Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 6
Katya spune:
Buna ziua fetelor!
A ce miroase in aer?A Saptamina mare!Sa ne bucuram!
Caci da,Crinuta ,Domnul e inlauntrul nostru(eu Il simt prin batai de inima,ca la o aducere aminte frumoasa atunci cind ma gindesc la El),sa-I cerem sa ne dea orice crede El ca ne este de trebuinta si ne va da!Cind va vrea El si cum va crede El,dar vom primi sigur sigur!
Draga Iasmin ,aseara citeam Psalmii 33 si 34 si parca ii citeam pt tine,citeste-i/roaga-te si-ai sa vezi!
Si,ca tot veni vorba de saracie/bani/dar de la Domnul,va spun si eu o minune intimplata in acest Post cu o persoana fff draga si apropiata mie care m-a ascultat si s-a dus la biserica si s-a spovedit si impartasit(n-o mai facuse din adolescenta,acuma are 36 de ani)si de-atunci(pe linga alte bucurii duhovnicesti,din care in primul rind inima care i s-a largit pt ca acolo a reintrat Hristos)ii intra saptaminal bani in casa,de ex bani pe care ar fi tb sa-i primeasca inca de anul trecut(in unele institutii din Ro de primesc "bani de haine",nu dau ex,dar asa e)se mira si ea si sotul ei care,de unde la inceput zicea ca nevasta-sa a luat-o razna,acuma o trimite el la biserica...
Ideea e ca,orice ni s-ar intimpla,crestine fiind,sa nu ne intristam si sa nu deznadajduim.Dimpotriva,sa ne bucuram!Domnul ne poarta de grija,e cu noi.
Nikole draga,sa-ti ajute Domnul sa nasti usor si repede!Noi ne rugam!
O Miercure Mare cu liniste si mingiiere va doresc!Doamne ajuta!
crinuta spune:
A fost filmul " Isus" pe Pro tv, partea a 3-a. Rayan m-a rugat sa ii citesc, e fascinat de film. Il am pe dvd, o sa-i pun tot filmul..
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Am venit de la denie (tare, tare frumos), si iar cant prin casa.
Katya, multumesc, sufletzel pentru ca te gandesti la mine.
Am citit azi Acatistul sfintelor si mantuitoarelor patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos. Parintele paroh mi-a zis ca se citeste toata saptamana, intr-un acatistier am citit ca este pentru vinerea patimilor. Sa stiti ca nu va ia mult de citit si e foarte frumos, daca il aveti in casa, nu ratati ocazia macar o data saptamana asta.
http://ramurainflorita.blogspot.com/2009/03/acatistul-sfintelor-si-mantuitoarelor.html
Crinuta, cat ma bucur pentru tine, si pentru mamabearca aveti asa copilasi rabdatori. Al meu n-ar sta la film (daca nu e in limba romana) nicicum. Abia astept sa se vada baietii intre ei, poate mai invata si al meu ceva de la ai vostri.
Ica, tu ai fost la denie, scumpa? Dorothee tu cum mai esti, cum te simti?
Nikole, sper sa fie cat mai rapid si fara dureri, si mai cu seama sanatate tie si bebelinei, si fireste nu-l uit pe Kevin, strengarul.
Eh, acuma ca am salutat in mare si in amanunt (putin), sa ma intorc la spalat oua, ca maine le vopsesc si sa se prinda vopseaua
Va pup pe toate
Edit: mey, sa opriti careva iepurele asta sa nu mai iasa, ca io am vrut sa pun un ou vapsit si cand colo ii ou ptr iepuri
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Ica 1975 spune:
Iasmin, din pacate n-am ajuns. Nadajduiesc sa ajung si eu joi si vineri, as fi tare multumita si asa desi stiu ca n-am facut destul. Ma bucur ptr tine, chiar ma gandeam ieri la ce ai scris si vroiam sa-ti scriu sa iei totul ca pe o incercare, mai ales ca suntem in Saptamana Patimilor. Citeam azi dimineata din Postul Mare, ultimul capitol referitor la stilul de viata in post
Nikole, mult a fost putin a mai ramas. Doamne ajuta sa treceti repede si cat mai usor si prin asta.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Ica 1975 spune:
referitor la ceea ce cerem in rugaciune, eu stiu ca trebuie sa-i cerem lui Dumnezeu sa ne dea ceea ce-i mai bine ptr noi, chiar daca pe moment nu intelegem.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Iasmin08 spune:
Ica, maine e denia ''celor 12 evanghelii" iar vineri ''prohodul Domnului'' E musai de mers.
