Experienta mea privind cancerul de col

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Doamne ajuta! sa ramana asa toata viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dio16 spune:

problemele sunt mereu surprinzatoare pe tema asta...cred ca unele dintre noi dau peste cap statisticile...acum 2-3 ani rezultatul de la pap era un 2, anul trecut HSIL, doctorita imi recomanda conizatie, imi explica ca are rol si de diagnostic si terapeutic...ma decid sa o fac...rezultatul biopsiei de dupa: cin2 si cin3, in limite de siguranta oncologica...mi-a zis ca e ok, sa stau linistita si sa repet pap la 6 luni... trec 6 luni, o conjunctura ma impiedica sa fac, si-l fac abia peste 3 luni dupa...rezultat: HSIL, din nou...NU MI-A VENIT SA CRED... eram foarte linistita ca totul e ok, cum imi spusese doctorita...repet pap, si decid singura, si testare hpv-le-am facut in mediul lichid, pap iese la fel, HSIL, si, in plus si hpv...16, cu risc ridicat oncologic...nu-mi vine sa cred...anul trecut nu mai aveam nimic...merg si fac colposcopie, rana pe col, prelevare de tesut pentru biopsie...azi am primit si rezultatul de la biopsie: CIS...
sunt hotarita sa refac aceste investigatii la institutul oncologic, inainte de a lua orice decizie....multe articole scriu ca trec multi ani pina ajungi la cancer...acum trei ani nu aveam mai nimic si acum CIS, la un an dupa conizatie? nu mai inteleg ce se intimpla...
sfatul meu: verificati mai des ce se intimpla cu voi, apar mereu surprize, unele chiar total neplacute!

Dio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna fetelor,
in septembrie 2010 am facut o conizatie, dar cand au sosit rezultatele nu au fost incurajatoare:" partea rezecata nu prezinta margini de siguranta", rezultate dupa conizatie (februarie 2011 PAP II, CIN II.
am hotarat cu dl. dr. Butnaru Alin de la Gine 1 Cluj sa mai asteptam 3 luni si in mai am mai repetat analizele si m-au ingrozit rezultatele PAP IV si CIN III. Mi-a spus ca nu e cancer, dar la PAP IV e ultimul stadiu; de la CIN IV e cancer in situ si sunt cu un picior in groapa; am facut si HPV si au iesit pozitiv vreo patru tulpini 16, 18 si inca doua, dar acestea enumerate sunt cu grad ridicat de cancer.
Asadar voi merge saptamana viitoare sa fac histerectomie partiala (am inteles ca imi lasa ovarele, dar acum a descoperit si un chist pe ovarul stang care ma doare chiar si cand umblu, cand pun piciorul stang in pamant. Sper sa fie chist si sa poata scoate numai chistul sa lase ovarul acolo, pentru a-si indeplini functiile pe mai departe.
Chiar daca am incredere deplina in dr. Butnaru (ma trateaza de 10 ani si acum 6 ani am nascut un copil sub supravegherea lui) am repetat PAP-ul anul trecut inainte de conizatie si alte analize la un alt dr., dar recomandarile au fost identice:colposcopie, biopsie si conizatie.
Mie imi e frica de anestezia generala, daca nu ma mai trezesc????
am un copil de 6 anisori si un sot iubitor care ma asteapta acasa....
nu se poate cu anestezie locala,sau ceva... inca nu am vorbit cu dr despre aceste aspecte, urmeaza azi, maine...
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sanatate multa tuturor,
Laura

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna din nou,
chiar nu as vrea ca acest subiect sa devina unul inchis, pentru ca eu cred ca suntem multe mamici cu aceasta problema.
Daca a facut careva dintre voi histerectomie partiala cu anestezie locala, sau rahidiana as fi foarte interesata sa-i citesc povestea.
Va pup si va doresc multa sanatate.
Laura

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Buna fetelor,

Am inceput sa citesc subiectul cred ca de cind a fost deschis.De cite ori a aparut pe prima pagina am mai tras cu ochiul.
Sapt. trecuta iar l-am gasit si am inceput sa citesc de la capat dar m-am cam pierdut in termeni /analize si investigatii necesare.

Este cineva capabil si dornic sa ne faca o lista cu absolut toate aceste investigatii necesare(vad ca doar una nu este mereu concludenta).
Daca da,pt rabdare si bunavointa.

