Diabet zaharat la copii *8* Dulcineii DC

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana-A spune:

si inca ceva... de data asta pentru mamicile minunate de pe forum.
Acum ceva timp va intrebam de un loc unde poti merge civilat cu copilul pentru perfuzare in caz de varsaturi grave.

Ieri am aflat, poate voi stiti deja, ca s-a deschis o sectie noua in cadrul Centrului Medical Unirea de pe Dorobanti (vis-a-vis de Televiziune) unde copii nostrii pot beneficia de o astfel de interventie de urgenta. Am sunat si am aflat ca o consultatie in regim de urgenta costa 90 RON dupa care urmeaza costurile functie de cit stai, de ce ai nevoie... Au zis ca intrucit sectia este 'proaspata' sa revin pentru preturi, cu un tel, peste ceva timp cind imi pot da relatii mult mai complete.
Cel putin pentru mine e bine de stiut ca am incotro sa o apuc daca vreodata am nevoie (desi sper din tot sufletul SA NU FIE NEVOIE NICIODATA).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Consider ca primul mesaj al lui bazz a fost de mult bun simt, iar intentia ei a fost de a ne linisti, pe noi ca mame.

Ultimul mesaj al ei este un semnal de alarma pentru noi:

Citat:
citat din mesajul lui bazz

V-ati gandit ca sunt atatia copii si adolescenti cu diabet,care trec pe langa voi zilnic si nici nu observati? Normal ca nu observati,pt ca nu se vede. Se poarta normal, isi accepta situatia, nu se victimizeaza.

De a avea mai multa compasiune si mai putin egocentrism fata de tot ce ne inconjoara.

Va doresc toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Adrianaa, te respect dar nu sunt de acord cu tine. Eu nu sunt egocentrica. Nu vorbesc in numele celorlalte mame dar eu personal ma cunosc foarte bine.
In ceea ce privest semnalul de alarma.... cred ca stiam toate ca nu se vede diabetul. Nu era nevoie sa mi se spuna. Pe de alta parte, cred ca suntem toate constiente ca nu este singurul handicap care nu se vede.
Eu una chiar m-am simtit jignita de Bazz care ma face frustrata si presupune ca eu stau si plang in fiecare zi in fata copilului ca are diabet. Sincera sa fiu, nici eu nu cred ca scopul mesajului a fost sa ne jigneasca dar a facut-o si apoi ne-a si tras la raspundere pentru acest fapt.
Si cred si eu ca si Ioana ca am discutat prea mult pe seama acelui mesaj.
Va doresc o noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

, nu stiu daca va mai amintiti de mine deoarece am scris doar o singura data. Eu sunt cea cu baietelul operat pe inima si gasit cu diabet la nastere. Intre timp am aflat ca acest diabet de datoreaza lipsei pancreasului, asa ca toata viata lui va trebui sa-si faca insulina si sa ia niste enzime.

intre timp, de cand nu am mai scris, am mai crescut si noi, am trecut la diversificare. Avem zile si zile. Nu pot sa zic ca este o zi intreaga in care sa aiba glicemii exact intre limitele care trebuie. minima este 41 si maxima in jur de 300, dar in general avem glicemiile intre 75 si 200.

am si eu o intrebare la voi, ce le-ati dat copiilor vostri pentru tusea din gat. mie mi-a recomandat pediatra eurespal dar cand am vazut cat zahar are am renuntat.

promit ca de data asta sa fiu mai activa, mai ales ca o sa tot am nevoie de sfaturile voastre ca voi toate sunteti deja trecute prin etapa prin care trec eu acum, noi avand 8 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna!
Lalitica, nu iti pot da un raspuns, de un an de cand avem diabet, tusea si racelile ne-au ocolit. Eu ii dau doar un supliment din cimbru si usturoi de la Forever living Product, niste bulinute mici, gelationase pe care le inghite usor. Doua pe zi timp de trei luni, din octombrie.
Sambata printesa mea a implinit 8 ani si printre alte daruri a primit un papagal. Stie cineva cat este de periculos sa "convietuim" impreuna, sa respiram acelasi aer ? Am auzit fel de fel de lucruri, pro si contra si nu stiu ce sa faca acum...veterinarul unde duc cainele pe care l-am lasat la mama acasa, mi-a spus ca sunt papagali de crescatorie si daca ii hranesti corespunzator si cureti des colivia, nu sunt probleme.
Voi ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Lalitica, eu i-am dat lui Iusti Prospan, Sinupret si Stodal.
Primele doua sunt naaturale. Eu am fost foarte multumita de Prospan pentru tusea productiva. Celelalte doua sunt si pentru tuse productiva si pentru cea seaca din cate imi aduc aminte.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

merci fetelor pentru raspuns. sa inteleg ca aceste medicamente/siropuri recomandqate de voi nu au zahar? daca ii dau lui David unul dintre ele nu i se modifica glicemia sau trebuie sa-i maresc doza de insulina?

Mergi la inceput

Da, nu au zahar si nu ii modifica glicemia. Sunt recomandate de pediatra si incuviintata de diabetologa in ceea ce ne piveste. Si verificate de noi.
Trebuie insa sa te astepti ca orice raceala banala sa ii modifice glicemia desi nu este obligatoriu. Lui Iusti, la ultima raceala nu i-au crescut glicemiile deloc.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia_and spune:

Buna!
Am revenit dupa o absenta destul de mare. Sunt mama Andreei, sper sa va amintiti. Nu am mai scris cred ca de 1 an dar am citit mesajele voastre.
Andreea a avut ultima hemoglobina 6 in august, cea mai buna valoare de pana acum. Noi stateam in general pe valori intre 7 si 8. Trebuie sa luam analize in noiembrie si imi este groaza pentru ca ultimele luni nu au fost prea bune. Starile emotionale au influentat-o foarte mult. A venit pe lume fratiorul ei, a inceput gradinita si multe altele. Abia de vreo 2 saptamani am reusit sa aiba valori normale fara variatii mari.
Mirela, sa stii ca si mie mi-a fost foarte greu sa trec de la 2 la 3 si apoi la 4 administrari de insulina, dar asa il poti controla mai bine.Oricum felicitari pentru hemoglobine. Sunt super. Cum i se pare lui Iustin la gradi? Andreea a mers si anul trecut iar acum ne-am lovit de aceeasi problema la ora 13 venea cu glicemii mari dar asta se intampla doar la gradinita pana s-a obisnuit.
anna-pa si Andreea are papagali de vreo 3 ani si trebuie doar sa le cureti zilnic colivia, (eu o spal cu dusul pentru ca si papagalilor le pace apa)altfel mizeria lor,lasata in colivie multe zile, poate deveni toxica(o stiu tot de la un medic vetelinar).

Multa sanatate si glicemii bune1

Mergi la inceput

Bine ai revenit, Livia!
Felicitari pentru hemoglobina! Foarte buna.
Iusti s-a acomodat foarte bine la gradinita. Se duce cu placere. Iar glicemiile nu au suferit modificari. Din contra. Dar la noi a coincis inceperea gradinitei cu introducerea celei de-a treia insuline.
Nici nu a luat, pana acum, nicio boala de acolo. I-am dat pentru imunitate, la recomandarea doamnei doctor diabetolog, Isoprinosine si vad ca a functionat.

Nina, tu ce mai faci? Nu ai mai scris nici tu de ceva vreme. Ce mai face Cristina?

Va doresc sa aveti parte de o noapte buna cu glicemii bune!

Mergi la inceput