Atentie la motociclistii din trafic!
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
Cred ca subiectului astuia ii statea mai bine la topicul despre minoritatile din Romania.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Sau parafrazandu-l pe Xeno:
Motociclisti de ce ne faceti tristi?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
CorinaDani spune:
Ii urasc din tot sufletul DOAR pe acei motociclisti care nu gasesc altceva mai bun de facut decat sa-si tureze motorul, circuland cu mare viteza si zgomot, fix la cele mai nepotrivite ore, in special seara dupa 10:30-11:00.
Asa de puternic este zgomotul pe care il fac, incat majoritatea alarmelor de la masinile din parcare se declanseaza dupa ce trec nesimtitii astia.
Dormitorul nostru este orientat cu ferestrele spre strada, unde exista trafic intens. Desi s-ar putea crede ca de la etajul 9, avand si geamuri termopan + peretii izolati, ar trebui sa nu se auda in casa chiar tot zgomotul strazii, totusi, seara, cand circulatia se mai linisteste, isi fac aparitia aceste specimene, deranjandu-ne somnul si linistea.
Fetita mea s-a speriat de cateva ori, abia atipise, a tresarit si a intrebat "mami, cine face galagie ? mi-e frica !", mai ales cand pe langa zgomotul de motor turat se aud niste pocnituri, ca niste impuscaturi (sa zicem) - probabil ca si aceste zgomote sunt intentionat provocate, refuz sa cred ca motoarele acestea doar asa functioneaza - cu zgomot si pocnituri !
Probabil ca singura varianta de a-i potoli pe zapacitii astia este sa cerem, toti locatarii din zona, instalarea relantisoarelor pe portiunea de drum din vecinatatea blocurilor, astfel incat sa le reducem macar viteza, poate in aceasta situatie isi vor gasi alte strazi pe care sa-si testeze motoarele si sa faca teribilisme...pentru ca politia niciodata nu este in zona cand se intampla toate astea, si chiar daca ar fi, nu stiu ce ar putea sa le faca...in ipoteza in care ar si reusi sa-i opreasca si sa-i legitimeze...
Cu restul motociclistilor, care circula normal, nu am absolut nimic !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
viviana spune:
Si tunetele? Si salvarile? Si pompierii? Si alarmele care suna aiurea? Si vecinii care se cearta? Si cainii care latra? Si piscile care? Si tramvaielela la curba? Si petrecerile din blocul de vis-a-vis? Si...motociclistii
Asta e viata la oras.
vivi
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Motociclisti de ce ne faceti tristi? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Viv, !!!!!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui viviana Si tunetele? Si salvarile? Si pompierii? Si alarmele care suna aiurea? Si vecinii care se cearta? Si cainii care latra? Si piscile care? Si tramvaielela la curba? Si petrecerile din blocul de vis-a-vis? Si...motociclistii Asta e viata la oras. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
viviana, te rog, hai sa nu amestecam lucrurile (chiar si in gluma)!
cu astea ne-am obisnuit deja (spre norocul nostru, n-avem vecini care se cearta, nici petreceri nu prea se fac in bloc)...despre motociclisti discutam acum, n-are rost sa divagam, ca nu mai terminam cu discutiile off-topic.
mi se pare absurd sa pui in aceeasi categorie tunetele, salvarile, pompierii, etc. cu unii motociclisti care INTENTIONAT circula cu zgomot, noaptea, la ore nepotrivite, in cartierele de blocuri sau case.
aceste "specimene" sfideaza pur si simplu, nu au pic de bun-simt sau respect pentru cei din jur.
din punctul meu de vedere, sunt din aceeasi categorie cu cei care stau in masini, in parcarea dintre blocuri, cu manelele puse la maxim, ca asa "vrea muschii lor".
repet, cu cei care circula normal si-si vad de drumul/treaba lor, nu am nimic, foarte bine ca au aceasta pasiune ! alcatuiesc, in felul lor, o comunitate, cu bune si rele, ca peste tot !
