Ati emigra in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 8
paula2003 spune:
Daca nu ar fi venit criza, sigur as fi plecat si maine. Noi am avut o tentativa acum cativa ani dar am fost respinsi din cauza Alexei. Acum nu putem ca nu prea sunt job si nu e nimic stabil pe nicaieri. Mi-as dori sa-i pot oferi lui Paul si Alexei un viitor mai bun in alta tara.
unducthable spune:
io fusei in alta tara cativa ani rezidenta
aceeasi marie cu alta palarie
mai bine stau eu cu familia mea si cu cei dragi aici si avem parte si de calatorii pe afara , care-i problema ?
vad ca periodic apare aceasta intrebare ...
daca acuma noi ne luptam cu turcii , probabil ca o tuleatzi pe imbrancite . ha ? asa au fost stramosii nostri niste fraieri , nu au stiut cui lasa aceasta tara ...
Diana
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html
mireluta39 spune:
Abia acum am reusit sa citesc toate postarile( am avut probleme cu calculatorul) si va multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum.
As pleca si maine din Ro,dar deocamdata nu se intrevede nicio speranta nici macar in Spania,unde am niste cumnati.Copii nu avem,suntem doar eu si sotul,si la cat de greu ne este pe zi ce trece in tara asta,nu m-as uita nicio clipa inapoi.Ne-am inscris chiar si la loteria vizelor,dar suntem programati la interviu abia la anul,pentru 2011.Si nu se stie daca vom avea noroc.
Pana atunci,as pleca si maine,dar unde? Am citit cu atentie tot ce ati povestit fiecare si trebuie sa recunosc ca pana la urma tine si de noroc.Multe dintre voi ati avut si mare noroc sa plecati in diferite colturi ale lumii.Vi s-a oferit sansa.Dar eu sunt si o fire mai retrasa,nu am prea multe prietene cu care sa stau de vorba si tocmai de aceea doresc sa aflu cat mai multe informatii de pe forum,de la voi,despre orice modalitate de-a pleca in alta tara,de-a ma stabili in alta tara.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Ramona J spune:
Simali si Unducthable - ce de ura fata de emigranti!
Nu stiu care mai e situatia acum, dar in anii trecuti stiu ca economia Romaniei a beneficiat mult din banii trimisi de emigranti.
Nu vad emigratia ca pe o tradare de tara sau mai stiu eu ce. E o optiune personala.
Eu am taiat cordonul ombilical de multa vreme. Nu ca nu i-as iubi pe ai mei, chiar sintem o familie foarte apropiata, dar pentru asta nu trebuie neaparat sa fie la 10 cm de mine.
Eu ii admir foarte mult pe englezi, ei au cutreierat lumea in lung si-n lat dintotdeauna si cred ca tara lor a beneficiat foarte mult din cauza asta. Daca stai cu orice pret in Romania nu inseamna ca esti neaparat mai iubitor de tara decit altul care locuieste peste mari si tari.
Daca as gasi o cale sa fac asta, m-as muta in alta tara tot la 2-3 ani. In vacante n-ajungi decit sa "scratch the surface".
blackpanterro spune:
Ramona, pot sa imi fac sperante ca veniti aici? :)
Adriana 16w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Simali si Unducthable - ce de ura fata de emigranti! Nu stiu care mai e situatia acum, dar in anii trecuti stiu ca economia Romaniei a beneficiat mult din banii trimisi de emigranti. Nu vad emigratia ca pe o tradare de tara sau mai stiu eu ce. E o optiune personala. Eu am taiat cordonul ombilical de multa vreme. Nu ca nu i-as iubi pe ai mei, chiar sintem o familie foarte apropiata, dar pentru asta nu trebuie neaparat sa fie la 10 cm de mine. Eu ii admir foarte mult pe englezi, ei au cutreierat lumea in lung si-n lat dintotdeauna si cred ca tara lor a beneficiat foarte mult din cauza asta. Daca stai cu orice pret in Romania nu inseamna ca esti neaparat mai iubitor de tara decit altul care locuieste peste mari si tari. Daca as gasi o cale sa fac asta, m-as muta in alta tara tot la 2-3 ani. In vacante n-ajungi decit sa "scratch the surface". Lume multa, oameni putini |
pai daca nu esti acolo trimiti bani sa-ti tii familia....ca doar nu trimiti in contul Guvern04045
sau poate vrei sa le dea bani simali..ca tu esti busy si esti in deplasare
s_ellia25 spune:
ramona_j nu e ura fata de emigranti..pur si simplu unii nu au curajul sa plece,sa lase totul in urma asa cum au facut multi dintre noi si au sentimentul acesta de 'neputinta' ca sa ma exprim asa..pun pariu ca 90% din populatia romaniei ar pleca daca ar sti ca merg la sigur,dar asa nu toata lumea are picatura de 'nebunie' sa plece in necunoscut...
parea mea..
unducthable spune:
deci care curaj ca nu il am ?... pai fusei 4 ani de zile , sotul 5 ani de zile, a trebuit terminat un doctorat , atat tot; am avut o treaba de rezolvat si o rezolvaraM
voi emigrati . foarte bine .
noi ramanem aici si culmea ne simtim bine , si suntem inconjurati de familie , prieteni , joburi bune AVEM , ca nu de aia am facut niste facultati grele
ne e draga strainatatea daca suntem in trecere , si tot acasa e mai bine
si daca "vin turcii ne batem noi cu ei " hehehehe
Deci Drum bun in viata !
p.s.copilul meu e fericit pentru ca isi vede parintii fericiti ; daca emigrati si va e dor de romania nu e bine, deveniti melancolici si cum mai poate fii copilul fericit si usor integrat in lumea aceea straina ?
numai bine , am fugit dupa peste , mi-e foameeeeeeeeeeeee, PA
DIANA
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html
Happy_in_TO spune:
Fiecare face ce ii place in viata. Daca este multumit cu deciziile lui, este asa, mai "laid back", mai relaxat si mai omenos. Chiar daca vin turcii :))
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui s_ellia25 ramona_j nu e ura fata de emigranti..pur si simplu unii nu au curajul sa plece,sa lase totul in urma asa cum au facut multi dintre noi si au sentimentul acesta de 'neputinta' ca sa ma exprim asa..pun pariu ca 90% din populatia romaniei ar pleca daca ar sti ca merg la sigur,dar asa nu toata lumea are picatura de 'nebunie' sa plece in necunoscut... parea mea.. |
Nu, nu! Chiar sint persoane care ii urasc pe cei care au emigrat.
In rest eu cred ca sint unii care ar emigra si n-au curajul, dar e doar o parte din populatie, ca sint si dintre cei care nu sint deloc interesati sa faca asta. Chiar mi-e greu sa cred ca TOATA LUMEA isi doreste sa emigreze.