cheltuielile casei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Daca asteptam sa ma redresez financiar (mai ales ca atunci scapam la tot felul de cheltuieli aiurea) nu ma maritam , nu-mi luam casa si nu faceam nici bebe.
Odata cu bebe au venit si cumpatarea si responsabilitatea.

daaaaaaaa, si eu la fel, am ramas insarcinata cand stateam intr-o camera primita de sot ca era masterand, camera de camin studentesc, cu igrasie. La inceput nu am avut masa si pana ne-am cumparat, am mancat pe un scaun. Nu am vrut sa cerem nimic parintilor si singuri am mers in piata si ne-am cumparat linguri si farfurii, exact cate ne trebuia. Eu zic ca nu suntem cheltuitori.
2 adulti+copil 3 ani:
- utilitati + alte cheltuieli ale casei: 400 ron (intretinere, lumina, cablu tv+net)
- chirie - 300euro
- telefoane - 120ron
- detergent (am facut o medie) 60 ron
- mancare: 300-400ron/saptamana. Aici, ii dau sotului de multe ori pachet ca sa ajungem la 200 ron/saptamana
- haine nu ne-am mai luat de vara trecuta, insa am constat ceva lipsuri chiar zilele acestea si va trebui sa luam cate ceva. Prefer ceva nou, decat sh, chiar daca imi iau mai rar si nu am diversitate.
- creme romanesti pt ca mie chiar imi fac bine si ma tin, parfum de firma imi cumpar de 1-2 ori pe an, in rest folosesc ce imi trimite mama ca e distribuitor la o firma de cosmetice, tot de acolo am si farduri, ruj etc.
- gradi

Multumesc,mariana_flo, pentru planul scris de tine privind economisirea. Foarte bun si sper sa ilpunem si noi curand in aplicare, mai ales ca si noi tot un salariu avem deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:

danitin
Citat:
Am consatat ca, pentru patru persoane, aprovizionarea alimentara ma costa cam 100 RON pe saptamana, excluzand painea, laptele si apa care mai incarca bugetul.

Scuza-ma dar chiar sunt curioasa cum faci sa te coste mancarea atat de putin pe saptamana. Poate ne spui si noua ca sa invat si eu ceva, ca noi trecem de 200 pe saptamana lejer. si sincer iti spun nu suntem grasi niciunul.
uite un ex intr-o saptamana de-a noastra (fara lapte 3 cutii pe saptamana si apa cam 4 sticle de 2 l)
- carne pui 3x15=45
- branza (telemea, proaspata, crema ) 25
- unt 4.5
- cascaval 10
- legume 30
- fructe 30
- ulei ,zahar, faina / saptamana 10
- cafea 10
- ceva dulce - diverse : ciocolata bomboane , prajiturele 20
- oua 10
- diverse pentru gatit: suc de rosii , paste,... 10
- diverse "mezeluri" ptr mic dejun 15
si la astea se mai adauga uneori : carne de vita, carne de curcan pentru gatit, cereale copil , dulceata sau miere.
Noi suntem trei persoane si masa de pranz copilul o mananca la gradinita unde mai platim 10ron/zi pentru mancare. eu si sotul ne luam pachet atunci cand nu-l uitama acasa.

De ce nu iei apa plata la 6 l?
Voi chiar mancati cele ce cumparati sau jumatate se invechesc prin frigider?
Nu putem oare sa ne jucam serios cu ideii de economie la mancare?(asta de nu se supara initiatoarea subiectului)si ma gandeam la ceva de genul..toate bucatelele ramase prin frigider merg bine la o pizza sau cand poftim ceva dulce cu doua oua improvizam niste clatite sau cu patru oua un chec din care iti ramane si pt pachet a doua zi.
Aici pe forum de exemplu am aflat despre produsele de la Sano,si chiar m-au salvat de unele cheltuiele inutile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

b.nica....cred ca noi vedem si diferit problema ..ca deh...barbatii sint mult mai activi dupa 60-65 ani decit doamnele

Mai multi barbati de 65 insotiti de tinere gasesti decit femei de 65 insotiti de tineri...asa ca e normal sa-mi fac mai multe probleme decit voi.

Dar Guestus,tu stii de ce sunt "activi"(!?)barbatii dupa 65 de ani?Prostata,bat-o vina!
Tocmai ne-ai dat un imbold pt.a strange bani la ciorapi:chirurgia estetica!
Ei,ei,ce zici?Care pe care?Noi ne sculptam si gata,stergem varsta!

Revenind la subiect:eu cred ca educatia noastra si a copiilor nostrii pt. cumpatare este f. potrivita.
Indiferent de nivelul de trai pe care il ai,nu poti sa stii ce-ti rezerva viata si este mult mai usor pt. cine a fost educat in spiritul moderatiei si ca sa evite risipa,decat pt. aceia care au drept unic scop in viata shoppingul si fitzele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Bun subiect.
Pentru noi au fost si zile mai bune din punct de vedere financiar, dar si mai rele. Deci. In prezent lucreaza doar sotul meu, eu sunt in somaj de anul trecut, si dupa cum vad ca imi vin emailurile de pe ejobs s-ar parea ca mai am de stat acasa. Salariul sotului este bun, insa de aproximativ 4 luni i s-au redus niste comisioane, urmeaza ca din iunie sa se mai reduca, asa ca suntem destul de ingrijorati si in cautare de solutii. Deocamdata impartim banii astfel:
- rata la banca luata pt o casa de vacanta pe care acum dorim sa o vindem dar nu mai reusim: 600 lei
- alta rata : 200 lei
- cheltuielile casei (intretinere apartament 4 camere, curent, rata lift cumparat anul trecut): 450 lei in lunile de iarna
- telefoane 2 mobile si un fix, total cca 120 lei
- cablu: 60 lei
In fiecare luna e imposibil sa nu-mi apara o cheltuiala extra-lista: luna asta impozitul pe cladiri aprox 700 lei, luna trecuta casco 700 lei, in ianuarie RCAurile, etc.
Pe cheluitelile curente incercam sa nu dam foarte mult, dar stiti cum e: copilul - cate o hainuta, mancarea la 2 zile, cate un dulce, meditatiile engleza si germana - 400 lei pe luna(trebuia sa le pun la cheltuielile fize de mai sus), de gatit gatesc nu foarte pretentios, eu sunt mereu la cura si mananc mai mult iaurturi si de-astea, sotul nepretentios.

"cosul zilnic":
- painea
- la 3 zile laptele
- la 3 zile iaurt
- unt o data pe sapt
- piept de pui o data pe sapt ma aprovizionez
- fructe cam zilnic
- cafea rar
- zahar, ulei, faina, carne pt gatit, detergenti, apa plata le luam cam o data la 2 sapt din supermarket

Ma mai gandesc si mai adaug daca mai e ceva.

Anyway, concluzia e ca in acest moment nu putem pune nimic "deoparte", nu iesim nici pe minus, nici pe plus. Vacantele anul acesta vor fi scurte si in tara, copilul va merge in tabara scoala ca sa compensam, incercam sa ne descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Ni-naDe ce nu iei apa plata la 6 l?
Nu putem oare sa ne jucam serios cu ideii de economie la mancare?(asta de nu se supara initiatoarea subiectului)si ma gandeam la ceva de genul..toate bucatelele ramase prin frigider merg bine la o pizza sau cand poftim ceva dulce cu doua oua improvizam niste clatite sau cu patru oua un chec din care iti ramane si pt pachet a doua zi.
Aici pe forum de exemplu am aflat despre produsele de la Sano,si chiar m-au salvat de unele cheltuiele inutile.

Nu cumpar apa plata la 6l deoarece eu consider ca dupa ce o desigilezi in 2 zile nu mai este buna-apa statuta- mai ales ca nu o tinem la frigider decat vara din cauza copilului.
Nu-mi place nici detergentul in cantitati f mari-parca isi pierde parfumul (imi pare rau Guestus dar nu ma bag la alea 2 t de detergent ).
Si DA mancam aproape tot -rar se intampla sa aruncam ceva. Gatesc destul de frecvent deoarece ne place mancarea proaspata (in nici un caz mancare preparata congelata) si fac si dulciuri in casa.
Nu stiu poate iti pare mult dar sincer iti spun ca daca ne vezi pe strada zici ca suntem "manechini" inalti si slabi atat eu cat si sotul. copilul are ceva obrajori.
Cat mancam noi intr-o zi
mic dejun (toata familia-oua branza ,lapte cafea, unt cu miere), copilul mai primeste si la gradi un ceai si o felie de paine cu ceva
pranz -eu si sotul -pachet la munca-nu mai avem masa inclusa la serviciu
-copilul masa de pranz la gradi (da nu prea mananca decat pe alese)
ora 5
- sotul si copilul : supa s-au ciorbita+ felul 2: carne +legume
ora 7
- eu felul 2 (ce au mancat si ei mai devreme)
-ei: un supliment fructe, paste cu branza, clatite...
- pana la 9 seara mai ciugulim fiecare: iaurt, floricele, fructe -fiecare ce prefera

