Dorm in aceeasi camera?
Sunt sigura ca s-a mai discutat pe tema asta dar cautarea nu mi-a dat nici un rezultat. Am doi baieti, unul de 5 ani si 8 luni, P, si N, de 10 luni. P doarme cu tati cam de cand l-am adus pe bebe acasa, stiti voi, eu ocupata cu bebe, alaptat etc. e f fricos si nu mai vrea sa doarma singur. mentionez ca pana la aproape 5 ani a dormit de la 2 luni singur, in camera si patul lui. N a dormit cu mine pana...aseara cand, la recomandarea pediatrului, l-am pus in patutul lui. a dormit de la 8 la 6, fara probleme. P nu se odihneste bine cu tati pt ca el se uita la tv pana pe la 10 si P nu poate adormi. dimineata e f obosit cand trebuie sa se trezeasca pt scoala.
m-am gandit sa-l pun la culcare iar in patul si camera lui dar nu cred ca va dormi, stiindu-l cat e de fricos.
mai ramane varianta dormitului cu N in camera pe care el o adora insa ar vrea si in acelasi pat. N are doar 10 luni si mi-e frica sa-i las pe amandoi in patul mare, chiar daca acesta e compus din doua saltele individuala asezate direct pe podea. apoi ma gandesc ca N se trezeste devreme, la 6 e fresh si-l va trezi si pe P.
care e experienta voastra si ce-a functionat cel mai bine?
multumesc.
Raspunsuri
madutza_bra spune:
Inca nu am 2 copii, dar din experienta prietenelor, si din ce am citit prin carti, este periculos pentru cel mic sa doarma impreuna cu fratele mai mare, cu atat mai mult cu cat vrei sa-i pui in acelasi pat. Cel mare poate arunca din greseala patura peste cel mic...Doamne fereste. Se recomanda ca fratii sa doarma impreuna dupa varsta de 2.5-3 ani. Parerea mea este sa amani acest moment.
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
roli25 spune:
La noi e asa:
Cel mare a dormit cu noi in camera, dar in patul lui de cand s-a nascut pana la 3 ani.
Cel mic, a dormit singur in camera de cand s-a nascut. Intre ei e diferenta de 1,7 ani. Asa ca atunci cand s-a nascut mezinul, cel mare fiind gelos, a ramas sa doarma cu noi in camera, iar cel mic in living, singur.
Cand ne-am mutat si au avut camera lor, cel mare avea 3 ani si cel mic 1,5 ani. De atunci si pana in prezent dorm foarte bine impreuna, fiecare in patul lui.
Nu iti recomand sa-i pui in acelasi pat.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
AB_AC spune:
Hi hi. Fatuca o dormit cu mine. Pe la vreun an o vrut singura. A aparut bebe a vrut cu noi . Am pus bebe in patucul lui, a fost ok singura. A devenit manzul prea mare pentru toddler bed si dintr-unul normal cade poc si se trezeste .... no au revenit amandoi in patul nostru. Asa ca-i culcam acolo si o stergem noi Dimineata ne-am sculat noi devreme cica Alteori ma mai uita sotul pe la ei si eu obosita dorm acolo.
roxanaz spune:
Andreea, Patrick si Eva dorm in aceeasi camera. nu se deranjeaza unul pe altul, dar in paturi diferite bineinteles. macar incearca asa. spune-i lui Pupi ca Nicholas e acolo, si ca sunt mipreuna, nu are de ce sa iti fie frica.
eu una as tremura la gandul ca e Eva in pat normal... la cum doarme ea numai pe jos ar sta.
R
anya spune:
Eu am doi baieti de 7 si 4 ani (2 ani si 9 luni diferenta intre ei). Dorm impreuna. Cel mare a dormit in camera lui de cand l-am adus din maternitate iar cel mic a fost coleg de camera cu fratele lui tot de cand l-am adus din maternitate.
In prima noapte cand s-a trezit bb sa suga s-a trezit si cel mare sa vada ce se intampla. L-am lasat, s-a lamurit, si din a doua noapte n-a mai catadicsit sa se trezeasca. Acum, cine se trezeste mai devreme ori sta si se mai joaca in liniste in pat, ori vine la noi si isi lasa fratiorul in pace.