eu cu motociclistii astia "galagiosi" am ce am, nu-i suport si nu-i inteleg. sa se duca nene pe DN sau pe soselele din afara orasului, sa-si tureze acolo motoarele pana le iese fum din cauciucuri, daca asa se simt bine...nu sa-mi sperie mie copilul sau sa-mi sara inima din piept cand se aud pocnetele alea in toiul noptii !
de ce ar trebui sa accept faptul ca acesti nesimtiti fac zgomot noaptea ? legea 61 nu este valabila si pentru ei ?!? sa mai adaug faptul ca unii dintre ei circula cu mare viteza, si in timpul zilei, pe straduta dintre blocuri, aflata langa singurul loc de joaca din zona (care nu este delimitat cu un gardulet, se poate intra si iesi pe oricare latura) ? oricand un copilas poate fugi si ajunge sub rotile lor sau ale masinilor...de fapt, asa s-a si intamplat acum cativa ani, cand un baietel a fost lovit de o masina, pentru ca iesise brusc in fata ei, dintre alte masini parcate...
nu sunt absurda, sa am pretentia sa fie liniste deplina dupa ora 22, normal ca nu se poate cand stai in zonele urbane, cu trafic intens...
"fenomenul" acesta a aparut, in zona in care locuiesc eu, abia in vara anului trecut, probabil ca foarte multi si-au achizitionat astfel de motoare si unii dintre ei au gasit de cuviinta sa se "distreze" in felul acesta. asadar, e o chestie recenta pentru mine si chiar ma deranjeaza, nu vad de ce ar trebui sa accept, sa tac sau sa ignor.
pana la urma, asta este doar parerea mea personala, nu este nimeni obligat sa o accepte, dar nici nu mi se pare corect ca discutia sa ia o turnura "la misto", cand de fapt chiar exista o problema reala (pe langa multe altele, desigur, dar nu discutam acum despre ele).
daca eu tac, altii tac, nu facem nimic, o sa fie si mai rau in viitor. daca nu ma pot "lua de piept" cu ei, macar pe forum sa-mi pot spune oful ! sau nu am voie ?!?
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui denizel Ador motociclistii, asa cum sunt ei curajosi si provocatori si putin infatuati si parca putin inconstienti si dornici de aventura si indragostiti de motoarele lor. De motociclistii din Romania (cei mai grozavi din toti si cei mai de admirat - avand in vedere traficul si...aaa... mentalitatea muultor soferi) imi e mila. E ingrozitor de aglomerat in trafic si putini tin cont ca au nevoie si motociclistii de putin spatiu . Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
daca nu ai fi casatorita, ti-as face cunostinta cu cumnatul meu.(sa nu te supere , o gluma )
Imi este tot timpul frica sa nu patesca ceva, mai ales ca a si avut 2 accindente...
Si eu consider ca multi motociclisti sunt "donatori de organe", sunt tineri, unii inconstienti si se incumeta la niste viteze ..total neindicate si mai ales interzise de codul rutier.
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui CorinaDani
viviana, te rog, hai sa nu amestecam lucrurile (chiar si in gluma)! cu astea ne-am obisnuit deja (spre norocul nostru, n-avem vecini care se cearta, nici petreceri nu prea se fac in bloc)...despre motociclisti discutam acum, n-are rost sa divagam, ca nu mai terminam cu discutiile off-topic. mi se pare absurd sa pui in aceeasi categorie tunetele, salvarile, pompierii, etc. cu unii motociclisti care INTENTIONAT circula cu zgomot, noaptea, la ore nepotrivite, in cartierele de blocuri sau case. aceste "specimene" sfideaza pur si simplu, nu au pic de bun-simt sau respect pentru cei din jur. din punctul meu de vedere, sunt din aceeasi categorie cu cei care stau in masini, in parcarea dintre blocuri, cu manelele puse la maxim, ca asa "vrea muschii lor". repet, cu cei care circula normal si-si vad de drumul/treaba lor, nu am nimic, foarte bine ca au aceasta pasiune ! alcatuiesc, in felul lor, o comunitate, cu bune si rele, ca peste tot ! eu