de weekend nu va mai povestesc - ca o sa ziceti ca mancam in continuu : stam cam 1 ora la micul dejun , trei mese principale +suplimente: ceva dulce cumparat sau facut in casa, fructe de toate felurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ups... uitandu-ma la cat cheltuiti unii din voi imi vine sa ma uit in jos... de ex pe chestii de mancare saptamanele in genere dam 300 lei sau mai mult

mai astept si alte raspunsuri ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

asa ca lista
- un bax de apa pe saptamana - daca la c ii dau lapte cu dorna tot din asta bem si noi, ca sa nu ne complicam
- mancare cam de 100 de lei pe saptamana ce cumparam de la kaufland
- paine cam zilnic, eventual ceva fructe si vreo 2 iaurturi daca se termina cele luate saptamanal
- telefoane - vreo 150 de lei pe luna
- cablu, telefon fix, net - 90 de lei la un loc
- curent cam 75 de lei
- gaz vara 50 de lei, iarna 450
- regie 50 de lei
- detergenti, sampon si restul nu stiu, ca unele le luam lunar, altele mai rar
- 2 pac de pampers pe luna, 3 cutii de lapte praf, 2 cutii de cereale, 1 vigantol,
- plus dulciuri pt noi, mai ales napolitan la vrac, o sticla de suc de 2 litri pt weekend

astea sunt cele pe care le facem camobligatoriu. pe langa ele mai apare una alta de fiecare data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu sunt cu lista planificata pe cate 3 luni in avans. Altfel nu ne descurcam. Si de 4 luni platesc anumite facturi in avans (de exemplu la curent, la gaz, in lunile cu factura estimata intotdeauna dau mai mult). Am renuntat la abonament la telefonul mobil, sunt pe cartela si vorbesc fix de cat am creditul lunar. Il depasesc, stau si sufar pana cand se face luna pentru o noua reincarcare.
In fiecare luna avem si plati extra (asigurarea de viata a mea, a sotului, cea de studii pentru copil, CASCO, RCA, mai nou luna asta schimbam cauciucurile la masina). Platim chirie, in loc de rata, insa tot este vb de o suma importanta.
Pentru copil cumparam haine si incaltaminte fix ce ii lipseste, de calitate. Jucarii la fel. Insa pot spune cu mana pe inima ca la cate am primit (majoritatea second hand din familie), mai trebuie doar niste sandalute de vara si este complet echipat pentru cel putin un an inainte. Bea lapte de vaca, nu a acceptat lapte praf, iar economii. Haine si incaltaminte pentru noi: mai rar eu haine (am pulovere care inca imi sunt bune si sunt bine pastrate de cand aveam 13 ani, nu prea mi-am schimbat fizicul de-atunci chiar si-acum la imediat 31 de ani ), sotul mai des (munca cu clienti, este musai). Iesiri in oras, doar plimbari in parc. Concedii bine planuite, cu luni inainte, cu economii drastice. Anul acesta, probabil sarim peste.

Cu mancarea: facem aprovionarea saptamanal cu legume, fructe, branza proaspata, carne de pui/curcan pt copil, apa minerala. Zilnic lapte si paine. Lunar: faina, ulei, zahar. La 3-4 luni: sapun, sampon, detergent, chimicale pt curatenie. De gatit gatesc zilnic la copil, pt noi adultii la 2-3 zile: sotul isi duce mancare de-acasa la munca. Eu mai mult ciugulesc, cand gatesc, deci nu ma pun in calcul!