Cat despre cerut in rugaciune, zicem ''Faca-se Doamne voia Ta", si "Da-mi, Doamne, cele de folos pentru mine". Ca stie El mai bine ca mine ce-mi trebe (io pot cere un palat si 12 BMW-uri la poarta, dar daca nu-mi sunt de nici un folos....mai bine fara) ca sa ma mantuiesc.
mamabear spune:
Mai Iasmino maica o fi musai de mers la urmatoarele denii pt cine poate. Ca io cu 4 dupa mine , mai ales ca e vorba si de sugarel cel voinicel, nu pot sa ajung. De ani de zile (asta e al zecelea) nu am mai fost la denii, dar acum norocul meu e ca vin ele la mine, ca ma uit pe Trinitas. Nici in noaptea de Inviere nu am cum ajunge, ca n-are cine ma aduce inapoi acasa cu cei mici (Stefanel si Maria) dupa un timp. La Inviere vor merge sotul si cei doi baieti mai mari la Manastirea Neamt si vor sta toata noaptea (ca la urma urmei, e fff frumoasa utrenia din acea noapte-- care are loc afara, dar mai important e sa stea si la liturghie, cand se vor si impartasi).
Si , nu vreau sa zic sa nu incerci sa obtii ceea ce ti se cuvine, dar noi am fost cu 2 ani in urma intr-o situatie asemanatoare. Cineva care trebuia sa ne plateasca 4000lei, aveam factura, a "disparut", nu a raspuns nici la telefon , nici la sms-uri. Noi eram intr-o situatie nasoala rau cu banii, eu eram insarcinata si-mi era rau, dar nu am apelat la instanta. Ne-am lasat in voia lui Dumnezeu si ne-a mers foarte bine , chiar daca persoana respectiva nici pana in ziua de azi nu a mai platit factura, ne-a "platit-o" Dumnezeu, chiar cu dobanda.
Ica 1975 spune:
Pus pe un alt site de o prietena tare draga mie. Va pun si voua aici, mie tare mi-a placut.
În Sfânta și Marea zi de Joi prăznuim: spălarea picioarelor, Cina cea de Taină, rugăciunea cea mai presus de fire și vânzarea Domnului
Slavă Ție, Doamne! Ce zi luminată este la noi acum! Câți oameni s-au împărtășit cu sfintele lui Hristos Taine! Bucurați-vă, suflete fericite! Domnul este în voi! Domnul este în voi, fiindcă Însuși a zis: Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu rămâne întru Mine, și Eu întru el (Ioan 6, 56). Să ne bucurăm toți cu bucurie de obște. Cred că nu este familie din care să nu se fi împărtășit cineva: prin urmare, nu este casă care să nu fie cercetată în chip deosebit de Dumnezeu.
Și iată, tocmai pentru aceasta, fraților, se cuvine a fi acum toată grija noastră! Domnul este în noi! Să ne îngrijim a-L ține în noi pentru totdeauna. În ce-L privește, El este iubitor de împărtășire. De asta a și venit în lume: ca să fie în toți. Și n-ar pleca de la noi - dar ce să-i faci dacă noi, purtându-L în sine, începem să ne purtăm în așa chip că El nu are cum să mai rămână în noi?
Zilele trecute am curățit și am dereticat casa inimii în vederea primirii Domnului. Acum S-a pogorât în noi Acest Oaspete mai presus de ceruri al sufletelor. Să ne îngrijim, deci, să-I dăm odihnă, să Îi aducem mângâiere, să arătăm lucrare plăcută Lui.
Să ne îngrijim a-I da odihnă. Am înlăturat grijile și distracțiile deșarte pentru acest răstimp, și să nu facem dezlegare la ele. A fost statornicită deja modesta măsură de îndestulare a trebuințelor trupești, și fie ca această pecete a modestiei și strictului necesar să rămână pe această parte a lucrării pentru ceea ce este stricăcios, de care nu putem scăpa. Am introdus în rânduiala treburilor casnice îndeletniciri evlavioase, și fie ca acest lucru să rămână lege neschimbată a vieții noastre. La aceasta iată ce să adăugăm: să ne înfrânăm de la răpirea de către gânduri, să nu îngăduim a fi tulburați de pofte, să nu încuviințăm mișcările patimilor. Să ne așezăm cu toată luarea-aminte și cu toată dorirea noastră la intrarea în inimă, unde e Domnul, și să alungăm în tot chipul orice poate strica liniștea, tihna Lui în noi - și El se va odihni în noi.
