extraordinar cum ea, plina de entuziasm, aranjeaza casa si o transforma intr-un loc placut, aranjeaza o gradina de legume, face totul pentru ca acel loc uitat de lume sa se numeasca acasa. Seara, pe un scaun, privea extaziata soarele apunand in spatele unui deal caruia ii spunea "Muntele meu Fujiama".

Cred ca noi, femeile, ne pricepem cel mai bine sa facem "acasa" din orice loc in care se afla familia noastra. In ciulinii Texasului, printre banchizele din Alaska, in praful Bucurestiului....

Din pacate filmul se termina tragic. Niste bulgari sunt executati abuziv, tipa nu poate face nimic sa-i ajute, ba mai mult, femeile bulgare, datorita implicarii ei, o urasc atat de tare incat o linseaza in drum spre casa. Se apuca de bautura si nu-si mai revine niciodata. Cat de departe trebuie sa mergi pentru a spune c-ai mers prea departe?

Exista un punct in care trebuie sa decizi sa te retragi. Pentru fiecare acest punct este diferit. Eu as parasi Romania de pilda daca ar pierde democratia sau ne-am trezi din nou cu o dictatura.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Da bai, ce am zis eu altceva? Ideea e ca oricine vine in their twenties, nu regreseaza pt ca nu a avut timp sa construiasca. Deci sa zicem ca eu castigam loteria vizelor la 25 de ani, veneam in America, tot la o scoala ma inscriam, incepeam sa construiesc, nu puteam sa zic ca am regresat profesional. Dar dc. vii la 36 de ani si te apuci de doctorat in America, eu zic ca tot regres s-ar chema, ca probabil ai facut ceva in Romania pana la 36 de ani si a deveni din nou student, e regres. Deci nu e vorba de doctorat sau nedoctorat, ci de varsta.

La mine doctoratul da, a fost o cale de emigrare, ca astia de la loterie nu imi dadura si mie nika. Da' poate ar fi fost mai misto sa fi venit direct cu green card, la aceeasi varsta. Tot doctorat as fi facut, dar nu ma mai agitam pt green card dupa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

vezi ruxij...daca stai nene in centrul actiunii ma roade invidia...si nu numai pe mine...dar sa spui ca esti din satul X si ca ai o bacanie si o gradinita si o scoala si ca bei cola joia este un mare fis...ride lumea
dai pe casa si ai cheltuieli exact cit te plateste la job ....ce mare smecherie ai facut?

Taci bai!

Mergi la inceput