Ce sa o sfatuiesc?
Raspunsuri - Pagina 2
A_Iulia spune:
Si in orice caz, destul de neinspirata ideea sa faci cunostinta copiilor cu partenerul tau brusc, intr-un mediu din care 3 zile nu poti iesi, etc. - iar asta este greseala ei.
Puteau sa iasa la un suc inainte, la un film, nu stiu, orice, nu sa mearga intr-o minivacanta de 3 zile. Ca si cum ai merge cu niste necunoscuti impreuna intr-un concediu si te miri ca nu v-ati inteles.
Madi25 spune:
Adina ai dreptate. Ar fi trebuit sa se vada cate putin in timp astfel incat sa se obisnuiasca unii cu altii, nu asa brusc. Eu i-as mai da o sansa si daca lucrurile nu s-ar schimba, sa zicem intr-un an, i-as da papucii tipului.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madi25 Eu i-as mai da o sansa si daca lucrurile nu s-ar schimba, sa zicem intr-un an, i-as da papucii tipului. |
inca un an?!!
Delia, daca asa simte ea, inseamna ca asa este. perceptia ei de mama e valida, cea mai valida daca pot spune asta. a treia persoana care priveste dinfara nu conteaza. e clar ca instinctul de mama a functionat si in alea trei zile a avut prilejuri sa-si dea seama daca prietenul ei incearca macar sa faca un efort sa se apropie de copii. nu zice nimeni ca ar fi trebuit sa se indragosteasca de copiii ei imediat, dar daca tipul nu are deschidere catre o relatie cu alti copii decat cu aia personali, e o problema si va fi o problema. si-a intrebat copiii ei ce cred despre domnul respectiv? mi se pare foarte important.
daca il iubeste, eu cred ca ar putea sa continue relatia cu el, luand-o mai usor cu copiii, incercand si alte intalniri si analizand ce se petrece. dar sa nu ignore cu niciun pret instinctul de mama, asta nu greseste.
pe de alta parte si copiii au un simt la oameni destul de exact, nu i-as dispretui in toata povestea asta, au dreptul, la fel ca si mama, la o relatie ok cu prietenul mamei. nu-i poti condamna la stres ca sa fie mama fericita, de parca s-ar putea asta.
daca e ok sa renunte la tip in caz ca nu-i iubeste copiii? depinde ce planuri are: daca-l vrea de sot si s-a si pus problema, eu nu m-as marita cu el pana n-as fi sigura ca are o relatie echilibrata cu copiii mei. nu poti pretinde nimanui sa-i iubeasca, dar poti astepta un efort matur pentru o relatie cel putin de prietenie. ce s-a intamplat in alea 3 zile suna a ignore reciproc, pai e cam aiurea. da, cand ai copii se cheama ca te prezinti la petit cu tot familionul, nu doar tu rujata si pe tocuri. relatia cu copiii este extrem extrem de importanta, asta e situatia.
Delia21 spune:
Conchita,chiar speram sa-mi raspunzi.El nu are o relatie...prea stralucita cu fiul lui,care acus implineste 18 ani;bine...respectvul copil sta in alt stat...si se vede cu tatal lui de 1/maxim 2 ori pe an...si nici de vorbit la telefon...nu vorbesc prea des.Spunea el la un moment dat...ca i-a luat fiului lui masina de peste 30 de mii...noua....asa cum a cerut copilul...atunci cand si-a luat licenta de condus....dar acelasi copil...nu si-a facut timp sa-si vada tatal decat vreo 2 ore...cand tatal l-a primit pe copil si pe prietenii lui pentru o saptamana in vacanta.Tipul asta e dentist,asa ca fapt divers...si il gasesc un pic cam "nerdy"(cum traduci nerdy in romana?)....si nu are exeptional comunications skills.Vorba ta...parerea mea conteaza extrem de putin...dar il vazui de vreo 3-4 ori...si imi facui o parere buna...despre el.Copiii...sunt ok....dar nu incantati de el;bine...tatal lor s-a mutat din casa...acu 3 ani...si i ia la el cam al fiecare al 2-lea weekend,el locuind relativ aproape,cam la o ora de mers cu masina de ei....si ...in 3 ani...tatal a schimbat iubitele..ca pe ciorapi...si copiii le-au conoscut pe toate,ceea ce mama lor nu a facut;si cand au vazut...ca si mama ....are pe cineva...au fost putintel cam gelosi.Baiatul...i-a spus ei...ca daddy is the only one for you.....iar fetita...i-a zis ca tipul e un urat,comparativ cu tatal...care-i un aratos.Bine,ei sunt copii,...a nu se uita varstele,..11 si 8,...nu au mintea unui matur....ca si mami are dreptul sa fie fericita/iubita de cineva.
Happy_in_TO spune:
Delia, fetele mele au 11 ani si 8 ani.
Eu as fi mers mai intii cu el si copiii la un restaurant, la un joc cu mingea in parc, la un meci de baseball dar nu intr-o vacanta de citeva zile. Si daca as fi mers in vacanta, as fi luat camere separat. Cam l-a bagat pe tip dintr-o data intre ei si s-a asteptat ca el sa se comporte natural si entuziasmat ca un al doilea tata.
Se poate ca prietena ta sa isi fi facut in minte diferite scenarii ideale la cum va reactiona el cind ii va vedea copiii. Plecind in vacanta nu poti sa nu iti faci scenarii... Ea inchipuindu-si vacanta perfecta, normal ca a fost dezumflata de real cind nu s-a potrivit cu fantezia ei. Vacantele astea sint solicitante, copiii obosesc, se agata mai mult de parinti, solicita mai multa atentie... (asa sint ale mele, poate numai ale mele)
Eu as sfatui-o sa se analizeze pe ea insasi. Ce anume vrea de la relatia asta? Dupa cum spune ea, ca iubit este super. Daca il vrea numai ca iubit, sa continue relatia. Daca il vrea ca posibil sot... sa se gindeasca bine daca el se potriveste in viata familiei ei.
Eu personal, l-as tine ca iubit
a_alinta spune:
eu cred ca ea a gresit in primul rand iesind in weekend pentru 3 zile, in prima intalnire a copiilor ei cu el.
chimia care exista intre ei , se poate transmite si asupra copiilor, dar treptat, nu poate exista asa cum exista intre adulti, pur si simplu. nu poti simti "chimia" dintre un adult si copiii altui adult intr-un weekend, la gramada, nu dintr-o data, hai sa ne gandim ca prietena ta plus copiii erau 3 , el era doar unul care poate chiar nici nu a stiut cum sa se comporte cu toti 3 deodata pentru prima data, mai ales cand stim cum sunt copiii
in al doilea rand a gresit vorbindu-l pe el in fata copiilor.
eu nu cred ca mai ai cu ce sa o sfatuiesti in cazul de fata. ea a ales deja. dar poti sa-i spui ca poate invata din greseli, data viitoare , daca va mai gasi persoana potrivita pentru ea, cand isi va prezenta copiii sa o faca la o plimbare in parc intr-o zi din week-end.
conchita spune:
Delia, strict personal si cu cea mai mare onestitate posibila eu iti spun ca la mine criteriul major este ce fel de tata este individul pentru copiii lui. eu, eu, eu (repet, ca sa nu se simta nimeni ofensat sau atacat) nu m-as fi bagat in veci cu unul care-si vede copilul de 2 ori pe an. in cazuri de-astea imi suna alarma cu decibeli maximi si ma retrag. crede-ma ca stiu ce spun. aproape ma amorezasem asta-vara de barbatul perfect. si cand a ajuns discutia la copii (ai lui) si-am aflat punctul lui de vedere, a fost kaput. ce ochi frumosi, ce creier musculos, ce alea-alea, nu m-a mai interesat nimic. din nou, politica mea e preventia. decat sa ajunga prietena ta in fiecare relatie sa stea cate un an de zile, mai bine taie pisica de la inceput: isi face lista cu criterii importante si o respecta. unul extrem de important, si tot repet pentru ca parca nu-s cuvintele destul de puternice si convingatoare, este ce fel de tata e pentru copiii lui. nu ma poate convinge nimeni si nimic in lumea asta ca un barbat care isi neglijeaza copiii sau nu e capabil (din diverse motive) sa aiba o relatie super cu ei, vai, ma va iubi pe mine (si eventual pe copiii mei) cu dragoste adevarata. nu exista asa ceva, nu cred.
in orice caz, a fost super desteapta si inteleapta ca a asteptat chiar si un an sa fie sigura ca asta e omul. repet, poate sa fie omul perfect pentru ea ca femeie, dar ca mama...s-ar putea sa nu fie. eu ii doresc sa fie!
casandra spune:
Eu am ramas inmarmurita cand am citit ca au stat toti 4 intr-o singura camera, si ca prietena ta planuie sa doarma cu el intr-un pat in prezenta copiilor. cand am citit ca chiar ar fi voit sa doarma toti intr-un pat era sa pic de pe scaun. Eu i-am facut o scena fostului meu cand mi-a zis ca, intr-o excursie, a dormit in acelasi pat cu femeia lui, in prezenta copiilor mei si ai lui. La fel cand mi-a zis ca a pus patutul lui Andre in aceeasi camera cu ei. L-as fi strans de gat daca as fi putut. Cum sa iti vezi tatal in pat cu o alta femeie? Nu te gandesti la sensibilitatea lui? Daca ii punea si in acelasi pat, cred ca nu mai vedea copiii in veci.
oana_s spune:
Ce simte mama e mai important decat oricare alta parere DAR uneori poate exagera si aici ma includ.
Al meu partener este extrem, dar extrem de bland...asa e firea lui.
Cand ne-am cunoscut, am urmat ordinea fireasca...intai eu si el si apoi eu, el si fiica-mea.
Din lipsa de optiuni reale prima intalnire in 3 s-a petrecut destul de repede si a durat un week-end (la mare). Si da, am dormit toti 3, eu la mijloc.
Poate am riscat, dar realitatea e ca acum, dupa un an cred ca am facut cel mai bun lucru din ultimii...cativa ani.
La inceput fii-mea l-a respins, dar el a perseverat, cu calm si blandete, dar a asteptat de la ea miscarile, nu a sufocat-o, nu a pupat-o, nu s-a bagat in sufletul ei.
De multe ori si mie mi s=a parut ca nu-i destul de cald, destul de receptiv la orice nevoie a ei, dar s-a dovedit ca a fost exact abordarea potrivita pentru fii-mea.
In fine, sa n-o lungesc prea mult, eu de la inceputul inceputului aka prima zi i-am spus lui ca cel mai important om forever and ever in viata mea este Mara mea si ca sa faca bine daca MA vrea sa NE vrea si sa se comporte in consecinta. Daca nu poate, nu stie...e liber sa caute in alte orizonturi, ca nu-i musai sa vrei o mama singura, dar el m-a (ne-a vrut).
Daca ar fi prietena mea, cu datele pe care ni le-ai dat, i-as zice sa mearga inainte cu el si cu copiii, sa-i faca sa se intalneasca mai des, sa-l lase sa-si dea seama daca poate sa aiba familia asta cu mama+2 copii (daca etse si dorinta ei) dar mai ales sa-i comunice -daca n-a facut-o deja- care sunt prioritatile din viata ei.
Personal, cred ca daca il doreste ca sot nu are sens sa evite inatlnirile in 4, altfel n-o sa stie niciodata daca e bun si pt copii, cum e bun pt ea.
Inca una si ma duc...mi se pare extrem de important ca barbatul care vrea sa intre intr-o familie de gen sa stie clar ca O MAMA NU POATE FI FERICITA, DACA COPIII EI SUNT NEFERICITI ( adica, na...EU nu pot fi).
(al meu n-are copii, deci n-am putut sa-i testez capacitatile de tata decat pe pielea mea).
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
andacos spune:
Problema prezentarii copiilor a fost abordata gresit de catre mama,zau ca nu stiu la ce chimie te potzi astepta de la prima intilnire cu ...iubitul tau si copii tai!
Nu contest ca ,asa cum spune conchita,instinctul ei de mama nu-si spune cuvintul,insa mie comportamentul lui nu mi se pare atit de deplasat!
O relatztie intre copii tai si el-iubitul tau,se construieste in timp,cu destul de multe compromisuri si efort as spune ,mai ales din partea ta,ca mama!
Eu as inclina spre varianta ca ei ii este teama de o relatzie...in 4!
Dana