Computerul si Copiii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Lala D, ma refer la copii mai mari. Din cate stiu ...poate ma insel...copiii mamicilor de aici sunt in scoala primara,maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Noroc ca nici nu-l atrage prea mult si nici mediul in care se invarte nu-l stimuleaza in acest sens.

Aici vorbesti de fetita ta de 1 an si trei luni?

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia
a facut "Certificate de nastere" la pisicile de la tara

nu pot sa cred!
exceptional!

Buli si mai frumos a fost cand am aflat ca i-a spus lui var'su ca-i face si lui pentru pisoiul lui daca il plateste. Iar certificatul ala contine si culoare blanii si parintii pisoiului.

Ramona, revenind la subiect important este echilibrul... dar in toate... ofera-i copilului tau alternative la timpul petrecut in fata calculatorului si atunci va stii si in adolescenta ce sa faca cu timpul liber. Mi se pare normal ca un copil tinut in casa sa stea numai la calculator, sa-si faca prieteni pe net. La al meu pericolul este destul de mic, spun eu, in aceasta privinta, pentru ca are alternative, el adora sa iasa afara cu colegii, sa mearga cu bicicleta, cu rolele, la patinaj, activitatile noastre includ filarmonica, film, planetariu, muzee... a intrat pe mess doar la Anul Nou, cand, fiind in vizita la niste prieteni, s-a plictisit... atunci ne-am ocupat mai mult de noi decat de el.
Iar copii isi fac prieteni dintre cei care au aceleasi tipuri de activitati...

Citat:
Lala D, ma refer la copii mai mari. Din cate stiu ...poate ma insel...copiii mamicilor de aici sunt in scoala primara,maxim.

Copilul se formeaza de acum... adolescentii pe care ii stiu eu si sunt dependenti de calculator sunt cei carora nu li s-a dat alta alternativa, care au fost tinuti in casa, eventual legati de teme si birou... apoi parintii se mira, dupa admiterea la liceu, de ce copilul nu are prieteni, nu iese din casa si vor sa inceapa de atunci (15-16 ani) sa aiba o altfel de viata. Nu se poate asta pentru ca acel copil nu stie sa aiba altfel de viata, din pacate.

Mergi la inceput

Filofteia,ai incurcat mesajele... Nu eu am scris...Felicitari pt copilul tau!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:

Citat:
a facut "Certificate de nastere" la pisicile de la tara

nu pot sa cred!
exceptional!

Buli si mai frumos a fost cand am aflat ca i-a spus lui var'su ca-i face si lui pentru pisoiul lui daca il plateste. Iar certificatul ala contine si culoare blanii si parintii pisoiului.

minunat, trebuie sa ceara drepturi de autor pentru chestia asta

iar cel cu blanitza poate fi folosit si ca pasaport, ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

Ramona, revenind la subiect important este echilibrul... dar in toate... ofera-i copilului tau alternative la timpul petrecut in fata calculatorului si atunci va stii si in adolescenta ce sa faca cu timpul liber. Mi se pare normal ca un copil tinut in casa sa stea numai la calculator, sa-si faca prieteni pe net. La al meu pericolul este destul de mic, spun eu, in aceasta privinta, pentru ca are alternative, el adora sa iasa afara cu colegii, sa mearga cu bicicleta, cu rolele, la patinaj, activitatile noastre includ filarmonica, film, planetariu, muzee... a intrat pe mess doar la Anul Nou, cand, fiind in vizita la niste prieteni, s-a plictisit... atunci ne-am ocupat mai mult de noi decat de el.
Iar copii isi fac prieteni dintre cei care au aceleasi tipuri de activitati...

Foarte corect , un raspuns complet.
Ramona, al meu e cu un picior in gimnaziu , ma indoiesc sincer ca in 3 luni se va schimba ceva radical.
Atat timp cat copilul meu are rezultate scolare de exceptie, va obtine centura neagra in sportul ce il practica de la 4 ani ,la sfarsitul acestui an, faptul ca isi petrece timpul sau liber de o ora , maxim doua la calculator, eu stiind ce anume butoneaza acolo, nu ma deranjeaza.
Si nu am de gand sa ma culc pe o ureche nici in viitor cu scoala si va exista un control subtil la tot ce face fie acasa, fie la scoala.
Sunt limite stabilite inca din copilaria mica, limite ce se adapteaza/ajusteaza pe masura ce creste, avem o relatie bazata pe incredere, de ambele parti . Totul facut pe baza unui echilibru si nu pe baza unor interdictii.
Pentru noi aceasta reteta a functionat perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Si inca ceva valabil pentru scolari :
-scolarii ce iau scoala in serios, fac si activitati extra scolare au un timp liber extrem de limitat
Greu sa ajunga dependenti de calculator.
Parerea mea, desigur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
iar cel cu blanitza poate fi folosit si ca pasaport, ceva

Sunny merge , ca are si poza... facute tot de el .