cu motociclistii astia "galagiosi" am ce am, nu-i suport si nu-i inteleg. sa se duca nene pe DN sau pe soselele din afara orasului, sa-si tureze acolo motoarele pana le iese fum din cauciucuri, daca asa se simt bine...nu sa-mi sperie mie copilul sau sa-mi sara inima din piept cand se aud pocnetele alea in toiul noptii ! de ce ar trebui sa accept faptul ca acesti nesimtiti fac zgomot noaptea ? legea 61 nu este valabila si pentru ei ?!? sa mai adaug faptul ca unii dintre ei circula cu mare viteza, si in timpul zilei, pe straduta dintre blocuri, aflata langa singurul loc de joaca din zona (care nu este delimitat cu un gardulet, se poate intra si iesi pe oricare latura) ? oricand un copilas poate fugi si ajunge sub rotile lor sau ale masinilor...de fapt, asa s-a si intamplat acum cativa ani, cand un baietel a fost lovit de o masina, pentru ca iesise brusc in fata ei, dintre alte masini parcate... nu sunt absurda, sa am pretentia sa fie liniste deplina dupa ora 22, normal ca nu se poate cand stai in zonele urbane, cu trafic intens... "fenomenul" acesta a aparut, in zona in care locuiesc eu, abia in vara anului trecut, probabil ca foarte multi si-au achizitionat astfel de motoare si unii dintre ei au gasit de cuviinta sa se "distreze" in felul acesta. asadar, e o chestie recenta pentru mine si chiar ma deranjeaza, nu vad de ce ar trebui sa accept, sa tac sau sa ignor. pana la urma, asta este doar parerea mea personala, nu este nimeni obligat sa o accepte, dar nici nu mi se pare corect ca discutia sa ia o turnura "la misto", cand de fapt chiar exista o problema reala (pe langa multe altele, desigur, dar nu discutam acum despre ele). daca eu tac, altii tac, nu facem nimic, o sa fie si mai rau in viitor. daca nu ma pot "lua de piept" cu ei, macar pe forum sa-mi pot spune oful ! sau nu am voie ?!? Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Aoleu, Corina... atata risipa de energie.... :).
Tu crezi ca ei tasnesc odata cu viteza, intentionat ca sa deranjeze somnul oamenilor cumsecade? hai ma....
Mada, .
Zi-i sa aiba grija, ca oricum ar merge tot impresie buna face :)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
CorinaDani spune:
denizel,
am preferat sa scriu atatea explicatii pentru ca stii foarte bine ca, uneori, aici pe forum, daca scrii doar 2-3 cuvinte/fraze si esti "zgarcit" in detalii, de multe ori acestea sunt intoarse pe toate partile, sucite, invartite, interpretate, si se trag concluzii eronate. o fi risipa de energie, nu zic, dar mai multa as fi consumat (poate) daca trebuia sa dau explicatii si argumente la posibile alte interpretari si off-topicuri...nici nu-mi place si nici nu-mi sta in fire sa ma "explic" la nesfarsit, prefer sa fie totul cat mai clar, de la inceput.
uite, daca tot discutam la modul general despre motociclisti si stilul lor de viata, intreb si eu : este adevarat ca e o pasiune costisitoare ? incepand de la pretul motorului, costum, casca de protectie, intretinerea si reparatia, costul excursiilor, participarea la diverse evenimente, etc. presupun ca trebuie sa ai niste resurse financiare, ca sa-ti poti permite un astfel de stil de viata...
viviana spune:
Oh, doamne, Corina! Ditai reactia la ce-am zis eu.
Si nici macar nu era asa important.
Kid, Motociclistii sunt prost vazuti in trafic indiferent daca sunt "good biker" sau "bad biker". Sunt o gramada de siteuri dedicate acestei pasiuni unde poti citi tot felul de pareri.
Pe mine motociclistii nu ma deranjeaza. M-am obisnuit cu prezenta lor in trafic si adevarul este ca daca regulile de circulatie ar fi respectate de ambele parti nu ar mai fi atatea accidente.
Am si eu motociclistii mei care deranjeaza noaptea, cateodata. Dar nu mai mult decat alti poluatori fonici. M-am obisnuit.
vivi