cheltuielile casei
Raspunsuri - Pagina 3
Guestus spune:
http://www.usnews.com/money/retirement/articles/2009/06/16/is-1-million-enough-to-retire.html
uite ce zic astia..cica in US 1 milion ajunge pentru o pensionare modesta. ..nici nu e mult daca stai sa te gindesti....
gabitza2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Yo spun ca este perfect sa ridice virsta de pensionare....nasol ar fi sa o scada te scoate la 55 ani cu 100 euro...ce te faci? |
Pai sa vezi ce fac cu 100E
- din moment ce cultiv in gradina legume , mai cresc si eu pe langa 10 gaini - gata mi-am asigurat mancarea
- haine nu-mi mai cumpar ca nu mai trebuie sa fiu la moda
- cu aia 100 E platesc curentul si cablu Tv -ca sa am la ce ma uita seara
- folosesc tratamente naturiste
SI CEL MAI IMPORTANT:
- nu o sa mai folosesc detergenti ca spal cu sapun de casa.
inbox spune:
Noua de cand ni s-au redus veniturile cheltuim fix cat castigam, ne-a trebuit ceva timp sa nu depasim veniturile...ca in prima luna in care eu nu credeam ca e "dracul atat de negru" si ca, criza e doar vorbe am cheltuit exact cum cheltuieste romanul, adica mai mult decat am castigat :) .
Cum i-am zis sotului ca eu consider ca ce traim noi e un trai decent nu lux si nu sunt dispusa la sacrificii deoarece consider ca am facut destule pana sa ajung aici, si, deci nu sunt dispusa sa merg in hipermarket si sa ma abtin, sa merg in mall si sa-mi ploua in gura ...sotul a luat masura sa nu ma mai duca in mall si hipermarket decat foarte rar :), asta pentru a-mi curma suferinta.
Prin urmare, cea mai eficienta metoda de economisire la noi este sa-i fac lista sotului cu strictul necesar, el face cumparaturile saptamanale si cam o data pe luna ne facem de cap eu cu fi-mea. Am observat ca s-au redus semnificativ cheltuielile deoarece eu recunosc ca pe langa ce trebuia luam o multime de tampenii, iar copilul niciodata nu pleca din magazin fara o jucarie sau o carte mai de valoare ... si acum ne face sotul cate o surpriza, ne aduce de fiecare data cate ceva pentru sufletul nostru, dar muult mai ieftina dacat ne-am fi cumparat noi singure si in plus mult mai apreciata.
Ar mai fi banii dati zilnic pe diverse maruntisuri, acum de exemplu la serviciu imi iau cate un sanwich+ fructe de acasa, nu mai cumpar toate tampeniile de pe la chioscuri, am grija ca pentru copil sa am mereu in masina un fruct ceva si apa luata tot de acasa in sticlute, nu mai opresc masina la toate chioscurile pentru nimicuri care se terminau cu cheltuieli suplimentare...adica opream pentru o sticla de apa si ma trezeam ca dau banii pe o multime de alte chestii.
Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!
ni-na spune:
Incepand cu ianuarie am renuntat la tigari(si eu si sotul)fara nici un fel de ajutoare suplimentare(plasturi,picaturi,tigari electronice,etc).Am hotarat ca nu mai avem bani de tigari, si asta inseamna ca nu mai sunt bani nici de paliative.
Am plusat putin la operatorul de telefonie mobila si am obtinut niste abonamente f convenabile ( 10 ani de fidelitate in retea )
La operatorul de cablu am renuntat la programele gen HBO,AXN si din considerente financiare,dar nici nu aveam timp sa ne uitam.
Am luat masina de paine ,nu ca ar fi un capat de tara banutii dati pe ea,insa se mai lipeau si altele de mana cand ieseam dupa paine.
Am renuntat in zilele cand e frumos sa mai merg cu microbuzul(am luat in schimb niste tenisi comozi si imbin economia cu sportul)
Mai sunt chestiile minore gen ceai de coada soricelului in loc de demachiant sau "abonamentul"pt lactate la cineva care aduce pt majoritatea din bloc (2 lei litru lapte curat raportat la 3 lei litru degresatul din comert),cumparat alimente vrac,gaselnite din acestea care lasa niste banuti in buzunar.
Si DA,avem rate,avem asigurari pt copil si a fost taiat 20% din salariu.
b.nica spune:
Guestus,am impresia ca esti in prag de pensie de te preocupa asa subiectul,.
Eu sunt optimista,daca pana ies la pensie se ridica nivelul de trai la cote ametitoare si ne tin salariatii de atunci pe pensii mari?Ei,ce zici?
Sa strangi bani pt. pensie mi se pare ca nu este o idee buna,mai curand te gandesti la o investitie care sa-ti dea siguranta la pensie,cum ar fi sa-ti asiguri cel putin proprietatea asupra casei in care locuiesti.
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
Pai sa vezi ce fac cu 100E - din moment ce cultiv in gradina legume , mai cresc si eu pe langa 10 gaini - gata mi-am asigurat mancarea - haine nu-mi mai cumpar ca nu mai trebuie sa fiu la moda - cu aia 100 E platesc curentul si cablu Tv -ca sa am la ce ma uita seara - folosesc tratamente naturiste SI CEL MAI IMPORTANT: - nu o sa mai folosesc detergenti ca spal cu sapun de casa. |
Gabitza,ca sa speli cu sapun de casa trebuie sa cresti si un porc asa ca trebuie sa-ti extinzi activitatea.
Dar ce zici daca ne schimbam alimentatia si devenim vegetariene,sa vezi ca ramanem si cu bani in plus din pensie,mai ales cum este acum,ca ies de la Dumnezeu urzicile,stevia si susaiul.
Amina_Marina spune:
Si sincera sa fiu la 80 de ani chiar nu vreau sa ma mai plimb , ce naiba sa caut pe un vas de croaziera cu placa in gura sau si mai rau cu pampersul dupa mine. |
Gabitza! Gabitza!
Prietena imi zice asa; " A, stai linstita ca nu mai traiesti tu pina la pensie, cred ca pe la vreo 50 de ani iti cint vesnica pomenire"
M-am gindit sa scriu si eu ceva aici, dar cit pot sa cheltui eu pe luna , ma apuca durerea de cap, nici nu vreau sa ma gindesc.
Pe mancare cheltuim enorm pentru ca sotul si fi`miu nu mananca orice.Nu orice fel de carne, nu orice fel de peste, nu orice fel de legume, nu orice fel de fructe.
Sa te fereasca sfantul de barbatul mofturos la mancare, pe copii ii inteleg, pe adulti, nu.
Guestus spune:
b.nica....cred ca noi vedem si diferit problema ..ca deh...barbatii sint mult mai activi dupa 60-65 ani decit doamnele
Mai multi barbati de 65 insotiti de tinere gasesti decit femei de 65 insotiti de tineri...asa ca e normal sa-mi fac mai multe probleme decit voi.
Luna1 spune:
Guestus ba eu zic sa pui bani la ciorap ca barbatii aia de ii vezi tu la brat cu tinere au ceva...potential prin portofel.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Guestus spune:
citat din mesajul lui Luna1 Guestus ba eu zic sa pui bani la ciorap ca barbatii aia de ii vezi tu la brat cu tinere au ceva...potential prin portofel. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
pai nu tot asta povestesc si yo?
voi nu aveti treaba...va resemnati. nu sinteti niste luptatoare si cuceritoare