Citat:
Filofteia,ai incurcat mesajele... Nu eu am scris...Felicitari pt copilul tau!!!

Da imi cer scuze era mesajul lui Ruxandra.

Multumesc de felicitari, dar sa stii ca este un copil normal, cu o imaginatie debordanta pe care noi am incurajat-o.

Citat:
-scolarii ce iau scoala in serios, fac si activitati extra scolare au un timp liber extrem de limitat

Foarte bine punctat Lala .

Mergi la inceput

Filofteia,te-am felicitat pt faptul ca esti prima persoana care spune ca baiatul ei face altceva la calculator si nu intra pe "jocuri educative" ,care il incurajeaza sa caute in dex si sa citeasca in carti si nu pe google...
Astfel de discutii asteptam eu. Sa gasim solutii ca puii nostri sa nu ajunga in situatii critice, nu sa scoatem calculatorul de pe piata...
Sunt absolut convinsa ca nu se joaca la calculator, nu pt ca nu l-au atras neaparat jocurile, ci pt ca nu l-ati incurajat sa faca asta si l-ati orientat spre o alta directie,i-ati aratat ca poate sa faca altceva la calculator,i-ati dat alternative (cum spui tu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

Filofteia,te-am felicitat pt faptul ca esti prima persoana care spune ca baiatul ei face altceva la calculator si nu intra pe "jocuri educative" ,care il incurajeaza sa caute in dex si sa citeasca in carti si nu pe google...
Astfel de discutii asteptam eu. Sa gasim solutii ca puii nostri sa nu ajunga in situatii critice, nu sa scoatem calculatorul de pe piata...
Sunt absolut convinsa ca nu se joaca la calculator, nu pt ca nu l-au atras neaparat jocurile, ci pt ca nu l-ati incurajat sa faca asta si l-ati orientat spre o alta directie,i-ati aratat ca poate sa faca altceva la calculator,i-ati dat alternative (cum spui tu).

Ramona, sa nu te superi, dar eu cred ca toti parintii fac multe alte lucruri cu copii (alte activitati). Faptul ca n-au inceput sa spuna ce fac, nu inseamna in mod automat ca nu fac. De ce nu au zis, de ce nu au dat exemple? Pentru ca subiectul (la modul la care era pusa problema) era despe calculator in viata copilului. Este de la sine inteles ca noi ca mame desfasuram o multime de activitati cu copiii.
Daca vrei exemple din astea, uite ma inscriu si eu la cuvant: plantez flori cu puiul meu, avem o mica gradinuta (fii-mio are si el una intr-un ghiveci), alergam cu catelul, iarna facem bulgareli, oameni de zapada, avem seri de dans cand punem muzica ritmata si dansam pana obosim, facem pentru ghivece de flori forme de fluturasi, gaze, flori, din plastilina fino (care pusa la cuptor devine foarte tare), mai toti copii sunt dusi la cate un sport, samd. Tot din plastilina al meu face globuri pentru brad. Facem impreuna gogosi, clatite si alte bunatati.
Baiatul filofteiei face certificate de nastere la matzi. Al meu le-a facut biserica.. '' sa aiba si ele unde se-nchina"...
Saptamana trecuta a facut o ''scoala pentru vrabiuti" si ''casuta pentru vrabiuti" ...unde pana la urma s-a instalat pisica..
Sunt convinsa ca si restul mamicilor iti vor da idei (mai sunt vreo doua subiecte pe care le citesc cu nesat si unde mamicile povestesc activitatile facute cu puii lor.
Uite, asta ar fi unul:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149859
O zi frumoasa iti doresc.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Iasmin08, ma refer la activitati pe calculator...

Mergi la inceput