Ati emigra in alta tara? (2)
Raspunsuri - Pagina 3
ruxij spune:
Nu-mi place mie NJ, ii tachinam pe aia care stau acolo, printre care si buflea, care e o nefericita cu emigrarea
Asa concret, mi se pare calitatea vietii cam slabuta pe acolo. Casele cam scumpe, vechi, pt. ce isi permite un om de rand, multa criminalitate, scolile cam nu prea grozave in zonele in care poti sa stai dc. nu faci peste 200K/an, in gral tb sa faci naveta la servici cam 1h one way, dc. lucrezi in NY cum fac multi samd. Posibil ca si in alte parti sa fie tot asa, eu n-am stat decat in California, Texas si acum in Indiana, dar in California o fi scump si casele mici, da' macar e soare nene si e frumos, lumea relaxata, nu e jeg. Acolo as vrea sa ma mut, chiar dc. e sa dau casa mea cu 4 dormitoare de aci de la porumbul din Indiana pt. un apartament cu doua dormitoare. Chicago e un oras extrem de elegant fata de jegul din zona NY/NJ. Acu' sa vezi rosii de la New Yorkezi
maru spune:
cand zicem inevitabila regresie nu ne gandim la exceptii, la cei plecati la doctorate, la post doc in tari cu cercetarea la un nivel decent.
vorbim ca alde mine si sot, ca alde buflea si alte fete, situatii in care iti ia un pic de timp si scoala pana sa ajungi sa profesezi in domeniul si nivelul dorit.
ceea ce nu am subliniat este faptul ca o vad ca pe un rau necesar. Suntem noi in societatea de adoptie, in piata de munca de adoptie si trebuie invatate parghiile. Trebuie demonstrata valoarea.
ruxij spune:
Maru, ai dreptate, problema cu regresul se intampla insa dc. ai plecat mai tarziu. Ca dc. pleci la 23 de ani, ce regres? Nu e vorba doar de doctorate, ci mai ales de varsta, ai construit ceva pana la 30-35 si dupa aia o iei de la capat. Dc. "de la capat" inseamna "de la inceput" adica din your twenties, nu mai e regres. Asta ziceam. Ca situatia ideala e sa pleci cat mai devreme pt. a evita regresul. Dc. insa pleci mai tarziu, iti asumi regresul si esti mandru ca ai trecut peste.
maru spune:
ruxij, n-am avut minte sa plec la 23. Am plecat la 36.
pentru guestus:
http://www.youtube.com/watch?v=4Krky4i6Xk8
beren spune:
Nah ruxij, eu am locuit si in Chicago si in NY. Nu-mi spune ca iti place sa te plimbi prin Gary, Indiana...
NJ e mult mai mult decat "procesor de gunoi de NY", stii bine: cum ar fi sa traiesti la Princeton?
Si eu prefer skyline-ul vazut de la Buckingham fountain decat de pe Ellis Island, dar NY ramane fenomenal (mai ales Manhattan, cu toata inghesuiala si gunoaiele de pe trotuar).
Oricum toate orasele la nivelul marii vor disparea cand se topesc ghetarii , run for the hills! (si blame Canada!)
maru spune:
hei, whatch it! suntem as green as it gets!
Citat: |
citat din mesajul lui beren Nah ruxij, eu am locuit si in Chicago si in NY. Nu-mi spune ca iti place sa te plimbi prin Gary, Indiana... NJ e mult mai mult decat "procesor de gunoi de NY", stii bine: cum ar fi sa traiesti la Princeton? Si eu prefer skyline-ul vazut de la Buckingham fountain decat de pe Ellis Island, dar NY ramane fenomenal (mai ales Manhattan, cu toata inghesuiala si gunoaiele de pe trotuar). Oricum toate orasele la nivelul marii vor disparea cand se topesc ghetarii , run for the hills! (si blame Canada!) |
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus tot nu ma lamureste nimeni cum poti sa spui ca ti-ai gasit fericirea intre banchizele de gheata sau unde anunta aia ca "vine tornada Katrin IV si atentie la furtunile de nisip" in baragan daca va ducea cineva nu va placea |
Guestus, cred ca esti prea dur si tot ii tragi cu ciulinii Arizonei si ghetarii Canadei. Nu este chiar asa !Chiar daca Arizona are catusi si este o zona uscata are si ea frumusetile ei, chiar daca Canada are ghetari este o tara civilizata si exemplele pot continua. Te intrebi cum de unii au gasit fericirea in aceste locuri, nasoale pentru tine. Ei bine intrebarea poate fi pusa si invers cum unii isi pot gasi fericirea printre gunoaiele dintre blocuri si cainii vagabonzi, printre oameni care injura la fiecare cuvant rostit si tot asa ! Este vorba aici de ce vrei de la viata si de gusturi. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, Romania, cu toate belelele pe care le are, este tara la care tin mult dar la vremea cand am plecat nu oferea nimic tinerilor, aveam un salariu de mizerie care se ducea tot pe o rata la o amarata de locuinta. La acea vreme , cand am plecat eu nu existau perspective pentru o viata mai buna a tinerilor decat daca erau sustinuti de parinti.
Nu ma justific nimanui, dar parca nu pica prea bine atata vehementa impotriva celor care au ales alt loc din lumea asta pentru al numi "acasa"!