Ati emigra in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 7
s_ellia25 spune:
am plecat acum 3 ani din ro cu o valiza si multe sperante,,si bine am facut...pentru ca asa cum zice sotul meu care a luptat in revolutie au murit oamenii pentru un trai mai bun si am ajuns sa murim de foame..in ro eram impreuna de 5 ani si nu reusisem sa facem nici macar nunta..in 3 ani am facut nunta,ne-am cumparat masina ,am facut un copil ,avem un job acceptabil si ne descurcam bine(in comparatie cu ro super bine)..sa ne dea Bunul Dumnezeu putere, in 2 ani avem dreptul la cetatenie si speram sa ne luam si casa..pe cand in ro intindeam banii la propriu sa ne ajunga de la salariu la salariu..stiu ca intre curaj si nebunie nu e decat un pas,dar uneori se merita..
Marina spune:
e sondaj?
telul meu e sa plec, am fost multi ani contra, avem o situatie absolut multumitoare in Romania dar nu mai suport marlania de aici.
Cand imi contabilizez regretele in viatza cel mai mare si unicul e ca nu m-am carat cand am castigat loteria vizelor acum multi ani!
Daria_Ioana spune:
Buflea, eu am scris ca la orice ora cand simti ca dorul de tara devine de nesuportat poti sa urci in avion si sa vii in Romania in 10 ore.
Am scris asta pentru ca e bine de stiut psihic ca ai poarta deschisa la orice ora si ai aceasta optiune mereu la indemana..chiar daca practic nu o sa faci in fiecare zi naveta.
In Statele Unite am cunoscut multi imigranti romani care nu s-au putut bucura de acesta situatie ani multi, chiar si 15 ani , pentru ca nu erau legali sau pentru ca asteptau cu anii sa le vina actele depuse pentru azil etc...si acei oameni se simteau mult mai incorsetati decat suntem noi acuma.
Inca mai exista in Statele Unite destui imigranti care nu pot parasi America pentru ca nu sunt rezolvati in totalitate cu actele si nu se mai pot reintoarce pe teritoriul american.
In legatura cu vacantele in Romania sau in alte tari..eu m-am gandit la o idee pe care as vrea sa o pun in practica pe viitor..si anume sa iei avionul din Statele Unite spre Romania..si sa ai in fiecare an conectii diferite si mai lungi de cate 3 -4 zile ...de ex SUA-Franta si sa ramai in Paris cateva zile la intoarcere si la dus sa iei bilet cu alta tara in care sa faci conectie....Romania -Cehia si sa stai in Praga cateva zile.
In felula sta poti petrece timp si in Romania si poti vizita si alte locuri.
Era si asta o idee care mi-a trecut prin cap , in care sa impaci si varza si capra..nu stiu cat de practica este.
josefine spune:
Daria_Ioana, e o idee foarte buna.
Eu am pus-o in aplicare de cateva ori - o data am fost in Praga, o data in Barcelona. Iar anul trecut am planuit si mai bine. In sensul ca ne-am intalnit toti in Portugalia - prieteni, familie - am fost 14 oameni, am inchiriat o vila la malul marii si ne-am relaxat. Din Romania si din US. Si vrem sa o facem cat mai des, dar de fiecare data in alta tara.
www.razvanphotography.com
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina e sondaj? telul meu e sa plec, am fost multi ani contra, avem o situatie absolut multumitoare in Romania dar nu mai suport marlania de aici. Cand imi contabilizez regretele in viatza cel mai mare si unicul e ca nu m-am carat cand am castigat loteria vizelor acum multi ani! Marina |
Asta-i fain la noi romanii (cei care traiesc in anul 2010 in Romania). Cand ne enerveaza ceva foarte tare urlam:
"Emigreeeez!!!".
"O bag in .... de tara! La dracu! M-am saturat! America sosesc!".
Categoric "Emigrez" trebuie sa ramana injuratura cea mai de soi a romanilor. Altfel ne ducem si pichetam guvernul sau ne facem ONG-uri, iesim in strada, schimbam ceva... Doamne fereste!
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Guestus spune:
http://www.qm2.org.uk/captain_cw.html
asta e capitanul...daca aveti curaj va urez succes
Criss3 spune:
eu as emigra si maine daca nu as fi legata de diferite chestii in aceasta tara minunata pe care o iubim cu totii
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Criss3 eu as emigra si maine daca nu as fi legata de diferite chestii in aceasta tara minunata pe care o iubim cu totii |
tu ce probleme ai... cine te tine sa nu pleci?
Glicina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Asta-i fain la noi romanii (cei care traiesc in anul 2010 in Romania). Cand ne enerveaza ceva foarte tare urlam: "Emigreeeez!!!". "O bag in .... de tara! La dracu! M-am saturat! America sosesc!". Categoric "Emigrez" trebuie sa ramana injuratura cea mai de soi a romanilor. Altfel ne ducem si pichetam guvernul sau ne facem ONG-uri, iesim in strada, schimbam ceva... Doamne fereste! "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Simali, nu vreau sa te supar, dar Marina nu a scris ceea ce spui tu acolo.
Imi pare rau ca esti suparata pe cei ce vor sa emigreze sau au emigrat. In fond, fiecare face ce vrea, nu?
Uite o , viata e frumoasa, nu conteaza doar locul unde-am ales sa traim, important e sa nu judecam pe nimeni pentru alegerile facute.