Computerul si Copiii
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
ramonapreda spune:
La noi aici, la astia mai de jos asa, ceea ce povestesc eu se intampla in majoritatea scolilor ,chiar si cele cu pretentii( acolo mai apar si drogurile, ca doar isi permit...De cat timp ai plecat tu din tara? si in ce lume traiesti? aia pe care o vedem noi la tv arata mai rau decat a noastra...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruxij spune:
Atunci sa iti spuna mamicile din Ro dc. drogurile, sarcinile la 14 ani si alte nebunii sunt fenomene de masa in Romania si se trag de la calculatoare. Mi se pare ca logica ta scartaie putin. Eu am plecat din Romania acum 10 ani si aici ca mediu, nu ma invart printre drogati, ma invart in mediu de oameni normali, cu bun simt si cu capul pe umeri. Te uiti prea mult la TV.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda credeti-ma ca asta e realitatea... Sunt multe de zis... |
Care realitate?
Aceea de la stirile orei 5 ?
Nu, nu am cunoscut aceasta realitate spusa de tine si ma "invart" destul de mult printre adolescenti.
La fel cum nu am cunoscut nici parintii aceia dezinteresati de scoala copilului de la clasa a cincea in sus.
Din contra toti cunoscutii mei "intra in priza" incepand cu gimnaziul copiilor dat fiind faptul ca din acel moment media generala conteaza.
Apoi vine si admiterea etc deci interesul pentru scoala copilului e mai mult decat ridicat.
filofteia spune:
Se pare ca eu sunt singura de aici speriata |
Chiar sunt curioasa, cati ani are copilul tau? Eu cred ca este foarte mic sau deloc. Mamele care au postat pe aici deja s-au lovit de problema ridicata de tine si se pare ca PC-ul asta nu este chiar asa un mare dezastru.
![](icon_smile_big.gif)
Pe de alta parte cu sotul informatician sigur va gasi o modalitate de a limita accesul la calculator si la diverse site-uri ciudate.
![](icon_smile.gif)
Experienta mea este una fericita pana acum... copilul (cls a III-a) are informatica la scoala, cu nota in carnet, unde lucreaza in Word si Power Point si se descurca singur foarte bine.
![](punk.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](olala.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
Am evitat sa folosesc computerul ca enciclopedie deocamdata, pentru ca asta ar fi omorat din fasa cititul, dupa care si asa nu se omoara. Nu l-am invatat sa foloseasca dictionarele de pe net ci pe cele scrise, iar acum se descurca bine atat cu DEX-ul si cu dictionarele de engleza.
Si bineinteles timpul la calculator este limitat... in timpul saptamanii nu are voie decat seara, dupa ora 20 (la ora 21 este in pat), iar in weekend cam doua ore.
Iasmin08 spune:
Ramona scumpa. Si pe vremea noastra existau fete care renuntau la liceu pentru ca ramaneau gravide (cls a IXa sau a Xa) si se maritau... Chiar si pe vremea mamelor noastre (ha ha, de mult tare, prin anii '60-'70). Adica exista un astfel de segment, intotdeauna a existat, o rebeliune necontrolata. E normal sa fii ingrijoarat pentru puiutul tau (toate suntem intr-o masura mai mica sau mai mare).
Dar nu ne putem priva puii de ceea ce vine inerent in dezvoltarea societatii noastre. Si pana la urma, cate putin e bine sa greseasca si ei (dar noi sa le fim in permanenta alaturi, sa stim sa le fim mai degraba prieteni pana la un punct), pentru ca s-a demonstrat: ceea ce inveti din propriile greseli nu vei invata din greselile altora. Nu zic de extreme, asa cum zicea si buli, toata cheia si lacata sta in echilibru.
Nu ne putem nici isteriza, nu e o stare normala.
Eu m-am apucat de fumat la 15 ani (eram eleva eminenta, mergeam la olimpiade, am terminat clasa a XIIa la cel mai bun liceu din oras cu premiu). Parintii mei au aflat imediat, au facut sedinta in care mi-au expus ambele fatete ale medaliei. Nu m-au pus la zid, au avut rabdare sa imi explice. Nu m-au luat peste picior. Si am invatat in timp ca imi fac rau si singura am renuntat. Asta nu inseamna ca spun sa ramana fetele insarcinate in adolescenta. Asta ar fi extremism si eu nu agreez extremismul.
Calea de mijloc e cea mai buna (sau cum zic fetele de pe forum, calea zen )
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ramonapreda spune:
Filofteia,fetita mea are 1 an si trei luni.
Sa dea Dumnezeu sa fiu eu paranoica,dar v-as sugera,asa pentru curiozitatea dumneavoastra, sa vizitati cateva scoli si sa va invartiti un pic printre adolescentii nostri.Nu zic ca sunt toti asa,doar ca foooarte multi.
Oricum ma bucur ca sunteti asa increzatoare in ceea ce priveste viitorul omenirii!!!
Va multumesc pentru ca ati raspuns cu promptitudine subiectului deschis de mine.
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda Oricum ma bucur ca sunteti asa increzatoare in ceea ce priveste viitorul omenirii!!! |
Ramona
![](floare.gif)
Curaj, tu iti cunosti puiul cel mai bine si tu esti cea care il modeleaza.
![](floare.gif)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ruxandra_sb spune:
Din punctul meu de vedere calculatorul este un rau necesar.
Cat mai tarziu, cu atat mai bine. Peste un an, doi, trei, patru.. vazand si facand. Noroc ca nici nu-l atrage prea mult si nici mediul in care se invarte nu-l stimuleaza in acest sens. Si nu-i la gradinita.
Nu-l resimt ca pe vreun handicap, din contra. Click-click se invata una, doua.. altele sunt cele grele.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
citat din mesajul lui ramonapreda Filofteia,fetita mea are 1 an si trei luni. Sa dea Dumnezeu sa fiu eu paranoica,dar v-as sugera,asa pentru curiozitatea dumneavoastra, sa vizitati cateva scoli si sa va invartiti un pic printre adolescentii nostri.Nu zic ca sunt toti asa,doar ca foooarte multi. |
Pai majoritatea raspunsurilor au cam fost de la mame cu copii scolari
![](icon_smile.gif)
Fetita ta e inca foarte mica, peste 3-4 ani vei vedea altfel lucrurile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
citat din mesajul lui filofteia a facut "Certificate de nastere" la pisicile de la tara ![]() |
nu pot sa cred!
![](radtare.gif)
exceptional!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@