cheltuielile casei

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Uitati aici un ghid, facut de guvernul francez, despre cum sa-ti administrezi resursele si sa reusesti sa faci economii:

http://www.lesclesdelabanque.com/Web/Cles/Content.nsf/DocumentsByIDWeb/836F4S/$File/MGHS_budget.pdf

Citeva sfaturi:
- sa pui biroul linga fereastra ca sa beneficiezi cit mai mult de lumina zilei;
- sa inchizi robinetul cind te speli pe dinti
- sa stingi becul cind iesi din camera
- sa nu lasati aparatele electrice in stare de veghe
- faceti mai degraba dusuri decit baie
- cind cumparati aparate electromenajere (masina de spalat, etc), uitati-va sa fie cu un consum scazut de energie (clasa A sau A+)
- comparati pretul la kilogram sau la litru cind faceti cumparaturi
- plecati la cumparaturi, in special alimentare, dupa ce luati masa
- un animal de companie costa scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Din pacate eu cat am atata cheltui. D-aia mai aman planurile de nunta si de bebe acum... Am aproape 27 de ani. Pana la 30 sigur ma voi redresa financiar (e musai).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Daca asteptam sa ma redresez financiar (mai ales ca atunci scapam la tot felul de cheltuieli aiurea) nu ma maritam , nu-mi luam casa si nu faceam nici bebe.
Odata cu bebe au venit si cumpatarea si responsabilitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Interesat subiect.
Ok, veniturile sunt confidentiale, dar puteti spune cat cheltuiti efectiv in ron sau euro.

Ex: 2 adulti + 1 copil 2 ani

800 RON mancare
300 RON haine pt. toti
800 RON facturi (curent, intretinere gaze etc)
150 RON de ch. pt fiecare
etc.

Asemenea date ar fi foarte interesante pt. a compara si ceilalti cu ce se intampla la fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Uitati aici un ghid, facut de guvernul francez, despre cum sa-ti administrezi resursele si sa reusesti sa faci economii:

http://www.lesclesdelabanque.com/Web/Cles/Content.nsf/DocumentsByIDWeb/836F4S/$File/MGHS_budget.pdf

Citeva sfaturi:
- sa pui biroul linga fereastra ca sa beneficiezi cit mai mult de lumina zilei;
- sa inchizi robinetul cind te speli pe dinti
- sa stingi becul cind iesi din camera
- sa nu lasati aparatele electrice in stare de veghe
- faceti mai degraba dusuri decit baie
- cind cumparati aparate electromenajere (masina de spalat, etc), uitati-va sa fie cu un consum scazut de energie (clasa A sau A+)
- comparati pretul la kilogram sau la litru cind faceti cumparaturi
- plecati la cumparaturi, in special alimentare, dupa ce luati masa
- un animal de companie costa scump

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

aoleu,pai ptr toate astea ar trebui sa ma nasc inca o data sa le pot "invata"/face.Pur si simplu nu pot! Nu spun ca dorm pe sacul de bani dar nici n-am ajuns in situatia de a contabiliza apa de la robinet ,sa stau pe semiintuneric (imi place lumina chiar si cea artificiala ), sau sa compar pretul kg/l . Nu mai pun ca dupa masa ma ia lenea !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Noi nu cotizam la nici un fond facultativ de pensie dar incercam sa facem ceva economii. Am deschis un cont pe numele copilului in care ii viram alocatia, 10% din valoarea cheltuielilor "de lux" si 5% din cheltuielile efectuate in supermarchet. Am inceput de curand acest demers, si, spre surprinderea mea, s-au adunat in cont deja 1000 ron. In mod normal n-as fi putut sa-i economisesc. Daca vom intra in criza de bani ne vom "imprumuta" din contul copilului cu conditia ca la fiecare salariu sa restituim din suma plus o dobanda de 10% la sold. Intrand un singur salariu in casa, este destul de dificil sa ne mentinem pe linia de plutire. Am renuntat la mersul cu masina proprie, haine nu mai cumparam decat ocazional si gatim mai mult.Cumparam de doua ori pe luna produse din supermarket, pe baza de lista si am rarit intalnirile cu prietenii la gratare sau terase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Din pacate, criza mi-a afectat serios veniturile. Vin reduse si cu intarziere. Ma bucur ca am inca loc de munca dar ... nu stau pe roze. Din fericire, al meu sotz inca nu e afectat drastic de criza, chiar daca si la job-ul lui se resimte, asa ca situatia nu e disperata. Am consatat ca, pentru patru persoane, aprovizionarea alimentara ma costa cam 100 RON pe saptamana, excluzand painea, laptele si apa care mai incarca bugetul. In general, fac cumparaturi o data pe saptamana, iar paine, lapte si apa cam inca o data in acelasi intreval. Intretinerea, la trei camere foarte mari plus dependinte ne-a costat in jur de 100 RON pe luna pentru apa si gunoi si 400 pentru gaz - incalzire si apa calda . Am trecut in materie de cosmetice, de la marca mai renumita la autohtone mai ieftine, haine luam de la reduceri, magazine care vand colectii vechi sau chiar second, Asta, exceptand copilul ... ea are parte de hainute super ok, chiar daca sunt scumpe. Tot pentru ea mai "sangereaza" bugetul la capitolul gradinita - 80 lei/luna, engleza - 200 lei/trimestru si balet - 100 pe luna, plus cadouri de la care nu ne putem abtine. Benzina pentru masina - scurte deplasari prin oras si iesiri la casutza care o avem la sat - in jur de 100 lei pe luna. Am renuntat la schimbarea mobilei la dormitor, iesiri in oras la cate o cina la restaurant, haine noi pentru noi si cateva feluri de mancare cam costisitoare si speram sa trecem cu bine de perioada asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

danitin

Citat:
Am consatat ca, pentru patru persoane, aprovizionarea alimentara ma costa cam 100 RON pe saptamana, excluzand painea, laptele si apa care mai incarca bugetul.

Scuza-ma dar chiar sunt curioasa cum faci sa te coste mancarea atat de putin pe saptamana. Poate ne spui si noua ca sa invat si eu ceva, ca noi trecem de 200 pe saptamana lejer. si sincer iti spun nu suntem grasi niciunul.
uite un ex intr-o saptamana de-a noastra (fara lapte 3 cutii pe saptamana si apa cam 4 sticle de 2 l)
- carne pui 3x15=45
- branza (telemea, proaspata, crema ) 25
- unt 4.5
- cascaval 10
- legume 30
- fructe 30
- ulei ,zahar, faina / saptamana 10
- cafea 10
- ceva dulce - diverse : ciocolata bomboane , prajiturele 20
- oua 10
- diverse pentru gatit: suc de rosii , paste,... 10
- diverse "mezeluri" ptr mic dejun 15
si la astea se mai adauga uneori : carne de vita, carne de curcan pentru gatit, cereale copil , dulceata sau miere.
Noi suntem trei persoane si masa de pranz copilul o mananca la gradinita unde mai platim 10ron/zi pentru mancare. eu si sotul ne luam pachet atunci cand nu-l uitama acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citesc topicul cu mare interes. Ma bucur ca sunt oamnei cumpatati de la care ai ce invata , dar si mana larga ca mine( noi sa fim sanatosi ca banii ii facem). Ma bucur ca mai sunt si oameni care fac haz de necaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Emilia.m, iti urez Succes!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput