Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 15
conchita spune:
Adevarat a Inviat!
Nikole, felicitari si bebelina sanatoasa si care doarme noaptea. :-)
sunt franta, e aproape 6 dimineata. am fost la biserica "romaneasca" unde, de fapt, am ascultat slujba in cateva limbi: araba, greaca, rusa, engleza si spaniola, tinuta de multi preoti. doar un "Doamne miluieste" am auzit de doua ori, la liturghia de dupa slujba de inviere. o mana de persoane de toate nationalitatile, biserica e impartita intre mai multe congregatii, iar slujba ronmaneasca fusese la 9 seara, oh well. unul dintre cele mai frumoase Pasti in Biserica pe care le-am trait vreodata. am schimbat doua vorbe si cu o doamna foarte draguta care mi-a raspuns in romaneste la intrebarea mea cretinica: dar pe website scrie ca asta e biserica romaneasca, de ce tine preotul slujba in araba? altfel, absolut minunat. m-am si spovedit, m-am si impartasit, am stat pana dimineata. ca niciodata, m-am putut ruga continuuu si in voie, absolut nici o intrerupere gen susoteala sau altele care s-au intamplat in trecut. trairi sublime, slujba aia in enspe limbi a fost extraordinara. ciudata, dar extraordinara. dupa Inviere, toti preotii au venit sa dea mana cu noi si sa ne imbratiseze si ziceau Christos a Inviat in toate limbile, eu am raspuns in romaneste. un preot cred ca a inteles si a repetat el, din bunatate, pe romaneste, sa simt si eu ca e Paste. :-)) am venit acasa, am ciocnit oua, vin de pomegranate (fructul oprit, da? :-)), drob de miel, salata de beouf, stat la povesti despre diferentele confesionale si amintiri din copilarie despre Pasti si biserica si traditii romanesti. mi-e sufletul plin, dar usor ca fulgul si sunt fericita. acum ma duc la nani, daca pot. m-am energizat incredibil la Biserica. n-am cuvinte sa descriu. parca m-am simtit intr-o biserica dintr-aia dintr-un satuc uitat de lume unde locuieste Zorba grecul.
invitatia la spovedanie a fost neasteptata, nu eram pregatita, dar am simtit indemn sa ma duc. cand m-a intrebat parintele spaniol cu accent ce vreau sa marturisesc, am zis ca eu am facut toate pacatele. pana la urma m-a pus sa marturisesc ce-mi amintesc si bineinteles ca pe drum spre casa mi-am amintit o gramada pe care nu le spusesem. mi-a dat canon atat de bland si frumos - sa ma rog.
Doamne ajuta tuturor, sper ca si Pastile voastre au fost inaltatoare si cu lumina.
nikole spune:
HRISTOS A INVIAT
FETELOR, AM INTRAT REPEDE INTR-O PAUZA SA VA SPUN CA NE-AM INTORS ASEARA ACASA, SUNTEM BINE, SANATOASE, sLAVA DOMNULUI...
Luana s-a nascut pe 1 aprilie la ora 11:30, natural cu epidurala.
A fost o nastere fff rapida si usurica as spune comparativ cu nasterea lui Kevin, dupa ce v-am scris ca am sangerari si contractii, am plecat loa spital, aveam dilatatie 8 si un pic.
Peste ora, aveam dilatatie 9, mi-au montat epidurala pe masa de nastere, la indicatiile medicului, am impins o singura data si ...asta a fost.
Apagar 9 in primul minut si 10 in urmatoarele 5.
Din pacate insa ne chinuim cu suptul, nu stie sa suga(spre deosebire de flamanzila Kevin care a prins titi din prima si nu i-a mai dat drumul), suge sfarcul ca pe suzeta, nu are puterea si rabdarea sa traga, iar eu am lapte sa cresc un oras intreg.
Maine merg la maternitate, am vb cu o moasa sa ma ajute putin, ca nu mai stiu ce sa-i fac, in ce pozitie sa o pun, am incercat tot ce stiam deja.
Cred ca , eventual doar cu rabdare se rezolva, dar pana atunci sanii mei sunt plini si nu mai e mult pana la mastita, parca vad.
In rest...cred ca are si colici, se trezeste tipand,, e un plans ascutit, de durere, nu pare sa fie de foame...
sa vad ce-mi spune si moasa maine.
Nu am citit nimic din urma, din lipsa de timp, dar astazi recuperez, iese sotul cu Kevin la plimbare si poate reusesc sa ma relaxez putin cu voi.
Kevin e fff gelos, ieri a ridicat pumnul sa-i dea in cap, si a inceput sa tipe ca ...de ce ma musca de titi, ca e titi lui Kevin...apoi a refuzat laptele, ca el vrea de la titi...
Va multumesc din suflet pentru gandurile si rugaciunile voastre, mi-a fost f frica de acest bebe, de nastere, dar acum pot spune ca...o iubesc la nebunie, e incredibil acest sentiment, cand o vad cu suge(incearca) cum se lipeste cu fatuca de mine, deschide ochisorii, si se calmeaza instantaneu...ma topesc
Fug langa ea un pic...revin sa va citesc, de asta data fara cafea,cola, cioco
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 40
+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Ica 1975 spune:
Hristos a Inviat! Fie ca bucuria Invierii Domnului sa fie in voi si cu voi.
Nikole , refacre rapida si bun venit pe lume Luanei
Conchita, sa-ti fie spre bucurie si spre mantuire.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
kariguld spune:
Nikole, ai nascut?! ce frumos, nici n-am stiut ca esti insarcinata!
multa sanatate bebelinei si tie refacere usoara. nu te lasa chiar daca nu stie bebelina sa suga, se va invata incet cu sanul.