Cu medicamentele pt noi si pt copil am o pila la o farmacie si duc retete cand apuc, dar iau in avans ce anume am nevoie (cremele baiatului de tot felul, vitamine) sau le platesc odata cand se aduna o suma mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

O sa ma refer strict la cheltielile curente: mancare+ detergenti+ alte produse de menaj+ scutece copii. Deci pentru 4 adulti, 3 copii mici, 3 caini si 4 pisici (scumpe animalele, cca 70 lei/sapt-toate), noi cheltuim 300-400 Ron/sapt.
Unde facem economii?
Sotul s-a lasat de fumat in septembrie, maaare chestie.
Nu mancam niciodata in oras. De fapt, nu prea mai iesim deloc ca sa ne ferim de orice tentatii sau cheltuieli neprevazute.
Dulciurile le fac in casa (exceptand ciocolata si mici maruntisuri pe care le luam copiilor).
Carnea, o luam proaspata, o portionam in asa fel incat la copii sa ajunga ce e mai bun, la noi ce ramane.
Daca tot nu ne permitem sa luam ce ne dorim: anumite tipuri de cascaval, iaurt, mezeluri, cumparam ce gasim la promotii (daca saptamana asta am luat cascaval, saptamana viitoare iau branza; sunca e doar pentr copii si nici aia mereu ca nu-s eu foarte de acord cu ea).
Sotul meu face cumparaturile o data pe saptamana, la un supermarket, la sfarsitul zilei, cand anumite produse alimentare sunt reduse puternic.
Fructe mananca doar copiii: mere pentru cel mai mic si doar uneori banane si portocale pentru cei mari (macar sa manance ei ce cumpar eu).
Legume numai de sezon (nu cumpar rosii, castraveti, ardei, iarna): iarna ne limitam la cartofi, fasole uscata, zarzavat si ceva mazare sau spanac congelate. Dar avem varza la butoi si diverse alte tipuri de conserve de legume puse din vara/toamna
Haine? Numai daca e absolut nevoie. Inclusiv pentru copii. N-am mai luat absolut nimic din Decembrie. Pe copii ii bucura si lucrurile mici: o carticica, o revista, o prajiturica. Surprize sa fie.
In rest, sanatate ne dorim, ca vizitele la doctor ne dau peste cap.
O tinem in ritmul asta de un an jumate si pentru noi va mai dura cca un an. Apoi va urma o oarecare relaxare si poate o vacanta......

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:

Citat:
Ni-naDe ce nu iei apa plata la 6 l?

Nu cumpar apa plata la 6l deoarece eu consider ca dupa ce o desigilezi in 2 zile nu mai este buna-apa statuta- mai ales ca nu o tinem la frigider decat vara din cauza copilului.
Nu-mi place nici detergentul in cantitati f mari-parca isi pierde parfumul (imi pare rau Guestus dar nu ma bag la alea 2 t de detergent ).
Si DA mancam aproape tot -rar se intampla sa aruncam ceva. Gatesc destul de frecvent deoarece ne place mancarea proaspata (in nici un caz mancare preparata congelata) si fac si dulciuri in casa.
Nu stiu poate iti pare mult dar sincer iti spun ca daca ne vezi pe strada zici ca suntem "manechini" inalti si slabi atat eu cat si sotul. copilul are ceva obrajori.
Cat mancam noi intr-o zi
mic dejun (toata familia-oua branza ,lapte cafea, unt cu miere), copilul mai primeste si la gradi un ceai si o felie de paine cu ceva
pranz -eu si sotul -pachet la munca-nu mai avem masa inclusa la serviciu
-copilul masa de pranz la gradi (da nu prea mananca decat pe alese)
ora 5
- sotul si copilul : supa s-au ciorbita+ felul 2: carne +legume
ora 7
- eu felul 2 (ce au mancat si ei mai devreme)
-ei: un supliment fructe, paste cu branza, clatite...
- pana la 9 seara mai ciugulim fiecare: iaurt, floricele, fructe -fiecare ce prefera

de weekend nu va mai povestesc - ca o sa ziceti ca mancam in continuu : stam cam 1 ora la micul dejun , trei mese principale +suplimente: ceva dulce cumparat sau facut in casa, fructe de toate felurile.

Scuze,a fost o intrebare,fiecare face cum simte.........si tare-mi place va voi ca sunteti cu totii la masa.

Mergi la inceput