Ce sa o sfatuiesc?
O vecina.....cu care socializez,...adeca suntem bune amice,prietene...are o situatie mai speciala;adica...e divortata de 3 ani,are 2 copilasi baiat de 11 si fetita de 8...ea a implinit de curand 40 de ani.Bonnnn...si vine buba,nu mare,...dar e:se vede de un an si ceva ....destul de des cu un tip,el tot cam de varsta ei,are si el un baiat mai mare(teenager) dintr-o relatie anterioara...;el si ea se inteleg minunat,...au chimie...zice ea,...se vad de 1-2 ori pe saptamana,...la el;totul mergand ca la carte...ea nu i-a introdus pe copii deloc la noul iubit...si bine a facut...zic eu,doar ca...vazand ca lucrurile merg asa de bine,ea a decis sa iasa impreuna cu el si copiii ei in weekend.Si a venit inapoi tare dezamagita!!!Plansa de dezamagita...!Mi-a spus ceva de genul ca ea se astepta ca el...sa fie entuziasmat ca-i cunoaste copiii ei,...la care el...nu a reactionat deloc asa;Am intrebat-o Bon...dar a facut ceva,a spus ceva gresit,nelalocul lui... a incercat sa faca educatie cu ei?Ea zice ca nu...doar ca nu s-a bucurat....el ....asa cum spera ea ....ca el sa o fac.Bon....si indraznesc eu....sa-i spun ei ca barbatii.....in general....nu prea cad pe spate....cand cunosc copiii altora;in definitiv...acei copii sunt produsul iubirii partenerei cu un altul!Ei...barbatii,in majoritate....au probleme in a se apropia si a deveni tati pentru odraslele lor personale...ce sa mai vorbim de odraslele altora.In fine....eu i-am spus ei....parerea mea....ca a avut asteptari....care nu prea au de a face cu realitatea.Ea...nu si nu....Sa mai precizez ca omul a venit cu cadori pregatite pentru fiecare dintre cei 2 copilasi plus pentru mamica...;ea tot dezamagita e...plus ca tot spune...ca la varsta ei....a pierdut un an cu el....si uite cum....nu stie ce sa faca,sa-i mai dea a 2-a sansa astuia....sau nu.Eu i repet ei...ca ...ea e cea care are asteptari...din basme;ea are o relatie romantica...cu el...nu el cu copiii.Vad eu aiurea lucrurile?poate e ceva...ce mie imi scapa.Vreau sa o ajut macar cu o idee,...cu un sfat...dar zau daca pot spune altceva de ce i-am spus deja.Ea e invatatoare...e o finuta,...o placuta,deschisa la minte...in fine ...cel din urma sfat pe care i l-am dat....a fost asa....de ....nici nu stiu cum sa-l numesc.Ceva de genul "sfatul meu e sa faci cum crezi " ...caci pana la urma e viata ei....la care ...ea imi zice ca ala nu e sfat....In fine,trebuie sa fug la ale mele....dar ce altceva as putea sa-i spun....caci pe mine nu ma mai duce capu....ce sa-i spun.Sa o sfatuiesc sa caute rapid altul...si sa prezinte copiii mai de la inceput (adica sa nu astepte peste un an ca in prezenta situatie)...din moment ce ....nu se stie daca "intrusul"...si copiii vor avea "chimie"...cum zice ea sau nu?Aveti idei?...Eu i-am spus ...ca in locul ei...eu as mai acorda tipului astuia....timp si sanse...din moment ce ei se inteleg atat de minunat...pentru mai mult de un an,...dar sa mai...reformuleze...si ea niste asteptari....normale.Bine...cred ca trebuie sa o intreb...ce trebuia sa faca el...ca sa...fie ea multumita.
Raspunsuri
ladyJ spune:
Chiar, mi se pare ca exagereaza. Nici nu stim exact ce a facut el..ce vroia ea ca el sa faca. Oare ce a deranjat-o asa de tare?O poti intreba toate aceste amanunte, pentru a o putea intelege cat mai bine.
Delia21 spune:
ea spune ca...el si copii ei nu au "chimie"....adica el...nu prea lega...conversatii cu copiii...dar nici ei cu el.Ceva de genul...toti vorbeau cu ea...si cam atat.Au fost toti 4 la disney...pentru 3 zile.Ba mai mult...desi au stat in camera cu 2 paturi mari...copiii...au venit in patul lor...si zice ea...ca el s-a retras in patul celalalt....in loc sa stea cu ei.Cred ca ea nu prea poate...sa se puna deloc in locul lui.Plus ca...cine stie....o fi fost si omu...intimidat;eu chiar raman paf...la cat de deschisa spre oameni sunt...si u toate astea...am momentele mele...de mutenie...sau de...dorinta de a fi lasata in pace ca sa ma gandesc la ale mele...;In fine....am vrut sa ma asigur ca nu vad eu lucrurile...dooar dintr-un singur unghi...
ladyJ spune:
Eu cred ca exagereaza..am mai zis.
Am aceiasi parere ca si tine. Dar daca e foarte sensibila, asta e, orice gest facut(sau nefacut) este o dezamagire.
Mi se pare normal ca omul s-a retras in patul celalalt, nu putea fi vorba de big happy family , omul avea retineri absolut normale.
Parerea mea e ca a exagerat ea , pentru prima intalnire cu copii era suficienta o dupa amiaza de Duminica, nu 3 zile, cu dormit in aceiasi camera!
Trebuie sa treaca prin toti pasii unei astfel de relatii, nu poate sari direct cu pretentii de genul: ´´conversatii haioase intre ei, dormit impreuna, jucat cu pernele´´.
A_Iulia spune:
Pai eu cred ca persoana respectiva e singura in masura sa evalueze ce o deranjeaza si ce nu intr-o relatie.
Ca pe tine nu te-ar fi deranjat ceva in comportamentul lui, asta nu are nici o legatura cu ceea ce-si doreste ea sa primeasca de la partenerul ei de viata.
Ti-ai spus parerea in fata ei? e suficient. Restul las-o pe ea sa decida. Nu toti trebuie sa avem aceleasi asteptari de la partener.
accept92 spune:
Apropierea de niste copii nu se poate produce la o singura intalnire. Mi se pare normal sa fii retinut fata de niste copii care nu sunt ai tai. Eu cand am de a face cu copii astept sa faca ei primul pas spre mine, nu ma reped sa-i trag de obraji, nu ii chestionez, e o chestie de respect. Cu dormitul tuturor in acelasi pat, mi se pare chiar dubios ca s-a ajuns asa repede aici.
sdcristian spune:
sa-i dea timp. nu toata lumea se imprieteneste asa, din prima vedere, poate in ceva timp ajung sa se cunoasca si sa se evalueze mai bine.
si mi se pare normal ca omul nu a dormit in pat cu niste copii care nu sunt ai lui.
Delia21 spune:
Adina,de acord cu tine,doar ca tipa plangea cu lacrimi....ca la o catastrofa...de cele intamplate.Cred si eu ca e mai sensibiluta...dar am lasat-o sa spuna...si apoi ...nu cred ca am facut rau...spunandu-i ca....eu nu vad nici un balaur....unde ea vedea 7.Adica ...una e ...sa reactionezi...ca lovita de tren ...daca te confrunti cu o tragedie....si alta e...sa ...reactionezi disproportionat.Copiii erau de fata...si ea tot il vorbea pe ala de rau...desi omu nu facuse nici un rau.E normal...copiilor ei...ea le-a gasit multe scuze.....de genul ca ei isi iubesc mult tatal....dar ea vedea toata treaba asta....ca el trebuia sa-i cucereasca ei copiii,....sa se dea peste cap de 3 ori pe secunda...eventual,...si el nu a facut-o,...a avut alte planuri...de a sta comod in propria piele;adica el nu s-a agitat.In fine...fiinta asta mi-e draga...si mie omu mi se pare de calitate( cand merge la el...cu masina ei,el vine cu masina lui in urma ei....doar ca sa se asigure ca ea ajunge bine acasa,tot el...i incalzeste prosopul cand ea e in piscina...ca ea sa iasa in prosop incalzit-detalii date de ea...din care eu deduc ca tipul o place tare mult si ca nu-i vreun natarau/si apropo...astea's gesturi care credeam eu ca exista doar in carti sau in filme)....dar vorba ta...cred ca trebuie sa isi rezolve singura...."probleme" existente sau inchipuite.Efectiv...nu am putut sta langa ea si sa spun ca ea....da scumpa,...nea caisa asta...e un mare nesimtit...pentru cele ce-mi spui acum ca nu le-a zis...sau facut.Eu prefer ...sa vad partea plina a paharului...si zic eu...ca nu e rau,decat sa vad numai ce nu fac si ce nu-mi dau ceilalti.
A_Iulia spune:
Este foarte posibil ca ea sa nu poata reda in cuvinte cum s-au petrecut lucrurile exact, ce a simtit, etc. Eu m-as increde mai degraba in instinctul ei decat intr-o naratiune din care pot sa lipseasca piese.
Delia21 spune:
Eu i-am spus sa-i mai dea ceva timp....si sa nu forteze lucrurile in nici o directie...si de nici o parte.Si daca nu se poate...asta e....ura si la gara;nu se termina viata de la atata.Ideea mea era sa nu sanctionam drastic peroana celalta....la prima..."dezamagire"...adica la a nu ne grabi tare tare cu concluziiile....ca atunci riscam...sa nu gasim chiar pe nimeni...dispus....sa ne indeplineasca 100 de dorinte dintr-o suta.Dar asta e teoria mea...si inca un DAR....poate ai si tu dreptate,ce sa zic.Alta reclamatie ar fi...ca el nu a luat-o pe fetita deloc in brate sau sa o pupe...copila fiind tare lipicioasa din fire....Eu i ziceam ei...ca poate nu e omul super-cald super lipicios...si asta e...,ea o tinea pe a ei...ca in 3 zile...ar fi trebuit sa o ia in brate...ca doar de asta au plecat pentru 3 zile...impreuna.Vorba ta...sa nu neglijez...nici instinctu ei.Asta e,...suntem structuri diferite,simtim ,vedem diferit...aceleasi fapte,oameni,melodii,culori.....ce sa mai zic.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Ea zice ...doar ca nu s-a bucurat....el ....asa cum spera ea ....ca el sa o faca. |
Ei, vezi...asta-i prost la om, ca n-are coada, nu-si tradeaza sentimentele nici macar cu un balans mic al varfului cozii...imi imaginez ca prietena ta ar fi fost incantata ca barbatul respectiv sa aiba o coada de Golden Ret....si sa o falfaie cu pofta...
Lasand gluma: Adina a sintetizat cel mai bine problema: doamna are niste asteptari care nu trec asa simplu, doar ca zicem noi ca-i exagerata. Adevarul este (si asta poti sa-i spui) ca nu exista sabloane in astfel de situatii. Fata Torei, Tea, in prima zi cand am cunoscut-o, mi-a zis limpede ca nu-s ta-su ca sa-i spun ei ce sa faca (ce stiu eu ce ii spusesem, oricum nu ceva de speriat, ca ma dadeam finut...). Si n-avea decat 6 ani. Noroc ca eu nu-s timid.
Sper ca prietena ta sa poata descoperi adevaratul caracter al tipului.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008