Iasmin, sarbatori binecuvantate si tie si feciorului.
Conchita, la noi la fel se tin slujbele, multi-lingvistice zicea fiimiu. ma intreba in gura mare daca am nevoie sa-mi traduca din greaca, ca nici el nu stia. cu soacra a fost mai greu, ca n-a inteles mai nimik, dar a plans tot timpul slujbei. fiimiu a intrebat-o:"bunico, de ce ai plans? pai au spus preotii asa frumos slujba....." dar ea na inteles nimik.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
crinuta spune:
Nikole, ne bucuram ca totul e bine, dar in special ca te-ai linistit tu.
Conchita, ai primit PM-ul meu? La mine nu apare in outbox, ca si cand nu ar fi fost trimis, si nu e prima data cand se intampla.
Fetele, mie imi plac liturghiile in mai multe limbi, deja sunt obisnuita cu liturghii in alte limbi, e frumos.
Am dormit putin, ma doare inca putin capul, dar acum am chef sa frec menta, la tv, cu o ciocolata calda, sa ma joc cu puiul meu scump. E asa de bine sa nu ai nimic de facut.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Katya spune:
Adevarat a inviat!Hristos a inviat!
Sint atit de fericita!Am fost si eu la slujba de la prinz-la vecernia Invierii-si m-am umplut de bucurie si de iubire pentru Cel ce ne-a adus noua Lumina(inclusiv pe cea de la Ierusalim,ne-a dat-o din cer,minunea minunilor,mare esti,Doamne!)pentru Biruitorul,pentru Cel ce ne da binele,pentru Cuvintul si Mintuitorul neamului omenesc.Sa I ne inchinam si sa-L slavim mereu ca in aceasta zi cea mai frumoasa si mai mare a anului!
Conchita ,si cu tine s-a savirsit o minune:te-ai impartasit!ma bucur nespus,e o mare biruinta!sa invie si sufletele noastre!Doamne ajuta!(Si la noi azi,dupa ce-a citit parintele Evanghelia,au citit-o cei de la strana si in greaca,latina,franceza si engleza.)
Nikole,bine-ati venit acasa!Curaj la alaptat si tie refacere usoara.
Iasmin ,am facut drob de pui-din ficatei,inimioare si pipote dupa reteta lui mamabear,doar ca n-am pus smintina,piine inmuiata si nici hasmatuchi sau ce-o fi fost,si a iesit f bun,zici ca-i de miel.Si am uitat sa va spun ca am facut si oua colorate cu vopsea romaneasca,eram rosie pin'la cot aseara,dar s-a curatat.
Ce sa va mai zic,traim o zi frumoasa,in familie,e frumos,e Paste.
Ma gindesc la voi si mi-e drag de voi,sa ne bucuram cu totii,sa ne odinnim,sa mincam si sa ne citim sanatosi!Doamne ajuta!
conchita spune:
Nikole, bun venit acasa puisorului dulce.
dragelor, caut pe net informatii. noi tocmai am avut un cutremur nasol, am crezut ca se desface pamantul, nu alta. toata lumea e ok, familie, prieteni si vecini, am verificat. insa cand am venit in office, singurul lucru care a cazut din rafturi, desi sunt pline, a fost icoana Maicii Domnului cu Fiul. nu s-a spart, dar m-a luat cu tremurici mai mari decat aia de la cutremur. sper ca toata lumea e ok peste tot si ca epicentrul nu fuse prin Los Angeles, ca inca nu gasesc unde...
ce bine ca m-am spovedit si impartasit aseara. uite ca clipa poate veni oricand si noi trebuie sa fim pregatiti.
Katya spune:
Draga Conchita ,bine ca ati scapat cu bine,nu m-am uitat la stiri azi...Despre icoana,da,cred si eu ca te-ai speriat,dar intareste-te:e doar semnul ca balaurul e furios ca te-ai spovedit si impartasit,probabil te va mai agasa,dar vezi bine ca n-are putere:icoana nu s-a spart.
Si mare lucru ai zis:chiar asa e,tb mereu sa fim pregatiti,tineri si batrini deopotriva,nu stim cind vine ceasul,ca-n parabola cu fecioarele si candelele,e mai sigur sa fii "la zi"cu sufletul si sa-L ai mereu pe Hristos in tine,e arma cea mai sigura,medicamentul cel mai tamaduitor,puterea,scaparea noastra.Tu,cu Impartasania de azi,esti mai puternica decit ieri,inca o data iti spun ce ma bucur pt tine!
Odihneste-te si sa ai o noapte buna!
Katya spune:
Da,Conchita ,au aratat la stiri..7.2...mai mare ca-n Haiti..incredibil..dar n-au zis de victime nimic,sper sa nici nu fie!
Ai grija si odihneste-te.
conchita spune:
Katya, multumesc. nu cred ca o sa am o noapte buna, ca nu se linistesc replicile astea, ne tot zgaltaie. de cand scriu mesajul asta fusera vreo 3. ala mare a fost de magnitudinea 7.2. a avut dreptate preotul spaniol - sa ma rog, ca altceva...sonia a ramas intr-o casa mai solida in noaptea asta, a noastra nu e. dar am avut impreuna cina de Paste cu toata familia, verisori, etc, a fost foarte frumos. desi am mancat cam mult.
astept povesti frumoase de la restul lumii despre Paste.
crinuta, am primit PM, multumesc.