Ati emigra in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 6
Guestus spune:
Si apoi...ca pleci la 50 si te apuci de aia si aia ...pai vine pensia tata...acolo ce te faci? maninci mamaliga toata ziua...sau cum?
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
ce spui e discutabil...probabil ca pt unii scoala cu mexicanii e cu mult mai buna decit scoala din cartierul Z unde wc este in curte si profesorul vine beat. e greu sa faci o analiza corecta....fiecare are o alta referinta. |
Corect ...de altfel am si spus, daca pleci de la "nimic" din Romania si vii la "nimic" in America, categoric emigrarea merita, pentru ca aici te poti ridica pe fortele tale, cu efort, cu multa frustrare, dar se poate ... si apoi nu trebuie neaparat sa te ridici. Diferenta dintre America si Romania este ca in America poti castiga bani frumosi (si cand spun frumosi inseamna mai mult decat minimul decent de trai) muncind cu carca. Muncesti inuman, de iti sar ochii si maselele, dar se vede banul in banca si de aceea frustrarea e mai mica.
In Romania daca muncesti cu carca, oricat de mult, esti muritor de foame.
Cand insa ai pretentii si asteptari mai mari, emigrarea nu mai devine atat de simpla ...atentie, nu spun ca e inutila, depinde de fiecare, spun doar ca nu mai e asa de simpla.
Ramona J spune:
Daca ai lucrat niste ani intr-o tara presupun ca vei primi pensie de acolo, nu? La 50 de ani mai ai vreo 20 de ani de munca. Eu am avut un coleg care ori avea 80 de ani, ori vreo 70 dar parea de 80 - n-am aflat pina la urma.
Daca esti mai tinar - why not? E mai complicat dupa ce apar copiii si este de preferat sa mergi la ceva mai sigur.
Eu n-am probleme cu mutatul/emigrarea. Chiar ma gindeam recent pe unde am mai putea pleca.
Happy_in_TO spune:
Bunica-mea a emigrat cu mine in Canada acum 20 de ani, ea a avut 73 de ani atunci. A lasat in urma casa, masa, tot. Aici, dupa citiva ani a primit pensie si completare pina la minimum garantat pentru existenta. Nu a lucrat in Canada nici macar o zi. Primea cu totul $1,300.00 pe luna, avea medicamentele gratis, doctor gratis, ochelari gratis. A avut o batrinete linistita, frumoasa, lipsita de griji.
Colega mea de munca si buna mea prietena, Angela, a facut anul acesta 80 de ani. E receptionista foarte buna, e as la computer si este plina de clasa si eleganta. A emigrat din Sud Africa acum 22 de ani.
Ramona J, si pe mine ma bate gindul din cind in cind sa emigrez in alte tari, dar imi trece cind ma gindesc la fetele mele, ca le trebuie stabilitate si echilibru.
estela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Senzatia mea este ca pentru a oferi ceva copilului tau nu este suficient sa emigrezi. Adica nu stiu de Europa, dar in America, daca nu ai bani sa stai intr-o zona buna, sa il trimiti la o scoala buna, sa ii platesti college bun ...etc, etc, etc ...degeaba ai emigrat pentru copilul tau. Si ca sa poti face toate astea, trebuie ca mai intai tu ca parinte sa scoti capul. Asa sa emigrezi ca sa stai cu mexicanii si sa-l trimiti la scoli indoielnice, sa se invarta in cercuri de copii lasati de capul lor in timp ce parintii stau cate 10 ore la serviciu ... nu stiu zau ce serviciu i-ai facut. Am vazut ca a scris cineva (nu mai stiu cine, scuze) ca se poate sui oricand in avion sa se duca in Romania. Mie zau nu mi se pare deloc atat de usor - in primul rand ca nu te lasa serviciul sa te sui cand iti vine dorul in avion, de regula sunt cam 10 zile de concediu si pot fi probleme in a le lua pe toate odata. Apoi costa - nu stiu cum vi se pare voua, dar pe noi, 4 persoane, ne costa $4000 numai avionul - plus banii cheltuiti in Romania - se ajunge asa dintr-o suflare la $6000-$7000 cel putin. Ori de $6000 iti faci 3 (TREI) concedii super decente pe aici - si ajungi sa te gandesti daca chiar merita sa sari asa in avion de 3 ori pe an, sau e mai convenabil o data la 5 ani. |
Buflea,eu si sotul am ajuns in USA cu 3 geamantane in saci de panza alba(regula lui Ceausescu),fara sa stim limba si cu un copil maricel( 9.5 ani) si uite ca al meu copil a terminat liceu de elita (cotat in primele 10-15 din USA pe vremea aia) a terminat Ivy League si acum munceste la prima(firma) cotata in domeniul lui.Toate astea fara sa locuiesc in zone de milionari,fara pile si relatii.Cat m-a costat?Putin,foarte putin.Pe langa bursa destul de mare primita de la facultate ,banii de la parinti,a contribuit si el la plati.In primul an a lucrat in cadrul facultatii(intre cursuri ),in vacante lucra ca intern(3 luni),ore multe /saptamana platite destul de bine. Mentionez ,ca atat facultatea cat si MBA a avut pretul cel mai mare din USA .Eu nu scriu din auzite,ci din experienta cu copilul meu .Un copil ambitios ,destept reuseste .
Ramona J spune:
citat din mesajul lui Happy_in_TO Ramona J, si pe mine ma bate gindul din cind in cind sa emigrez in alte tari, dar imi trece cind ma gindesc la fetele mele, ca le trebuie stabilitate si echilibru. |
Eu ma gindeam ca exact pentru copii ar fi mai interesant.
Bunica ta chiar ca a fost o curajoasa!
Delia21 spune:
Happy in two,deja stii....ca ai o bunica EXTRAORDINARA.Toata admiratia pentru ea si pentru felul ei de a gandi...si a privi lucrurile.Esti o norocoasa cu asa om langa tine;ce exemplu minunat de om!
Buflea,la taoate coleegiile cu pretentii si nu numai...se aduna bani pentru bursieri;chiar se dau burse celor din medii foarte modeste ,a caror parinti nu-si permit sa plateasca zecile mii de dolari pe an.Bursierii aia chiar exista....si binenteles ca trebuie sa se evidentieze ca sunt seriosi,dedicati,motivati,pozitivi,etc.Obama nu e un caz izolat;nu toti doctorii,avocati,etc...sunt din familii in care s-a dispus de bani multi pentru a trimite copiii la scoli bune.Un ambitios invata si la o scoala ...mai putin buna,unul nemotivat....ne-ambitios,...poti sa-l meditezi si para-meditezi...Da,i usurezi drumul,daca ai conectii,il dai la cursuri....dar asta nu-ti garanteaza succesul copilului.
giulia71 spune:
Da as emigra si chiar imi doresc foarte mult acest lucru acum pentru copil si apoi pentru mine si sotul meu.
Cu relocarile sunt obisnuita, fac asta o data la 4 ani cu bagaje cu catel si purcel.
De ce as emigra, din simplul motiv ca imi doresc sa imbatranesc cu cat mai putine griji decat as face-o aici.
Si da, as lua-o de la o, asa cum deja am facut-o aici.
conchita spune:
citat din mesajul lui buflea Senzatia mea este ca pentru a oferi ceva copilului tau nu este suficient sa emigrezi. Adica nu stiu de Europa, dar in America, daca nu ai bani sa stai intr-o zona buna, sa il trimiti la o scoala buna, sa ii platesti college bun ...etc, etc, etc ...degeaba ai emigrat pentru copilul tau. Si ca sa poti face toate astea, trebuie ca mai intai tu ca parinte sa scoti capul. Asa sa emigrezi ca sa stai cu mexicanii si sa-l trimiti la scoli indoielnice, sa se invarta in cercuri de copii lasati de capul lor in timp ce parintii stau cate 10 ore la serviciu ... nu stiu zau ce serviciu i-ai facut. |
dupa aia doi ani de CIC, ce crezi tu ca se intampla cu copiii din Romania, nu cresc si ei la fel ca peste tot, pe la gradinite, etc, in timp ce parintii sunt 10 ore la serviciu? asta, ramanand cu discutia la clasa de mijloc.
care e problema cu mexicanii?! alta decat prejudecata.
a_alinta spune:
buflea nu stiu in ce stat esti, dar nu este peste tot asa.
poti sta cu chirie intr-o zona buna .
noi am ales suburbia noastra exact din aceste motive: vecini buni, scoala buna, liceu f. bun. ne-am permis sa luam o casa exact in perioada cand pretul caselor a scazut foarte mult si ne-am dorit o casa pentru ca mai am o fetita care trebuie sa zburde pe afara.
cu aceeasi bani luam o casa noua, care mie mi-a ramas la suflet si acum dar la o ora distanta pe expres. scolile fara renume .
dar se poate , si noi nu am plecat de la nimic . si nu ne multumim cu putin atunci cand este vorba de viitorul copiilor nostri.
sotia fratelui meu care au venit inaintea noastra cu 2 ani, nu are copii. ce mi-a dat de inteles e ca totul ii "pute" aici si ca numai ce-i nascuti aici pot realiza ceva in viata.
parerea mea e ca greseste dar totusi pot sa zic ca si daca ma sacrific eu acum , copiii mei vor avea clar un viitor mult mai bun decat in romania.
si sa nu uitam ca avioanele pleaca aproape in fiecare zi destinatia romania , in caz ca totul e atat de naspa aici.