Ati emigra in alta tara? (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Llaura spune:
Guestus, uite www.youtube.com/watch?v=JLSPfdCHxAY&feature=PlayList&p=9830371CD2D4AA1C&playnext=1&playnext_from=PL&index=11" target="_blank">asa traim noi in Canada
Iar baietii aia de care zici tu fac groaza de bani si se si distreaza de minune (ai avea guts sa conduci pe ice road? ); fiecare isi ia adrenalina de unde poate, unii de pe ice roads, altii din berea de Azuga, de la caz la caz
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxijChicago e un oras extrem de elegant fata de jegul din zona NY/NJ. Acu' sa vezi rosii de la New Yorkezi |
Ruxij. Aieeee:)) uite rosia Long Islandeza:)) te mai primesc io in palatul meu darapaznat?:))
Auzi da cine sta in Chicago ca vreau sa merg dupa ABT si sa stiu pe cine sa vizitez in atmosfera eleganta:)
Acum serios vorbind puterea de cumparare in anumite zone ale NY (casa si servicii) e mai mica. Cu aceiasi bani ai putea avea un palat si trai in lux. Dar eu nu dau Carnegie sau Met-ul sau salbaticia parcurilor de aici si nici infrastructura comunitatii romanesti new-yorkeze: un cozonac, o sarma, etc. si nici a celei evreiesti. Dar asta depinde de fiecare.
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Ruxij. Aieeee:)) uite rosia Long Islandeza:)) te mai primesc io in palatul meu darapaznat?:)) Auzi da cine sta in Chicago ca vreau sa merg dupa ABT si sa stiu pe cine sa vizitez in atmosfera eleganta:) Acum serios vorbind puterea de cumparare in anumite zone ale NY (casa si servicii) e mai mica. Cu aceiasi bani ai putea avea un palat si trai in lux. Dar eu nu dau Carnegie sau Met-ul sau salbaticia parcurilor de aici si nici infrastructura comunitatii romanesti new-yorkeze: un cozonac, o sarma, etc. si nici a celei evreiesti. Dar asta depinde de fiecare. |
La tine e frumos si de vizitat si de trait. Doar ca nu'i pt saraci.:)
Ideea mea e asta. Depinde unde aterizezi ca emigrant. Ca dc. aterizezi in New Jersey o sa fii deprimat. Nu in Princeton. Dc. aterizeaza vreunu' in casa ta din Long Island, cred ca va fi cel mai optimist, mai ales dc. ar fi mortgage free
AB_AC spune:
Mai bine da pontu cu Chicago ca sa te re-iubeasca new-yorkezele:)
N-as zice:) decat daca o compari cu apartamentul de bloc la care as fi putut doi cercetatori ravni in .ro . Si nici nu-i inca mortgage free dar Long Island e absolut superba dupa parerea mea.
Iar orasul are o bogatie culturala care ne-a delectat si pe vremea cand aveam un one-bedroom cu chirie si copil mic. Ba chiar cred ca pe atunci profitam mai mult...
columbiana spune:
citat din mesajul lui nelia Da, Ana, dar ai plecat sa-l faci om nu prin comparatie cu copiii lui Simali sau ai Gabitzei, ci prin comparatie cu al tau daca ar fi ramas in Romania unde nu erau si nici nu sint inca indeplinite conditiile necesare dezvoltarii lui. Asta voiam sa spun, personal e in regula, dar cind se generalizeaza atunci apar scintei si mi e pare de inteles. Anumite conditii nu sint in Romania, si, din pacate, ca o persoana care a trait drama stingerii acasa a doi oameni in faza terminala... te inteleg mai mult decit bine. Dar, cu toate acestea, ramin la parerea mea: Romania ramine o tara ca oricare alta in care poti sa traiesti, sa-ti cresti copiii, mai greu pentru unii, dar la fel de frumos ca si prin alte parti. Ca usor nu e nicaieri, nici acolo, nici aici... Daca vrei sa fii acolo... daca nu, lumea s-a deschis, sintem toti cetateni ai lumii in care traim cum frumos zicea o fata la subiect asemanator. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Nelia, tocmai ca exista posibilitatea teoretica sa treaca fiecare roman prin ce am trecut eu, si tocmai acele conditii vitale in momentul respectiv sa straluceasca prin absenta, de unde o viata de om deturnata, deci generalizarea ca Romania face si Romania drege si ofera tot ce ofera orice tara oriunde pica cu brio;
n-as fi scris nimic daca nu citeam comentarii genul celui al Ramonikai pe pagina anterioara, sau de gen eu n-as emigra ca afara asa si pe dincolo emise de sub soarele Romanikai.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ruxij spune:
citat din mesajul lui AB_AC Mai bine da pontu cu Chicago ca sa te re-iubeasca new-yorkezele:) |
Nu pot sa fac nimic in legatura cu imaginea mea distrusa in fata NYkezilor, nu cunosc cine sta in Chicago. Poate beren
ruxij spune:
citat din mesajul lui AB_AC Mai bine da pontu cu Chicago ca sa te re-iubeasca new-yorkezele:) N-as zice:) decat daca o compari cu apartamentul de bloc la care as fi putut doi cercetatori ravni in .ro . Si nici nu-i inca mortgage free dar Long Island e absolut superba dupa parerea mea. Iar orasul are o bogatie culturala care ne-a delectat si pe vremea cand aveam un one-bedroom cu chirie si copil mic. Ba chiar cred ca pe atunci profitam mai mult... |
Bine, dar voi sunteti la 50 mile de NJ si nici nu sunteti asa aproape de NY city, deci oricum nu ziceam de Long Island. Long Island e upscale.
AB_AC spune:
Numai North Shore-ul lui Long Island si of course Hamptons sunt scumpe. Pe South Shore e o ambianta latina si plaje de surf ieftine si mai bune decat cele de pe Nort Shore, plajele de pe Fire Island si compania Robert Moses area sunt invadate de patura destul de saraca a NY pe timp de vara cand bogatii se retrag in Hampton's. Si e foarte frumos pentru pungi foarte diferite.
Te conving eu :))
In fine.. parerea mea e ca frumusetea Americii la cactusi sau aiurea e in parcurile naturale. Daca esti tipul caruia ii plac wkd-urile in natura poti fi foarte fericit. Daca vrei viata culturala: NYC, Boston, Chicago, San Francisco, New Orleans si poate si altele ca nu-s experta.
ruxij spune:
Bine, m-ai convins.:) Oricum, nu ma refeream la Long Island in ideea initiala, ci la New Jersey.