Diabet zaharat la copii *8* Dulcineii DC

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

pentru tine si pentru dulcica ta !
M-ai uns la suflet cu ceea ce ai spus.
Una peste alta , vestile de la noi nu sunt foarte bune.
Am facut analizele si Hb1a nu este buna, 7,5 , desi, sincera sa fiu , dupa 1 luna intreaga de racela , antibiotice pe branula, pe gura, antitusive, picaturi de nas , pufuri si alte alea....ce puteam sa astept. Si...cand am zis ca gata , a trecut raceala, am luat- si eu ...si bine inteles ca l-am imbolnavit si pe Alex din nou. Acum iar tratament...are o tuse urata rau , seaca de se ineaca cand tuseste. Mi-a recomandat medicul Bromhexin si Diakof ( un anttitusiv de la Himalaya , din plante , fara zahar).

O alta problema ce a aparut la analize , nivelul fierului, este foarte scazut , 22, si limitele sunt undeva intre 30 -50 parca . Vom incepe un tratament si pentru anemie. Ne-a recomandat pediatra Tardiferon ( contine fier si acid folic).

Draga Buzz , sa nu fie cu suparare , dar , pentru cei care nu traiesc drama asta zi de zi, caci o drama este, nu cred ca sunt in masura sa ne dea asemenea sfaturi. Sincer....e cumplit, vietile noastre s-au schimbat radical, traim cu frica si teama in san, incercand sa le explicam copiilor cat de speciali sunt ei , si mai ales sa facem fata unor intrebari de genul :"Eu de ce nu am voie sau de ce am diabet ?"

Saptamana trecuta , Alex se juca prin casa si o aude pe bunica mea ( are 80 de ani ) care se ruga pur si simplu :"Doamne , ai grija de Alex, sa il faci bine sa scape de diabetul asta !" La care , Alex ii raspunde:" Babica(caci asa ii spune) de ce spui asa ? Eu voi avea diabet toata viata ...nu se vindeca!" Precizez pentru cei care nu ne cunosc foarte bine ca Alex are fix 6 ani si are diabet de la 11 luni. Cumplit , nu ?

http://picasaweb.google.com/home

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Si eu as prefera ca Iusti sa fie normal si nu special. Ce usor este sa vorbesti fara sa fii in cauza!
Iusti este special si eu trebuie sa trec peste. Hmmmm.
Nimeni nu se lamenteaza. Asta este viata si o luam ca atare dar frustrari vor exista mereu si nu cred ca nu este parinte in lumea asta care sa nu se fi gandit ca ar fi fost mai bine ca el sa i fost cel "special".
Va doresc sa aveti glicemii bune!
Noi le avem de cand cu a patra insulina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui bazz

nu este nimeni de vina. Va imbolnaviti chiar voi si va stresati degeaba, gandindu-va Ce ar fi fost daca..? S-a intamplat,a fost, treceti peste si indreptati-va atentia spre copii care au nevoie de ingrijirea voastra. Sunt speciali, pt ca Dzeu a vrut sa fie asa. O sa vedeti ca o sa creasca si o sa fiti mandri de ei, pt ca au crescut mari,sanatosi pe cat posibil si mai responsabili.

As fi vrut sa vad postarea ta inainte si sa o sterg efectiv.
Ai scris fara sa stii.
Te rog pe viitor sa nu mai scrii oftopic pe aici, multumesc.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna dragii mamicii
in primul rand felicitarii pt raspunsurile date acelui ''bazz''cu toate cred ca simtim la felne doare inima pt copii nostrii,si ne dorim tot binele din lume si un tratament minune pt a nu mai fii intepatii de atatea ori,dar noi trebuie sa ne imbarbatam si sa mergem mai departe si ne multumim cu cate o perioada a copilasilor in care merg glicemiile liniaresi cand parca totui putin mai bine iar apar probleme,insa cum ziceam numai noi cele care la randul nostru avem un dulcinel alaturii stim ce si cat inseamna cu adevarat o perioada linistita in viata noastra,chiar daca programul este tot atat de aspru incontinuu.
la cuvintele lui Alex devin ff emotiva pe loc,cum zicea si ioana ,ma doare tot ce e legat de copilasi
Ana eu zic ca hemoglobina e ff buna,tinand cont prin ce a-ti trecut in ultima perioada
Ioana imi place mult cum scrii,i-ti citesc blogul de cate ori am ocazia,multa sanatate Aidei :*
Nina voi ce faceti?Cristina?sper ca totul este bine;)
o zi linistita tuturor mamicilor si dulcineilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-A spune:

