Computerul si Copiii
Raspunsuri - Pagina 6
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Iasmin08 spune:
Ramona, intr-un post anterior eu pomenisem ca fac cu al meu poze (le modific) in photoshop. Pe langa asta, mai am un program VirtualDJ, unde poti sa te joci cu puiul (eu n-am facut-o, dar a facut-o fratele meu). Poti mixa melodii, le poti modifica ritmul samd.
Poti sa il ajuti sa picteze in "paint" (si asta am mai zis-o)...
Daca vrei, gasesti...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda Iasmin08, ma refer la activitati pe calculator... |
Sa faca felicitari in photoshop, sa faca proiecte despre animale, plante stil colaj in word plus colaj facut in photoshop.
Sa deseneze in Corel sau sa construiasca planurile unei case.
Sa construiasca cu lego virtual machete.
Sa invete programare si coduri html sau Css ( al meu e fan) si sa le testeze pe un blog.
Sunt o groaza de activitati posibile cu ajutorul calculatorului.
Si nu minimaliza "asa zisele jocuri educative", unele sunt chiar fascinante pentru prescolari.
Iasmin08 spune:
Mi-am mai adus aminte: La varsta de 4-5 ani, descoperise Word-ul. Scria cate o litera si apoi o scria intr-o culoare diferita sau ii schimba fontul, size, etc. Era pur si simplu inebunit de jocul asta.
ruxij spune:
Da, si al meu a trecut prin faza cu Word, Paintbrush si altele de acest gen. Pe la 7 ani, a invatat sa faca prezentari in powerpoint si dc. e sa fie faza cu laudatul, am avut vreo doua prietene care au cazut efectiv pe spate de prezentarile facute de fi-miu in powerpoint la varsta de 7 ani (de exemplu despre ciclul vietii plantelor sau al insectelor), prezentari care includ si vocea lui inregistrata (eu nici nu stiu sa fac asta). Acum cu computerul face doar filme. Se inregistreaza pe el insusi cantand la pian si mai filmeaza diverse alte activitati, tot ca un fel de prezentare face. Pt jocuri, foloseste Wii si Nintendo DS, nu computerul. La jocuri are voie limitat. Doar in weekend si in vacante si nu de dimineata pana seara nici atunci. Are activitati extrascolare, se joaca aproape in fiecare zi cu copiii pe afara (primavara-toamna), in general intr-o zi obisnuita avem cam 8 copii la noi in curte, pe trambulina (sau cum ii zice, un fel de saltea pe care sar ei toti). Imi e drag cum se aduna copiii la noi, trambulina aia a fost cea mai grozava investitie pe care am facut-o, desi mi-a distrus iarba de sub ea :)) La scoala au ore de computere si fac jocuri "educative" adica educative pe bune, parte din programa.
Iasmin08 spune:
Rujix, nu ne laudam. Ramona vroia idei despre ce ar putea face cu puiul la computer. Noi am sarit cu exemple (despre puii proprii, ca sa se vada ca sunt aplicabile cu succes).
Cat e o saltea din aia?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
deci noi pe PC ne jucam pe site-urile in franceza. copiii mei sunt in scoala franceza si eu am un accent teribil asa ca jucam tot felul de joculete in franceza. Mai avem grija (nu neaparat zilnica dar periodic) sa ne hranim webkinzul. Aici avem sarcinile impartite, eu sunt cu jobul (sortez pantofi si cutii) si un joc cu marmelada(pentru cunoscatori) fie-mea cu jocurile de noroc si cumparat toale la webkinz si fie-meu duce partea cea grea joaca jocuri, intrebari si raspunsuri sa faca bani. Avem un scop comun sa-i amenajam gradina webkinzului. Fie-mea mai asculta muzica pe youtube (maroon 5, m-a innebunit cu asta) iar fie-meu tot pe youtube se uita la filmele cu transformersi desi in ultima vreme e mai important sa faca bani la webkinz.
Eu cred ca Pc-ul e o activitate obligatorie in dezvoltarea unui copil in 2010, nu poti sa ii interzici aceasta experienta si nu ne impiedica nimic sa avem o multime de alte activitati gen gradinarit ca vine primavara acum, biciclete, role, innot, fie-meu e chitit sa-si ia centura galbena la aikido,ca povestea cineva de aia neagra, fie-mea sa fie solista la balet, am descoperit un nou centru de calarie si vrem sa-l testam...si sa stiti ca povestesc la cerere episoade din H2O, Oraselul Lenes si Hanna Montana
ca ne uitam si la TV. Eu zic ca avem o viatza absolut normala fara abuzuri dar si fara interdictii drastice.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina fie-meu e chitit sa-si ia centura galbena la aikido ![]() Marina |
Off topic.
Eu
![](icon_smile.gif)
Poate sunt colegi de club si habar nu aveam
![](icon_smile_big.gif)
Noi "prestam" la un club, la Lizeanu .
![](icon_smile.gif)
ruxij spune:
Cam 300$ m-a costat trampolina sau cum i-o zice pe romaneste, vreo doua sute salteaua in sine si vreo 100 plasa de protectie care se pune in jurul ei, fixata cu niste piloni asa.
Ah, si fi-miu asculta muzica pe youtube. De fapt noi am trecut la laptop deja, computerul pe care i l-am luat la 5 ani nu il mai foloseste. E mai bine, ca laptopul il are jos, unde vad ce face, computerul e sus in camera lui. Cred ca o sa il dau/arunc curand.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Lala nu suntem, ca noi prestam prin Bucurestii Noi. Si am ratat concursul de centura ca a fost in vacanta si fie-meu era in tabara. Acum bineinteles ca eu sunt vinovata ca el nu are centura galbena.
Neagra la aikido sau alt tip de arte martiale? oricum wauuuuuuu si Felicitari!