Ati emigra in alta tara? (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui lai

Citat:
citat din mesajul lui simali

Pe de alta parte eu il educ pe Vlad sa devina intreprinzator. Nici prin cap nu-mi trece sa-l vad incolonandu-se la coada (si omorandu-se cu pilosii) pentru cele cateva slujbe bine platite pe care la are in acest moment Romania. Pentru mine este foarte important ca el sa cunoasca bine societatea pentru a-i vedea oportunitatile si sa-i inteleaga pe romani pentru a-i putea organiza si conduce in viitor. Cred ca daca Romania are nevoie de ceva are nevoie de manageri adevarati, echilibrati, realisti, instruiti.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Paragraful de mai sus mie imi demonstreaza o cunoastere profunda a societatii romanesti, a nevoilor si oportunitatilor, iar calea pentru care il educi pe fiul tau este cea mai potrivita pentru a reusi in Romania personal plus a aduce o contributie semnificativa societatii. .................. Spiritul intreprinzator e de folos oriunde in lume, dar in Romania cam trebuie sa-l ai; prin alte parti nu e musai.

Lai

Mie imi demonstreaza cunoasterea societatii, dar si aroganta ei. Romania are nevoie de manageri!! Sau te incolonezi pentru o slujba bine platita. Acestea sunt variantele.
Pai de ce sa te miri ca infrastructura societatii romanesti s-a cam distrus, ca-n plus toti cei care natural ar avea capacitatile cerute de cercetare, invatamant, sanatate, administratie pleaca si-si gasesc un loc potrivit in alta parte.
Daca nimeni nu va schimba macazul si va incepe cu munca si revalorizarea infrastructurii se va ajunge la o tara a lumii a treia in care se traieste cu garda de corp, spitalul privat, scoala privata pentru un minim local dat unei minoritati si pentru orice nimic se va apela si plati pentru serviciile unei alte tari. Nu asta-i drumul pe care au mers USA sau Europa de vest in anii 40 cand se reconstruiau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

trist conchita, si eu stiam ca ai facut copilul dupa ce ai emigrat, era vorba de mesajul care l-ai transmis: oameni devin copiii oriunde in lumea asta, nu era vorba de umanitate ci de ce exista ascuns sub ea.
chiar nu ma asteptam sa dai asa o replica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Well, fetelor din afara, ati reusit sa ma enervati si pe mine care nu sunt mare fan Ro.
O, la , la. Pareti foarte arogante.

Yap ... cica fiecare trebuie sa fie multumit cu alegerea lui dar trebuie neaparat sa dovedim ca alegerea noastra de a emigra este net superioara celei de a ramane. Nu ca cei care au ramas ar fi mai prosti, dar cu siguranta sunt mai mitocani, mai nesimtiti, mai manelisti si mai neoameni.(pentru cine nu pricepe, asta a fost o ironie).

Comparam societati vechi occidentale, deloc perfecte dar mai functionale si mai rodate , cu societatea romaneasca care a deshis "ochii" acum 20 de ani si care inca mai schimba generatii si mentalitati.

Si eu am fost in Romania acum 3 ani si am ramas placut impresionata.
Cu siguranta Romania face pasi inainte si cu pasii astia se schimba generatii si mentalitati. Cei tineri au avut deschidere catre occident si au venit cu valori si cultura muncii de acolo. Eu acum 3 ani am fost la o intalnire cu colegii de liceu, toata generatia mea de liceu o duce mai mult decat decent in Romania - si vorbesc de o generatie (10 clase a cate 30 elevi) nu de cativa colegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai Buflea, tu cind te-ai mutat n-ai comparat? Dupa ce criterii ai ales locul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Care loc ? Locul de emigrare ? Nu l-am ales dupa nimic, am castigat Loteria si am emigrat ... Nici macar zona in care stau nu am ales-o, am venit acolo unde cunosteam pe cineva. Cunosteam o singura persoana in toata America asta si aceasta era la NY ...
Ce, tu ai avut de ales cand ai emigrat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