Să ne îngrijim a aduce Domnului mângâiere. Domnul e mângâiat de tot ce e curat, sfânt, bun cu adevărat: fiindcă El Însuși e Curăția, Sfințenia, Binele. Deci, înconjurați sălașul Lui în voi cu încredințări nefățarnice de adevărurile Lui, cu hotărâri sfinte, cu imbolduri curate, fiind gata la tot binele arătat de poruncile Lui.
Să ne îngrijim a arăta în noi lucrare pe placul Lui. Domnul este Cel ce lucrează toate. El lucrează toate în noi, nu fără noi. Nu siluiește libertatea noastră, ci așteaptă ca noi înșine să ne dăm pe mâna Lui, altfel spus să-I dăm stăpânire asupra noastră. Veniți, deci, cu toate puterile duhului vostru - și, căzând înaintea Lui, închinați-vă și vă rugați Lui ca El să ia puterile voastre ca pe niște arme și să lucreze în ele sădind tot ce este bun și mântuitor, smulgând și nimicind tot ce e rău și pierzător. Rugăciunea face să pătrundă puterea lui Dumnezeu în toate încheieturile firii noastre și Îi face lui Dumnezeu loc să lucreze în noi.
Când vor fi în voi toate acestea, Domnul nu va pleca de la voi, fiind odihnit, mângâiat și nestrâmtorat în ceea ce lucrează în voi.
(Sfântul Teofan Zăvorâtul)
Când slăviții ucenici la spălarea cinei s-au luminat, atunci Iuda cel rău credincios cu iubirea de arginți bolnăvindu-se, s-a întunecat, și judecătorilor celor fără de lege, pe Tine, Judecătorul cel drept, Te-a dat. Vezi, iubitorul de avuții, cel ce pentru acestea spânzurare și-a agonisit. Fugi de sufletul nesățios, care a îndrăznit unele ca acestea asupra Învățătorului. Cel ce ești spre toți bun, Doamne, slavă Ție.
T r o p a r u l z i l e i
Iasmin08 spune:
Mamabear, iertare. Am zis ca-i musai dar na, exista situatii si situatii. Dar mai toata lumea nu merje de grija curateniei si a bucataritului (apropo, de ce nu se coace azi? M-a luat la intrebari socrela parintelui paroh, ca daca coc, si i-am zis ca io nu, dar probabil o sa coaca mama azi).
Stii tu cum e pentru cine poate:
"lasa grija schitului
Toata, arhimandritului"
Adica cele ale bisericii cu a bisericii, si ale lumii cu ale lumii. Si desi noi ne purtam lumeste (pana la un punct), totusi zice si Hristos despre crestini ca I-a cerut de la Tatal, si Tatal ii a dat Lui pe ei (crestini). Si mai zice iarasi Hristos despre crestini: "voi nu sunteti din lumea aceasta"... Pai daca noi nu suntem ai lumii acesteia, ce sa ma chinui eu asa cu foc pentru o curatenie cand ma asteapta Hristos cu cina cea de taina, cu spalarea picioarelor ucenicilor...Ei nu ma luati in seama, io am zis, n-am dat cu parul.
mamabear spune:
Iasmin, nici nu stiam ca sunt zone in care se zice ca nu se coace azi. La noi se spune ca nu se coace vineri, dar sunt doar superstitii babesti, fara valoare canonica. N-am nimic cu cine le tine, dar tare ma enerveaza cand aud cum incearca se le impuna si altora, ca cica e pacat sa coci , maica in Vinerea Mare, cand era Iisus pe cruce, sau e pacat sa faci ouale rosii in alta zi decat joi, sau e pacat sa mananci cocos (pui) de Pasti si multe altele. Am vorbit cu mai multi parinti, din mai multe zone si nici ei nu inteleg de unde vine "ravna" asta a unora de a mai inventa pacate si de a "catehiza" pe cei din jur.
Eu coc si azi si maine si ouale rosii (dar si de alte culori-- sac) le fac maine asa am facut de multe ori si pe cuvant ca n-am patit nimic, asa cum prevedeau unii. Putin imi pasa de ce-or zice oamenii, dar chiar nu exista nicaieri in Traditia Bisericii (a Bisericii si nu cea a batranilor, care cica asa au facutei din mosi- stramosi) sau in cartile de cult vreo referire la cand sa coacem cozonacii sau din ce sa e musai sa facem friptura.
Va pup pe toate si spor la treaba! Si care puteti, chiar e musai sa mergeti la denie (dar si la liturghia din dimineata asta e deosebit de frumos si se pot impartasi cei ce nu pot sa o faca in noaptea de Inviere).