@SymoDenisa80 -multumesc mult pentru incurajari. Sa stii ca am avut mari rezerve inainte de a-mi face blogul pentru ca nu ma stiu a fi o maestra a condeiului. Dar cind fetita mea a facut otita si am incercat sa aflu mai multe despre influenta diabetului asupra otitei sau vice-versa, am gasit foarte putine informatii pe net. E foarte adevarat ca eu pina acum citeam foarte mult pe site-ul celor de la jdrf dar ideea este ca trebuie facut ceva si pentu celelalte mamici care nu stiu engleza si care deabia depisteaza diabetul sau care pur si simplu vor sa afle info. ajutatoare (a nu se citi sfaturi) IN LIMBA ROMANA. Site-urile institutiilor noastre de diabet lasa mult de dorit din punctul meu de vedere. Oricum e un sentiment placut sa poti impartasi impresii cu cineva care trece prin aceeasi situatie ca si tine. Glicemii bune si sa auzim numai si numai de bine.

Si apropo, doctorita noastra face un lucru pe care eu il apreciez foarte mult, inainte de Craciun organizeaza un soi de petrecere la cabinetul dinsei si ne intilnim cu totii: parinti cu copii, adolescenti, tineri, adulti , toti diabetici. O iubesc pur si simplu, ii sunt recunoascatoare si chiar nu stiu ce m-as fi facut fara dinsa: lucreaza cu Aida dar si la psihicul si consilierea noastra.Poate n-ar fi rau daca cindva ne-am putea organiza si noi mamicile de pe forum si ne-am intilni la o cafea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bazz spune:

Prin raspunsurile voastre,care chiar sunt in necunostinta de cauza, se vede frustrarea.... Din pacate, o transmiteti si copiilor.
Am diabet de cand eram copil, acum sunt adult,asa ca nu eu vorbesc fara sa stiu despre ce-i vorba. Am avut niste parinti exact ca voi: grijulii.
Daca ati inteles pe langa, eu nu am de gand sa dau explicatii pt comentariul meu. Ati interpretat considerandu-va victime, iar eu una care se baga in seama.
V-ati gandit ca sunt atatia copii si adolescenti cu diabet,care trec pe langa voi zilnic si nici nu observati? Normal ca nu observati,pt ca nu se vede. Se poarta normal, isi accepta situatia, nu se victimizeaza.
O seara mai placuta decat precedenta pe care v-am stricat-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Ioana, am citit ce ai scris pe blog, din punctul meu de vedere, ma poti cita oricand. Atata vreme cat postez aici, imi exteriorizez trairile si nu am nici o problema cu asta, stiu ca vorbesc despre stari si sentimente pe care le cunoasteti toate. Am avut o perioada in care as fi vrut sa scriu intr-un jurnal sau blog, insa am renuntat. In jurnal as scrie multe si probabil mi-ar lipsi timpul, pe un blog m-as descurca mai bine cu scrisul, insa nu ma pricep sa-mi creez unul. Asa ca, toata admiratia. Cat despre tatici, ca ai scris tu in pagina personala...stiu ca ei simt lucrurile diferit de noi, putini sunt cei care s-ar exterioriza asa cum o facem noi.
Mirela, ma bucur ca sunteti bine, chiar daca acum faceti 4 insuline, macar glicemiile sunt liniare si asta este ceea ce trebuie sa urmarim.
Sper sa apuc sa mai scriu cate ceva saptamana asta sau macar sa va citesc, vom avea un sfarsit de saptamana foarte incarcat: maine avem musafiri veniti de departe, vineri ne pregatim pentru ziua de sambata cand i-am organizat o petrecere Dariei pentru ca implineste 8 ani iar duminica mergem la o nunta.
Va pup si va doresc zile frumoase cu glicemii bune!

Mergi la inceput

Bazz, imi pare rau ca ai diabet. Dar asta nu iti da dreptul sa ne judeci. Si nici pe parintii tai. Nu vorbesti in cunostinta de cauza. Nu vorbesti din perspectiva unui parinte al carui copil are aceasta boala.
Iar frustarea exista. Tocmai prin faptul ca discutam si scriem aici mai descarcam din grijile pe care zici tu ca le transmitem copiilor. Probabil tu ai simtit grija alor tai si te-a influentat. In mod negativ, se pare.
Incearca sa nu mai pui etichete! Fiecare om este unic. Sunt parinti care transmit stare de nervozitatea copiilor fara ca acestia sa aiba niste probleme reale. Asa sunt oamenii. Nu cred ca exista om care sa nu isi faca diverse griji care vrei nu vrei le transmiti celor din familie (sot, copil, parinti, socrii, etc).
Eu am avut o copilarie destul de urata si nu am avut niciunul nicio boala. Sa nu crezi ca am fost batuta sau maltratata! Pur si simplu am trait intr-un stres continuu creat de ai mei (in special de mama). Deci, faptul ca transmitem sau nu frustrarile noastre copiilor....... nu are niicio legatura cu diabetul ci cu modul fiecareia de a se comporta in familie si in societate.
Si fii mai temperata! Nu ai stricat seara nimanui.
Hai ca am scris cam mult. Banuiesc ca esti destul de tanara. Desi eu am aproape 34 de ani si inca nu pot sa fiu relaxata in prezenta mamei mele.
Iti doresc sa ai parte de o viata frumoasa si glicemii cat mai bune!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anna-pa

Mirela, ma bucur ca sunteti bine, chiar daca acum faceti 4 insuline, macar glicemiile sunt liniare si asta este ceea ce trebuie sa urmarim.

Buna!
Nu am mai apucat sa vorbim. Eu nu sunt un interlocutor placut cand am o problema. Prefer sa o rumeg in tacere. Si mi-a trebuit ceva timp sa accept cele 4 insuline. Am noroc ca Iusti este un copil maleabil. Astazi ne ducem la Comisie pentru certficat si voi intreba daca se acorda indemnizatie de handicap pentru copii peste 7 ani. Desi, la ce am auzit ca vor sa faca guvernantii nostri.... In fine, asta este alta discutie ce nu isi are rosul aici.

Sunt incantata sa va spun ca am inceput gradinita si nu am lipsit niciodata. I-am facut o cura de imunizare cu Isoprinosine, la sfatul domnei doctor, si a functionat, se pare.

O sapamana placuta in continuare cu glicemii cat mai bune va doresc!

P.S. Hemoglobina lui Iusti, pentru a patra oara la rand, a fost 6,2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-A spune:

Draga bazz, asa cum spunea si mirela.d, fii mai temperata copila!
Ne pare sincer rau ca ai diabet si stim toate ca nu ti-e usor.
Eu cred ca discutia asta s-a prelungit mai mult decit ar trebui, si sincer, ar fi minunat daca in loc sa ne faci frustrate ne-ai impartasi din experientele, trairile tale ca si copil cu diabet. Crede-ma ca asta ar ajuta mai mult decit ceea ce ai scris pina acum. Ce-ti imaginezi(?) ca stam in fata copiilor nostri bocind si smulgindu-ne parul din cap??? Zau asa?! Uita-te pe blogul meu si ai sa vezi ca ma distrez destul de mult cu copila mea, nu o tin sub un clopot de sticla de frica sa nu se contamineze si incerc sa-i ofer normalitatea de care are nevoie. Desi stie ca trebuie sa manince totul cu masura si la ore fixe pina acum nici macar nu i-am spus ca are diabet(daca fac bine sau rau asta-i deja alta discutie), stie ca insulina careia ea ii zice piscatura, o face ca sa devina mai inteleapta/desteapta, si ca toti ne-o facem mai ales cind suntem mici (noi chiar avem un pen gol cu care ne intepam din cind in cind odata cu ea, si dat fiind ca copila are deja 6 ani si trebuie usor usor sa invete sa si-o faca singura de multe ori o rugam pe ea sa ne intepe si sa apese pe piston-chestia asta am invatat-o de la medicul nostru diabetolog.
Dar probabil sa cum mai spunea cineva vorbeste tineretea din tine si poate chiar frustrarea ta. Inca odata imi pare sincer rau.
Si repet orice invatamint tras de tine in copilaria ta ref. la diabet si pe care-l poti impartasi cu noi e binevenit.

Mergi la inceput