Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 7
Iasmin08 spune:
Mamabear, aseara dupa denie (cand ne miruia parintele), a zis "cine nu a mancat astazi nimic (si nici nu a baut), sa vina sa ii dau aghiazma mare". Chiar mi-a parut rau ca io nu pot tine asa post aspru. Fara cafea is fleac, moale ca o carpa. Iar cat despre a nu bea... io cu rinichii nu-mi pot permite. La mine e musai sa beau, vreau nu vreau, tocmai din cauza lor.
A, si sa te intreb, ca aseara ma contram cu stimatul sotz. Eu stiu ca in unele manastiri, in saptamana asta unii monahi nu beau si nu mananca nimic. El zice ca e extremism si ca nu crede asa ceva. Dar io asa am citit. E sau nu adevarat.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
mamabear spune:
Iasminuta, in mod normal azi e dezlegare la undelemn si vin, deci se mananca si in manastiri, de doua ori. De fapt se dau in fiecare zi doua mese, caci sunt calugari care nu pot sta nemancati pana seara. Dar sunt si calugari (cei care nu prea au ascultari , adica treburi, saptamana asta) care nu mananca nimic pana dupa liturghia Sfintei Invieri, dar asta asa, ca o randuiala a lor (cu binecuvantarea duhovnicilor lor), nu are legatura cu randuielile manastiresti. (De cele mai multe ori e vorba de pustnici.) De asemanea am cunoscut niste femei din Maramures, care nu mancau deloc in Saptamana Mare. E oarecum o exagerare (caci si azi si sambata e dezlegare la ulei si vin), dar daca e facut acest post cu binecuvantarea duhovnicului, nu poate fi gresit (asa cred eu).
La tine oricum nu e cazul sa tii post aspru, ca iti pui in pericol sanatatea si asta e pacat. Eu tineam Vinerea Mare, in tineretile mele, si luam dupa prohod aghiazma mare si anafura, iar in noaptea de Inviere ma impartaseam. Ma impartaseam si la liturghia din Joia Mare, care e o prefigurare a Cinei celei de Taina. De-abia astept sa pot macar sa particip la slujbele din Saptamana Mare, ca de post aspru nu stiu daca mai poate fi vorba, ca mi-am pierdut antrenamentul.
mamabear spune:
Sunt asa de cascata, am intrat de doua ori pe aici si de fiecare data am uitata sa intreb de Nikole.
Iubita , ce mai faci? Mai intra pe la noi, te asteptam! Ce zice printesa, sta la caldurica , in burtica, de Pasti?
Celelalte fete, ce mai faceti? Eu mi-am facut o lista pe zile cu treburile pe care trebuie sa le prestez, dar am inclus si vizionarea slujbelor la Trinitas, daca tot n-am cum ajunge la biserica.
Va pup! Doamne ajuta!
Iasmin08 spune:
Nikole draga de ea, n-are stare.. Am vazut ca a intrat si a scris la ''ce dam de mancare'' la pici (sau asa ceva), pe la ora 1 noaptea (la noi). Dar cred ca ii e din ce in ce mai greu si nu are rabdare.
Eu o pup si astept cu drag, chiar daca bebelina mai face nani in burtica, sa se calmeze si sa se relaxeze pe cat posibil
nikole spune:
Fetelor dragi ,eu plec la spital.
Am contractii, si vad ca sangerez putin...
sper sa ne reauzim cu binecu drag pe toate, si va multumesc pentru suport
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 40
+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Doamne ajuta Nikole
Hai Nikole! Hai bebelina! Va vrem acasa sanatoase amandoua!!!
Inainte de Pasti!!!
crinuta spune:
Nastere usoara Nikole. Ne gandim la tine.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
mamabear spune:
Doamne ajuta Nikole!
Sunt cu sufletul alaturi de tine! Sa dea Dumnezeu sa ai o nastere super usoara si sa vii repede acasa (si sa pui poze cu cea mititica).
Inca o data, Doamne ajuta si Maicuta Domnului sa va ocroteasca pe amandoua!
columbiana spune:
Nikole, nastere usoara
fetelor, scuzati intruziunea, vreau sa va intreb daca in vinerea seaca pot lucra orice in casa (curatenie, spalat, bucatarie)? imi amintesc de la mama ca sunt ceva restrictii, dar ce anume nu mai stiu.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Iasmin08 spune:
Anaaaaaa, de cand te asteptam sa vii la noi (cu toata dragostea). Nu-i intruziune, poti ramane linistita intre noi (io te citesc cu placere de multe ori, mai ales cand aperi ortodoxia).
De zis se spun multe, difera restrictiile de la regiune la regiune, dar sunt asa cum a zis si mamabear (si ea stie ce spune), numai superstitii.
Daca poti, mergi la denii, o sa iti faca tare bine.
Io am venit chiar acum de la denia celor 12 evanghelii, a fost absolut superb si inaltator.
Aba astept sa ma intorc maine la prohod.
Daca e vorba numai de treaba in casa si de gatit, poti face linistita.
Daca poti sa tii post aspru e tare bine, poti lua aghiazma mare seara dupa prohod.
Cel mai bine: gandeste-te la patimi si raporteaza-te la ele. O sa ai atitudinea care trebuie in vinerea patimilor: de smerenie si dragoste de Hristos.
Sa ne auzim cu bine.