Cum iti faci un prieten - iubit in situatia asta?

Cum iti faci un prieten - iubit in situatia asta? | Autor: Madi25

Link direct la acest mesaj

La capitolul asta recunosc ca sunt paralela. In ultima vreme viata mea s-a schimbat radical, in sensul ca a trebuit sa ma mut intr-un nou oras, fostii mei colegi de facultate au plecat si ei care incontro...Acum m-am trezit intr-un oras unde nu cunosc lume, unde nu am prieteni, nu am cu cine iesi in oras...Colegii de servici sunt fie casatoriti, fie au relatii serioase. Si pentru mine singuratatea devine apasatoare. Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca nu am unde sa cunosc oameni, nu am cu cine sa ies in oras, nu am practic macar ocazia sa intalnesc pe cineva.

Scriu aici in speranta de a "primi" idei, intrucat acum simt ca ma apuca si deprimarea. :(((

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Madi, esti in alta tara, probabil ca si metodele de socializare sunt altele, in functie de specificul zonei. Detaliaza si tu un pic: ce oras, cati locuitori, daca sunt multe cafenele, terase (parca auzisem un zvon conform caruia la 22.00 toate terasele sunt inchise in Italia), ce cluburi sunt in zona. Facultatea ai terminat-o in Italia? Atunci ar trebui sa iti fie mai usor sa te integrezi printre ei, doar le cunosti mentalitatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Cunosc problema, am trecut si eu prin asta la inceput. E tare greu sa socializezi intr-un loc nou. Ce-ti propun: cauta de exemplu organizatii romanesti, in caz ca vrei contact cu romani, gasesti cu siguranta pe internet. Alta metoda e sport- la sala de fitness se fac contactele mult mai usor. Mai sunt organizatiile unde te poti inscrie, diferite cursuri pe teme care te intereseaza. Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

si eu am trecut prin asta...si in romanai..deci "acasa" cum s-ar zice..oras nou, fara prieteni, cunostinte...nimeni..nimic...inafara de job..muream in casa....
poti incerca pe net!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

exista cateva site-uri de socializare sau chiar matrimoniale pe net. Poti sa alegi criteriu grupa de varsta, tara, orasul, si vezi ce-ti da motorasul de cautare.
In orice caz sa nu cauti iubit intre colegi, ca s-ar putea sa nu iasa bine, si atunci ar fi nasol sa va vedeti zilnic in continuare...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Am locuit si eu in Italia pe vremea cand eram libera ca pasarea cerului. Eu nu cautam neaparat pe cineva, dar cu cat nu cautam si nu asteptam, cu atat rasareau ca ciupercile.

Nu te fixa pe ideea ca trebuie sa iti faci un iubit, caci asta se va intampla cand te atepti mai putin. Iar prieteni poti gasi in multe locuri, si o simpla plimbare in parc iti poate aduce o noua cunostinta si apoi tu alegi daca iti poate deveni sau nu prieten/a. Chiar si la slujbele de la biserica poti intalni multi romani, chiar si in autobuz..Nu este loc in Italia unde sa nu auzi vorbindu-se romaneste. Asta daca vrei prieteni romani. Din proprie experienta iti zic sa stai un pic atenta, ca nu toti romanii plecati sunt "poame bune".

Eu asa am intalnit o gramada de lume, plimbandu-ma cu autobuzul, prin parc. In Florenta, unde am locuit, aveam un loc special unde ma duceam sa citesc si care avea o priveliste superba, se vedea tot orasul. Pana si aici am cunoscut oameni. Nu zic sa intri in vorba cu toti, dar, un contact vizual, un zambet pot aduce un "Ciao"

Dar, repet, mare atentie...Eu sunt, de felul meu, o solitara, mie chiar imi place sa stau singura. Nu ma bagam eu prima in vorba niciodata, dar am intalnit cateva persoane foarte deschise si prietenoase, si fete si baieti.

Este atat de frumossa Italia, ca e pacat sa stai in casa in fata calculatorului. Mai ales acum, ca esti singura profita si plimba-te, bucura-te de tara aia frumoasa de care eu sunt si voi ramane indragostita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Multumesc pentru mesaje. Adrianka, ai dreptate ca e o tara frumoasa si sunt multe locuri de vizitat. Incerc sa vad partea buna a lucrurilor, dar, adevarul e ca acum eu sunt cam deprimata si tot ma zbat sa ies din starea asta. In plus, cu ceva timp in urma am avut o discutie cu familia mea care mi-a spus ca ar trebui sa gasesc urgent pe cineva, altfel trece timpul si nu se mai uita nimeni la mine! - exact ce imi trebuia acum sa aud. Eu eram cumva foarte relaxata, in sensul ca intr-o zi va aparea el, si fara sa ma gandesc eu atat si sa ma stresez in sinea mea. Dar ai mei tot insista ca vor nepoti acum cat sunt inca in putere, iar pe mine ma vad ca pe o ratata fiind inca singura, o ratata. Si cam asa incep sa ma simt si eu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

ai tai ar face un bine daca n-ar mai insista. Ca de la atata batut la cap nu cumva sa sari intr-o relatie doar de-a dragul nepotilor si sa nu fie ok...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madi25

Multumesc pentru mesaje. Adrianka, ai dreptate ca e o tara frumoasa si sunt multe locuri de vizitat. Incerc sa vad partea buna a lucrurilor, dar, adevarul e ca acum eu sunt cam deprimata si tot ma zbat sa ies din starea asta. In plus, cu ceva timp in urma am avut o discutie cu familia mea care mi-a spus ca ar trebui sa gasesc urgent pe cineva, altfel trece timpul si nu se mai uita nimeni la mine! - exact ce imi trebuia acum sa aud. Eu eram cumva foarte relaxata, in sensul ca intr-o zi va aparea el, si fara sa ma gandesc eu atat si sa ma stresez in sinea mea. Dar ai mei tot insista ca vor nepoti acum cat sunt inca in putere, iar pe mine ma vad ca pe o ratata fiind inca singura, o ratata. Si cam asa incep sa ma simt si eu ...

da tu citi ani ai de iti faci probleme ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Am 25 de ani, Guestus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ehe, stai linistita ca ai timp suficient...bucura-te de viata si asa va apare si el!
Cine vrei sa intre in vorba cu cineva trist si care nu e sigur pe el...Capul sus, zambeste, fa lucruri care iti plac si care te fac sa te simti bine si te asigur ca nu vei mai fii singura.

Mergi la inceput