ABurel, corecta completarea, Romania are nevoie de multe altele/multi altii in afara de manageri si intreprinzatori.
Din gradina personala, eu sunt de acord cu Simali ca Romania are nevoie SI de manageri cu anumite calitati, si, daca as avea un copil in Romania astazi si m-as gandi cum ar putea el sa reuseasca in Romania astazi, l-as vedea reusind cu un puternic spirit intreprinzator (care nu-i totuna cu manageriatul, dar se poate ca cineva sa le faca pe-amandoua). Ce am vrut eu sa subliniez este ca si daca planuiesti sa te adaptezi intocmai conditiilor actuale din Ro si intuiesti solutia optima pt. a reusi tu/copilul tau in contextul dat, socoteala de acasa nu intotdeauna se potriveste cu cea din targ (si, se subintelege, e nasol ca nu ai o plaja prea mare de alternative fezabile).

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Care loc ? Locul de emigrare ? Nu l-am ales dupa nimic, am castigat Loteria si am emigrat ... Nici macar zona in care stau nu am ales-o, am venit acolo unde cunosteam pe cineva. Cunosteam o singura persoana in toata America asta si aceasta era la NY ...
Ce, tu ai avut de ales cand ai emigrat ?

Loteria ai cistigat-o pentru ca te-ai gindit la un moment dat sa emigrezi. Cind ai facut asta ai comparat cele doua tari, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Nu am intrat pana acum ca sincer stiam la ce se ajunge ....dupa vreo 10 pagini.
Va vorbesc acum nu din calitate de "emigrant"sau de "roman patriot" ci in calitate de om....cetatean mondial, nu european.
Nu are rost sa va disputati/contraziceti cu citate la citatele citatului cuiva....nici cine a initiat acest subiect nici cei care au raspuns nu sunt dusmanii nimanui.
Plecatul acesta in alta tara este un fenomen firesc, stravechi ...pentru cei care au putut mereu sa o faca, prin care lumea incearca si altceva cateodata iese bine, alte ori nu si lumea se intoarce.
Nu e nimeni MAI DESTEPT ca pleaca sau MAI PROST daca a ramas ...sincer asta e marele adevar( ca vad ca fiecare se justifica pentru asta ) . Sunt optiuni diferite, vad si traisc asta in propria familie, noi am plecat si suntem foarte multumiti si super ok, fratele meu a ramas si munceste de-i sar capacele in tara, e programator la o faculta in Cluj, preda ore si face doctorat ( zic asta nu sa ma laud ci sa va explic ca nu e ceva bos smecher pe acolo ) dar nu ar pleca din Romania pentru ca acolo simte ca e locul lui.
Deci tine totul de "chemare" de dorinta de a experimenta atat ...Romania nu e locul cel mai dificil de trait, nu pot sa uit cati oameni de pe planeta asta nu au ce manca si un loc sa doarma asa ca nu as arunca foarte tare cu noroi. Cei care s-au saturat de mersul greoi al tarii si au plecat vazand ca le e mai usor in alte parti nu sunt eroi ...nu sunt eroi nici cei care au ramas...in mare parte suntem doar oameni care privind seara spre cer ne zicem ca maine va fi cu siguranta mai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Da Silvi se poate si mai rau.
Hai sa bagam capul in pamant ca strutul. Ce importanta are ca un copil cu handicap psihic nu va avea o viata integrata in societatea romaneasca. Ce importanta are ca un bolnav de cancer isi plateste mai tot sau n-are acces la tratament. Doar altii in alte tari n-au ce manca.

Eu stiu ca omul ar trebui sa tinda spre mai bine pentru toti semenii sai, nu sa-i linisteasca ca li se poate intampla mai rau.

Tocmai pentru ca inca tin la Romania, mi-as dori sa schimbe ceva.

Da Lai sunt de acord ca daca as fi in .ro solutia optimala pentru copilul meu ar fi ce zicea Simali, dar sa ma lamureasca si pe mine cum functioneaza o societate de manageri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

ABC, pai n-ai zis tu ca o familie medie sau peste medie poate creste in Ro un copil reusit? astia managerii, restul manageriatii :-)

Mergi la inceput