Sapt. trecut mi-am facut un examen pt. cancer de col uterin.Azi am gasit rezultatul pe masa(nu stiu cine l-a adus din posta,probabil fii-mea sau sotul si au uitat sa-mi zica).
Sincer,din tot ce scrie acolo(si sa vreau si nu pot sa dau detalii) nu am inteles decit "clasa 1 si fara alte probleme)
Ce inseamna asta?Si este de ajuns de concludent?
Ce ati mai recomanda voi?

Va multumesc din suflet.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Buna!
Hannen...indraznesc sa afirm ca esti bine.Clasa 1 inseamna ca este bine:modificari celulare usoare, de natura inflamatorie, de pilda.

Nu am inteles exact ce lista cu investigatii vrei.

Laura-s, te rog sa ceri si o a doua opinie.Eu am avut displazie grava/carcinom in situ si dr. Dinca (specialista pe probleme de col uterin si participanta la tot felul de congrese internationale pe aceasta tema ) mi-a zis ca azi, nici la cancer gradul I nu se mai scoate tot.

Deci, si medicul meu obstretician la care ma tratam de 13 ani si cu care am nascut baietelul (dar care apartine unei generatii mai vechi) mi-a zis sa scoatem uterul si sa lasam ovarele.Cind a auzit dr. Dinca s-a luat cu miinile de cap...a afirmat ca asa au fost mutilate inutil mii de femei. Azi, atitudinea terapeutica fata de dispalziile de col grave este alta.Dupa conizatie am scapat. Ma duc la control permanent, dar am scapat.

Daca vrei, contacteaza-ma pe PM.

Sanatate!



Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni


Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Theiuta,multumesc! Ma bucur mult sa citesc vesti bune despre tine.
Eu nu pricep cit e de concludent examenul acesta(mi s-a parut rapid,ca pe banda.Am nimerit la spital exact in ziua cind primaria orasului pune la dispozitie acest examen pt. toate femeile peste 20 de ani cu o suma infima de bani.Eram vreo 20-25 de femei.Unele faceau si examenul la san-si eu am facut dar separat,nu in cadrul aceluiasi program.Ce vroiam sa zic e ca nici nu stiu ce mi s-a facut de fapt,am fost prima ca ma plimbam prin spital de dimineata si am fost inspirata sa-mi iau bon.Dar acum stau si ma gindesc,a fost si ecografie?Lama ceva a fost,pt ca analiza a mers la laborator..in fine,de emotii si putina am iesit de acolo pe 7 carari si nici nu am avut sansa sa stau de vorba cu un medic dupa aia,nu a fost ca la consult individual.Mi-am adunat budigaii si-am plecat acasa.)

Eu acum cind citesc de PAP,conizatie,colposcopie,virus hpv,nu stiu ce cu ansa electrica(am retinut bine?) deja ametesc.Nu sunt sigura ca ce am facut e concludent .Ma uit la ce experiente ati avut voi si sincer nu ma simt asa relaxata.
si tu ziceai la inceput parca ca tot repetai PAP-ul care iesea ok pina cind te-ai gindit sa faci o colposcopie.Deci ...incotro?
Nu stiu daca sa mai fac ceva si ce anume.Au dat toate fricile in mine (si cu sanii am fost,acolo inca nu e clar,inca astept) si as mai face si pt. altele dar nu pot acum,trebuie sa astept virsta de 40 de ani.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hannen, se face lama si daca la lama iese ceva atunci se recurge la colposcopie, daca si acolo iese ceva se recurge la biopsie, dupa aceea la electrocauterizare, conizatie sau operatie, in functie de rezultat.
Deci daca ti-a iesit PAP-ul ok, stai linistita.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Exact ce spune XIO.
"Iese ceva" inseamna modificari celulare. Mie imi recolta din alte parti tesut din col, nu din zona cu probleme (la limita dintre col si endocol), de aceea imi ieseau PAP (testul Babes-Papanicolau) bune.
Eu am mai avut in urma cu 15 ani probleme cu leziunile determinate de HPV (human papilloma virus), deci stiam ca s-ar putea sa mai apara ceva...

Sanatate multa!

Theiuta

Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni


Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Ba eu zic si o colposcopie anuala, la cerere si platita, ca nu e considerate de rutina. Pap ul nu are acuratete 100% si doar eu stiu cate cazuri cu Pap ok, iar dupa o sapt colposcopie releva displazie grava.

Mergi la inceput