Acum cel mare e la scoala si dimineata il trezesc pe la 7 (pupaceali, iubit, gadilit...) se da jos din pat, merge la spalat - cel mic nu se trezeste. La 7.30 cand pleaca la scoala, incep operatiunea de trezire a celuilalt pt gradi (pupaceli, iubit, gadilit..). Astazi, fiind deja vacanta, s-a treit cel mic pe la 8, s-a mai jucat 10 minute la el in pat si a venit la noi. Pe la 8.30 a rasarit si celalalt.
philip spune:
mey, patul normal, nu-i pat, am mai zis, sunt doua saltele puse direct pe mocheta asa ca n-ar avea ce sa i se intample. azi-noapte l-am pus pe N in patul lui si eu cu P jos pe saltele. N a avut o noapte f agitata, la 12 l-am luat cu noi, apoi incepand de la 4 a tinut-o numai intr-o foiala si plans. va dati seama ca-s fiarta azi. asta e. va multumesc de mesaje si mai astept.
roxy spune:
poate daca ai aseza saltele in 2 pozitii care sa fie la distanta una de alta, adica nu una langa alta, asa ca si cum ai avea 2 paturi in camera, ar putea dormi amandoi in aceeasi camera, pe saltelutele alea.Este o varianta .
Revin cu o precizare.Am spus ca sa fie distanta intre saltele, pentru a se evita ca prin rostogolire in timpul noptii , baiatul cel mare sa-l loveasca pe cel mic, sau sa puna patura peste el.Asa fiecare in locul lui pot dormi fara griji in aceeasi camera.Acum ca o gluma, saltele fiind pe mocheta direct, sper ca nu se ajunge la varianta , ca rostogolindu-se amadoi de pe saltele pe mocheta sa ajunga tot unu langa altu in mijlocul camerei sa te impiedici de ei cand mergi sa vezi pe intuneric ce fac.
Am patit asa cand cel mic al meu dupa un an a inceput sa doarma in patutul lui dar cu marginile date jos, si s-a coborat el noaptea din pat si s-a culcat pe mocheta in mijlocul camerei, mai sa ma impiedic de el cand am mers sa-i verific.Si ai mei dorm amandoi in camera lor da in paturi separate.Cel mare al meu doarme destul de rau, adica se invarte in toate pozitiile posibile in pat , asa ca mi-ar fi frica sa-i culc pe amandoi la un loc, chiar si acum , dapoi cand era cel mic de 10 lui cat are al tau.
Pe de alta parte eu si sora mea am dormit de cand ma stiu amandoua in acelasi pat , din acela care ziua se strange si noaptea se intinde, dar stiu ca dormeam amandoua linistit si nu era pericol sa ne dam cu picioarele in cap.
Totusi la 10 luni e cam mic, sa-l pui langa fratele lui, care nici el nu e suficient de mare sa stie ce face noaptea in somn, ca sa nu-l loveasca pe cel mic.
Iar tu trebuie sa te odihnesti ca sa poti sa le faci fata, nu sa stai sa-i pazesti.
blackpanterro spune:
Andreea, la noi diferenta va fi ca la voi, de 5 ani. Eu nu ii voi pune in aceeasi camera mai ales ca vreau sa alaptez dar si dupa aceea. Aidan doarme f bine noaptea, nu as vrea sa il trezeasca cel mic.
Daca dupa cativa ani vor ei sa fie impreuna(dar in paturi separate) nu o sa ma opun dar deocamdata nu vor sta impreuna.Si daca nu vor vrea niciodata sa doarma impreuna iar nu o sa ma opun.
P ce zice, e de acord? N nu prea poata sa spuna ce doreste :)
Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
philip spune:
adriana, P insista sa doarma cu N, dar el doarme profund, nu i-ar avea grija azi-noapte desi N a plans de nenumarate ori, P nici nu l-a auzit, deci nu-i pot culca amandoi. nici macar in aceeasi camera deocamdata. in acelasi timp, P tot nu vrea singur asa ca vom reveni, probabil, la aranjamentul trecut.
Gabi_K spune:
ai mei dorm in aceeasi camera, dar in pat cu etaj. Nu e ok sa doarma in aceeasi pat, dar in aceeasi camera e super. Cand vor fi mai mari, vor fi foarte importante discutiile si susotelile de dupa ora stingerii
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert