Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 8
mamabear spune:
Ana, bine ai venit la noi.
Nu exista restrictii dpdv al treburilor in Vinerea Mare, sunt doar o seama de traditii populare. Daca cineva vrea sa se concentreze pe rugaciune in aceasta vineri si nu lucreaza, e una, dar sa afirme ca ar fi pacat anumite lucruri (copt, vopsit oua, cusut etc) nu are nici un temei in Tarditia Bisericii (sunt, cum spuneam, traditii inventate de oameni).
Spor la treaba si la rugaciune!
columbiana spune:
eu pe la voi trec mereu, pe virfuri, topicul suplineste lipsa culturii mele religioase puse-n cui acum vreo zece ani din prea multa pierdere in cotidian, si credinta voastra e un exemplu
am ajuns la denii, bine ca se tin ispitele de un necredincios ca mine ca scaiul, dar important e ca am fost acolo! sper sa ajung si miine la Prohod, si simbata sa impartasesc copilul;
acu" m-am simtit ca fiul ratacitor intors acasa, ce frumos m-ati primit
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Katya spune:
Noapte buna unora si buna dimineata altora!
Nikole ,Doamne ajuta!
Ica , si pt materialul postat si si pt idee de humus,ca am uitat sa-ti zic,nu mai mincasem.
Bine ai venit,Ana!
N-am mai apucat sa mai intru azi,am fost si la dentist,n-am facut nimic ca pregatire de Paste prin casa,nici prin bucatarie,dar fac miine mincare o parte(nu cine stie ce,cu pui,pt copii),iar alta simbata+ouale.Cozonac nu mai fac de cind am copii,scuza mea(dar sotul e de acord)e ca nu pot face deoarece avem copii mici si e greu de facut atitea bucate,nu stiu cum faci tu mamabear atitea bunatati+spalat de geamuri.
In schimb m-am apucat de o alta carte a lui S.Rose si miine ma duc la Prohod(sper sa nu intervina nimic care sa ma-mpiedice),o sa fac si Ac.Sfintelor Patimi si oricum scoatem copiii,se anunta la noi 2 zile cu 24-27 grd,asa ca va dati seama.A,si mergem si cu copiii sa-i trecem pe sub masa,acuma-mi dau seama ca poate nici nu mai apuc sa scriu aici la noi cu atita program...vad eu.
Oricum,mi-e dor de voi.
Ce mai faci,Patou?
Va pup pe toate si sa petrecem o Vinere Mare cu bucurie!
conchita spune:
Nikole, doamne ajuta si sa nasti usor.
Ana, bine ai venit.
am si eu o intrebare legata de vopsitul oualelor, va rog frumos - inteleg ca nu e voie maine. dar de pictat se poate? sau e acelasi lucru? eu le-am golit azi si ma gandeam sa le pictam maine, io cu sonia, ca sambata avem altele in program. se poate?
Katya spune:
Conchita,pai n-auzi ca e voie sa faci orice treaba vrei,inclusiv oua?Eu le las pe simbata ca sa ma bucur de ele,le fac ultimele.
Ti-ai ales biserica?Te pup.
Iasmin08 spune:
Katya, trage aer in piept si zi dupa mine: ''nu ma fugareste nimeni". Unde-alergi asa? Las' ca treburile se fac ele, fara graba. Si daca nu termini tot de facut ce? Crezi ca nu vine Pastele? Draga de tine, ce te zdrobesti asa.
Mie mi-au iesit niste oua asa de frumoase (colorate). Iar drobul miroase asa grozav. Dar l-am bagat iute-n frigider sa nu mai faca pofta si la asta mic, sau la cel mare.
Azi termin de calcat lenjeriile sper, ca prohodu' incepe la parohie la 16.00. O sa incep sa pregatesc si alea alea ptr salata boef, bors (le termin maine cand pun maioneza, borsul, smantana). Eu o sa plec duminica cu familionu' la mama, il iau si pe frate-mio de-o aripa si-l depun safe la domiciliul parental. Asa ca m-am invoit cu mama: o parte din mancaruri fac eu, o parte face ea. Tot sambata fac si ouale umplute (cu maioneza, pateu) si rosiile (branza, cas, amestecate cu marar), ca astea's comanda stapanului cel mic
Va pup pe toate, si mai scriu mai tarziu
Oare ce e cu Nikole?
Ana Stroe, te-am speriat?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Conchi, bre, daca erai aproape veneam si ti le vopseam eu pe toate, ca sa nu ai senzatia ca faci cine stie ce pacat. Hai sa ne gandim logic: Atunci cand (asa zice povestea in popor) a lasat Maica Domnulu cosul cu ouale la picioarele Domnului Hristos pe cruce, sangele a curs pe oua si s-au vopsit, oare nu a fost vineri? Facem asta in pomenirea patimilor. Iar pe urma le stricam, pentru ca a inviat, si le ciocnim cu foc..
N-are treaba, bre, ziua cu vopsitul. Vopsiti linistite, faceti cozonaci daca vreti, faceti ce vreti (curatenie, mancare), dar nu uitati: nu fiti Marta, fiti si Maria care cele bune si-a ales, care nu s-au luat de la ea. Adica, o rugaciune, mers la prohod, ganditi-va la patimi. Alea nu se iau de la voi niciodata.
Iasmin08 spune:
Ana, io's vad mai intarziata in dimineata asta (la cafea), am vazut mai tarziu ca ai raspuns.
Scumpa noastra, de toti se ia cel rau, dar nu-si face griji de cel pe care deja il are in mana. Cand vede ca cineva se ndreapta spre Hristos, urla de suparare. Ispite vin si la credincios, si la necredincios deopotriva. Noi luptam insa si nu ne lasam. Mai bine sa gresim fara voie decat cu voie. Ma rog, atat cat se poate, ca suntem cu toti neputinciosi. Nu-i nici una sfanta pe-aici, gresim si noi fara numar, nu-ti fa griji. Cand iti vine o ispita, gandeste-te ca mare e Dumnezeu, El te iubeste si nu va lasa un pardalnic si nesuferit de inger cazut sa se apropie de draga lui (adica de tine). Mai mult de-atata n-are ce-ti face. Si apoi, ai inger pazitor, iar el daca vede ca tu te lupti, se pune si el pe luptat mai tare ca tine
M-am lungit, iarta-ma. Te pup, scumpa
crinuta spune:
Ana.
Pe toate va pup.
Ieri s-au spalat picioarele in cadrul Liturghiei, a fost frumos.
Din pacate azi m-am trezit cu febra, nu stiu ce am, dar stiu ca nici nu am timp sa ma gandesc. Sper sa fie ceva minor....
Imi pare tare rau ca nu ajung la Sf. Iosif azi ( la catedrala). Va fi superb, dar eu in acelasi timp sunt la alta Biserica....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Conchita, vopseste-le fara grija. Si Rayan mi-a pictat oua ieri...
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages