Atentionare la slinguri

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Letitia, auzisem de baby carrier, no need to get ironic. si posedam unul . DAr diferenta de volum dintre baby carrIer si sling e MARE !!! Exact ala imi mai lipsea in decembrie - ca sa nu get ironuc again, ca si tu ai zburt oarna, aveam geaca Soniei, etc. Pe mine ma asteptau in 14 ore pana la destinatie, asa a aveam muuuulte chestii dupa mine.

Plus ca acum 10 ANI controlul la granita era mult mai soft, nu cred ca ai stat la coada 2 ore. Gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vreau sa aduc si eu anumite mentiuni vis-a-vis de SIDS. Am vazut ca ati scris despre acest fenomen si ma deranjeaza dezinformarea.

In primul rand riscul de SIDS este MAI MARE la coo-sleeping, mai ales in situatiile in care parintii sunt fumatori, in plus apare riscul accidentelor daca parintii sufera de oboseala cronica (des intalnit la inceputul carierei de parinte) si consuma alcool (indiferent de cantitate).

In plus SIDS apare (in urma cercetarilor) cand copilul doarme pe burtica. Accidente in patut apar iarasi cand parintii pun perne in patut, paturi multe, suzete cu agatator etc.

Cand am adus-o pe cea mica acasa si am fost vizitata de health visitor mi s-a recomandat clar ca bebele sa doarma in patut la ea in pozitia feet to foot (adica pui copilul jos in patut sa atinga cu talpile tablia patutului, astfel incat sa nu poata aluneca sub paturica) invelita cu doar o paturica mica.

Aceasta este teoria.

In practica eu am pricedat asa: am avut langa patul meu un cosulet, cea mica dormea pe pieptul meu sau langa mine cat puteam dormi iepureste si cand simteam ca adorm f adanc o puneam in cosulet.

Nu sunt impotriva slingurilor insa numai de la o anumita varsta, pana acum n-am vazut copilas de 2-3 sapt confortabil in sling orice s-ar spune.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eheeeei, dragele babei....

Acum 19 ani se recomanda somnul pe burta, pe burta si numai pe burta (pentru nou-nascuti). Erau si explicatii....Acum 12 ani se recomanda somnul pe o parte (na, beleaua, sa faci un nou-nascut sa doarma pe o parte!). Si acum, iata, pe spate si sub nicio forma altfel....

Acum 19 ani se incepea diversificarea la 3, maxim 4 luni, ca laptele de mama nu mai are diverse in cantitate suficienta. Si unul din primele alimente recomandate era banana. Acum banana s-a facut "grea". Si sucul de portocale se introducea la 2 luni ca are vitamina C si acum s-a facut prea acid si in niciun caz nu se da inainte de 9 luni, da' mai bine la un an.

Tot in urma cu 19 ani se alapta pana la 9 luni si in niciun caz nu trebuia sa mai alaptezi daca erai din nou gravida. Acum se recomanda pana la 2 ani si jumatate. Dar, cand i-am spus cuiva ca am decis sa-mi intarc si eu puiul in varsta de 3 ani si jumatate (da, trei), mi-a spus ca un important profesor, francez parca, a spus ca cel mai bine alaptezi pana la 5 ani...

Si va asigur ca ceea ce era recomandat acum 19 ani era recomandat cu aceeasi tarie, prezentat ca fiind "rezultat al ultimelor cercetari in domeniu" si cu explicatii stiintifice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Fomalhauti ai fost haioasa, hahaha. Asa-i cum zici cu trendurile astea! Pai daca le vad eu numai la diferenta de 6 ani intre Aldo si Letizia:) de te strici de ris, n-am timp acum sa insir munca cercetatorilor astora care iar se razgnidira cum e cu baita, creme de popou, pudra la buric care a fost inlocuita de ulei si tot asa. Asta doar asa din sfaturile si indicatiile primite de la moasele de acum si de atunci, ca am schimbat vreo 15 in total in astia 6 ani. Toate aveau la mina sa-mi arate studii pe fiecare flecustet in parte de la cei mai renumiti..bla bla blaEu una nu ma mai iau dupa nimeni si nimic, doar dupa capul si inima mea. Si mie la fel mi s-a parut salul pt primele saptamini. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Letitia, auzisem de baby carrier, no need to get ironic. si posedam unul . DAr diferenta de volum dintre baby carrIer si sling e MARE !!! Exact ala imi mai lipsea in decembrie - ca sa nu get ironuc again, ca si tu ai zburt oarna, aveam geaca Soniei, etc. Pe mine ma asteptau in 14 ore pana la destinatie, asa a aveam muuuulte chestii dupa mine.

Plus ca acum 10 ANI controlul la granita era mult mai soft, nu cred ca ai stat la coada 2 ore. Gresesc?

Kay, n-am intentionat sa "get ironic" absolut deloc, caci eu nu vad care e diferenta intre sling si baby carrier, in ambele cazuri tii copilul lipit de tine, nu?

N-am inteles ce ai vrut sa spui cu 14 ore pina la destinatie, da ma rog, nu are nici o importanta. Da, si acu 10 ani erau cozi mari la graniza, si mergea destul de greu ca te interogau. Din contra, acu e mult mai relaxat, au fost socrii si au intrat pe baza de buletin si nu i-a intrebat nimeni nimic. Insa de multe ori, cind ne vedeau cu copil, ne chemau in fata. Ma mir ca nu v-au chemat si pe voi, caci sint foarte atenti cu treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu am purtat Bia in sling (fara inele) cand era deja maricica, din simplul motiv ca pana atunci nu aflasem de sling-uri; mda, am avut si marsupiu clasic pe la 4 luni ...dar nu cred ca l-am folosit mai mult de 2 ori...mi se parea f inconfortabil

mie slingurile mi se par geniale , simple si geniale in acelasi timp;
si e o chestie absolut normala sa inveti sa le folosesti corect & nu vor aparea probleme

---apropo, cate din cele care condamnati asa inversunat slingurile folositi MEREU scaun de masina pentru puradei? ...sau sa facem o statistica la nivel de tara...ar fi interesant, nu?

ah,..si din cele care folositi scaun de masina, cate imi puteti garanta ca e folosit 100% corect?

nu astept un raspuns,era doar asa,...sa discutam discutii

Your heart is my piñata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Letitia, am perceput intrebarea ta " dar nici de baby carrier n-ai auzit" ca fiind ironica. Nu stiu dacai trecut prin TRANZIT In Heathrow din 9.11., dar s-au schimbat regulile, nu-i pasa nimanui cati copii ai. Si 14 ore erau de la 6 ore de stat in tranzit + 8 ore zborul spre boston. Egal 14. Cu inca 3.50 de la bucuresti la londra. O bucata de panza pe care o pot baga usor in rucsac si pune pe umar ca sa tin copilul acolo e mult mai usor de manevrat decat un harnasament gen baby carrier-marsupiu-etc. Nu vreau sa ma cert, dar crede-ma ca n-ai idee in ce hal m-am chinuit atunci si nu-mi pica bine sa faca cineva misto de chestia asta...

Ok, eu va las. Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Am inteles ca se poate sufoca copilul in sling...

voi sinteti ok..ca deh...stim cit sinteti de atente ..dar pe sot aveti curaj sa-l lasati sa-l foloseasca? sa mearga el cu copilul de 3 luni la cumparaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Kay, sorry ca ai perceput asa, ti-am spus ca nu am vrut sa fiu ironica deloc. Nu, n-am fost in tranzit, noi am zburat direct london-orlando. Harnasamentul de care zici il purta sotul meu non-stop deasupra hainei de iarna, deci nu l-am pus la bagaj niciodata. Dar, in fine, am avut experiente si situatii cu totul diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
Am inteles ca se poate sufoca copilul in sling...voi sinteti ok..ca deh...stim cit sinteti de atente ..dar pe sot aveti curaj sa-l lasati sa-l foloseasca? sa mearga el cu copilul de 3 luni la cumparaturi.
lol de s-ar pune barbata-miu sa se infasoare in 5 m jumate-6 de sal inodat pe stinga dreapta fata spate n-ar mai iesi de acolo:))astea-s pt noi cred, doar femeile is cu trendurile astea.de ex in spital acum iar se foloseste caciulita aia subtirica de bumbac cu recomandarea si pt casa, cind l-am nascut pe aldo se zicea ca mai natural mai subtirel imbracat e mai bine, acu' cercetatorii cica, mai ales de bbi au icter fiziologic, zic ca mai imbracati e mai bine, caldura corpului lor pierzindu-se si neajutind astfel.fetele tinere ce lucreaza in matrenitate m-au invatat f sigure pe ele noua moda de a imbraca pe bb cu un amarit de body: se largeste bine partea de sus si se baga bb in body pe la picioare nu pe cap, ca sa nu i se aminteasca trauma nasterii naturale. inteleg logica, e ok, dar doar nu-s pe git amaritele alea de bodies..plus ca pe urma sunt asa de lalaite de le ies umerii prin ele. si au fost la cursuri pt indicatii din astea.ori la buric pin sa cada acum 6 ani se dadea cu pudra acum e un mare NEIN, se unge cu ulei, in ro cu alcool de au sarit ca arse cind le-am zis:)cind l-am nascut pe aldo era recomandarea sa se faca baita o data pe sapt acum noile cercetari au ajuns la concluzia ca totusi de 3 ori ar fi mai bine.sa mai zic:))?recomandarea asta de atentionare insa e f buna. asa simplu de infasurat un sal din ala nu e, eu nu ma dau asa viteaza. si o zic eu mama cu experienta. ca de nu ai grija maxima iti scapa copilul pe jos, mai ales la primul nod. pina sa ajungi sa-l folosesti cu adevarat corect iti ia ceva timp, nu-i ca la scaunul de masina ca tre sa faca clac si gata. ori alt ex, o tinara mama cu bebeul intr-o chestie din asta era la cafea prin oras si a luat o gura, fiind prea fierbinte frapeul i-a scapat instinctual din gura taman pe capul bebeluslui. n-a patit nimica grav doar disconfort. nu toate mamele au instinctul asta de a prevedea un pericol.la scaune de masina, premergatoare, etc exista imprimate niste avertismente cu asa nu asa da. la metodele astea mai noi de carat bebei pt noi europencele inca nu erau astfel de atentionari.nu e vorba de defaimare a obiectului. ci de atentionare la folosirea lui.si mie inca nu mi-e clar cit timp e pina la urma ok sa fie tinut un copil de o luna, ori de doua, ori de trei, cind e mai mare nu mai e problema. atentionarea ar trebui sa atinga si aspectul asta.am citit atitea variante de iar ajung pina la urma sa ma iau dupa mintea mea si dupa cum imi vad copilul. de ex ei ii place dar doar cu masura, doar asa cite 20 de min, asta deocamdata. pe urma se intinde ca o pisica in pat si chiar face stretching in toata regula, zici ca a luat lectii pe la fitness:))Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput