Crestinismul si evolutia spirituala 4
Raspunsuri - Pagina 18
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Crinuta, verifica acuma scumpa. Nikole e inca bine, am vazut-o mai devreme pe la bucatarie. Sper si eu sa ne spuna daca are ceva pierderi de lichid sau daca are ceva contractii. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Da...offf, mai fetelor, au am avut asta noapte niste dureri crunte, la Kevin parca erau altfel contractiile,simteam durerile numai in spate, in zona lombara, dar acum am niste contractii de mi se taie rasuflarea...
in tot abdomenul inferior, spate, mi se ridica parul pe mine, brrrr...am avut vreo 3 asa, de m-a imobilizat efectiv, nu reuseam sa ma urnesc din loc.
Trebaluiesc de dimineata, calcat, spalat, mancarea lui Kevin, acum l-am pus la somn si reciteam despre indulgenta plenara...am citit dimineata dar creerul meu nu reusea sa proceseze informatia..
si am descoperit niste bloguri ff frumoase pe site-ul pus de mamabear ceva capitole in urma...citeam de acolo...
aseara am avut o discutie ff aprinsa cu sotul, de am zis ca divortez in vinerea mare fix...
sper sa nu-i arate niciodata D-zeu ca sunt oameni mai marati ca noi...asa m-a indispus ca nu mi-a mai ars de nimic, si atat de multe ganduri negre avem..le-as asocia cu un stol de ciori...stiu ca suna aiurea
Vb si cu soacra-mea si ne spunea sa nu uitam ca suntem in postul mare si al rau e si mai prins in a starni intrigi, certuri, neantelegeri...inteleapta soacra am...
mai rau e ca atunci cand pic in deznadejde , nu ma pot ruga...o fac cu cuvintele mele, dar e cumva mecanic...asta ma intristeaza mai mult decat supararea in sine...faptul ca depasesc cu greu momentul ala critic, si sunt slaba in credinta!
merg sa mai citesc ce ati scris
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 39+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Nikole, da ce-a facut stimatul sotz de a suparat asa un fluturas de sotzie ca tine?
Si zici ca ai avut contractii?? Ei, se apropie, ce sa-i faci. De rugat, roaga-te, cu cuvintele tale, dar nu mecanic. Gandeste-te ca Hristos e acolo in fata ta, s-a pogorat sa te asculte, are rabdare si dragoste cu tine. Pe mine m-a muiat parintele Teofil Paraian: "Dumnezeu nu are oameni de pierdut". Orice om e mult pentru Dumnezeu, orice om e important. Tu spune-I ce simti, ce gandesti, cere-I ajutorul: "Doamne, ma simt deznadajduita, ajuta-ma ca doar Tu poti si n-am la cine alerga". Spune-I din inima ta si sa stii de la mine ca o sa te asculte.
Soacra ta e femeie inteleapta, e bine sa asculti de ea (cine n-are un batran.. sa-l cumpere). Nu asa e zicala pur romaneasca?
Fa un efort si te gandeste doar la lucruri pozitive, gandeste de bine.
Noi toate te pupam si ne rugam ptr tine.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Da, am gasit autorul nuvelei: Korolenko Vladimir Galaktionov. Iar nuvela se numeste "Visul lui Makar".
Ei si acu sa va spuna baba povestea: Makar asta era un om slab, pricajit ca statura, slab si muncea ca apucatul din zori si pana in seara. Era insurat cu o femeie voinica si aveau multi copii. Munceau din greu dar erau saraci, traiau printre Yakutzi (undeva in siberia, in nord). Ei si Makar al nostru, fara sa realizeze exact ce si cum, moare. Si parcurge un drum lung, vede un camp unde recunoaste multi dintre ai lui de mult morti, unul care-i furase un cal (si care il implora sa-si ia calul inapoi). Si ajunge Makar la judecata, unde este pus la zid pentru toate rautatile lui facute de catre Toyon (adica Doamne Doamne). Si iata ca vine in camera judecatii si Fiul Toyonului. (remarcabila comparatia urmatoare). Si imediat ce intra Fiul, Makar care nu fusese in stare sa spuna un cuvant, incepe sa zica toate greutatile lui, incepe sa se dezvinovateasca pe rand, de fiecare lucru, si vorbeste, vorbeste (ca doar Fiul e Cuvantul, nu?). Si de unde balanta care ii cantarea pacatele era plina de pacate, dupa ce ncepe Makar sa vorbeasca, acestea scad si scad, si scad...
Ei nuvela e superba, io am zis numai cateva randuri. Dar merita citita.
crinuta spune:
Nikole draga, cateodata am senzatia ca suntem surori gemene. Parca vorbesti despre mine.....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
nikole spune:
Iasmin scrii foarte frumos, de multe ori ma trezesc ca-ti recitesc mesajele...
poi ce-a facut!?
Fusesem zilele astea sa luam carut, l-am ales, si i-am spus omului, cand am nascut, sa mearga sa-l ia, a fost de acord, toate bune si frumoase.
Aseara suna soacra-mea si din vb in vb. al meu isi aminteste de patutul surorii lui(soacra mea a nascut acum 5 ani un copilas cu sindrom Pathal, care din pacate nu a trait decat 6 luni...va imaginati ca e o poveste cutremuratoare...astazi chiar se implinesc 5 ani de cand a nascut-o, astazi 23 martie)
So...din marinimia inimii lui a izvorat ideea ca ar fi mai economic sa folosim patutul copilei.
Numai ca, patutul controversat tocmai ce a fost dat unei familii nevoiase , si asadar un copilas care nu are cele necesare, il foloseste.
Ori eu, never ever as avea inima si curajul sa cer patutul inapoi...ce stupid si urat
I-am spus ca nici prin gand sa nu-i treaca sa-mi vina cu asa ceva la usa, ca el doarme in patut, nicidecum copilul meu, si mi-am iesit rau din fire.
In primul rand dezamagita de rautatea de care da dovada, cum Doamne iarta-ma sa ai inima sa iei patutul copilului???
si apoi...Slava Domnului noi suntem ok financiar vb...e adevarat ca viata e scumpa, deocamdata nu avem nici un venit, dar...avem destule economii cat sa traim macar un an fara sa misc un deget, ca nu degeaba am muncit pana acum.
Si chiar de nu mi-as permite, asa ceva tot nu as face, il culc in pat cu mine, dar nu as lua de la gura nimanui.
La care , imi spune ca e lucrul lui de drept, si daca l-am cere inapoi am economisi niste bani.
Cred ca nici 2012 daca as vedea nu m-ar hororiza intr-atat ca ceea ce mi-a fost dat sa aud aseara.
No...poi m-am enervat, i-am spus ca daca se preteaza la asa ceva, sa-si ia frumusel banutii lui, sa faca calculele ca tot ii bun la matematica, si sa se duca cu Domnul, eu imi permit sa-mi cresc copii, si sa dau si la altii, si tot de foame nu mor.
Nu a mai zis nimic, dar mai avea putin si plangea ca un copil, ca nimeni nu-l intelege, normal, eu cu maica-sa incercam sa-l lamurim ca unii oameni au muuuult mai multa nevoie decat noi, asa e viata,bla bla bla...nu ai cu cine, si e f trist, ptr ca are o influenta in educatia copilului si eu nu vreau ca ai mei copii vreodata sa simta/ gandeasca atat de meschin.
Nu-l recunosc ...ori el s-a schimbat ori eu am avut orbul gainilor ceva ani buni.
Crinuta, daaaa, de multe ori am gandit si eu la fel...ce coincidenta in simtiri, trairi...inteleg ce spui!
Katya, o sarmana femeie...Doamne fereste de asa ceva...soacra-mea aseara chiar vb despre fetita ei decedata, si luand parte la comversatia noastra, ne spunea sa nu ne mai impiedicam de lucruri marunte, totul e trecator, efemer...sa nu ne mai lasam tulburati de detalii, de problemele lumesti...
ne spunea ca cine supravietuieste mortii copilului , acela abia invata sa traiasca...si e adevarat , pe ea greu o scoti din starea de calm si optimism in care se afla acum...ea care era o persoana negativista, panicoasa, depresiva...
nu m-ai tulburat, normal ca e trist, dar eu sunt constienta ca fiecare cu destinul lui, si apoi...poate sunt pesimista sau realista, dar stiu ca moartea poate veni oricand, la orice ora, nimeni nu cunoaste viitorul decat Cel de Sus...
Asadar nu ma mai tulbura nimic... mai mult decat sa ne rugam in permanenta nu avem ce face, nu ne putem feri din calea voii Lui.
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 39+cu...Albastrica/Luana
Allan Kardec
crinuta spune:
Nikole, o fi avut si el o faza...., stii cand esti apasat de griji, spui si faci lucruri pe care in mod normal nu le faci, si chiar le detesti...; oricum ar fi, i-ai dat o lectie.
Cum stai cu psihicul legat de nastere?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Nikole, o fi avut si el o faza...., stii cand esti apasat de griji, spui si faci lucruri pe care in mod normal nu le faci, si chiar le detesti...; oricum ar fi, i-ai dat o lectie. Cum stai cu psihicul legat de nastere? Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages |
Crinuta, sunt bine, avand in vedere cat de frica mi-a fost mie de acest copil, de noutate, de tot...
sunt f bine chiar, astept bebele cu drag, ieri i-am calcat hainutele, astept...cu emotie, si un pic de frica de dureri, dar per total ma consider ok si pregatita
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Neata iubitele mele dragi (si o cafea si pentru cele care ne citesc din umbra desi nu spun o vorba)
Nikole, asa m-ai facut sa rad de dimineata cu povestea cu patutu. Sa stii ca domnii sotzi de multe ori is niste copii. Niste copi mari, e adevarat, dar tot copii. Omu' zicea ca e patutu' lui (aka jucaria lui)... Nu pricepe si pace, ca asa sunt copiii. Si apoi stii ca ei sunt mai egoisti, asa. Nu totdeauna, dar au momente, mai ales cei singuri la parinti (cum e al meu...) Ii trasneste din senin cate-o idee de nu stii de unde a scos-o. Al meu ieri ii dau binete de dimineata si a inceput sa ''zghiere'' la mine (cum zice puiul meu). Cica l-am trezit io...Ei, io am tacut si nu am raspuns, am plecat in alta parte. Si a venit peste vreo juma' de ora sau o ora asa, plin de tandrete, isi cerea iertare ca a tipat la mine. Ce sa-i faci, au toane (mai ales ca sunt privati de anumite treburi in perioada asta). Noi sa iertam si sa trecem cu vederea, ca de drag i-am luat. La sotzul tau nu cred ca e vorba de a fi meschin, e vorba de teama. Teama ca vine cel mic si el n-o sa poata face fata (fie e vb de bani, fie de altele). E si ptr el o emotie (chiar daca se da el dur si nu spune). Are sentimente confuze, teama, ca e om... Iarasi tot de la tine se cere sa fii cu capul pe umeri. si fireste ca un crestin adevarat sa il ierti
Iasmin08 spune:
Exista la noi in micutza noastra Romanie un coltisor de rai. Si poarta numele de Muzeul Satului (in aer liber) din Sibiu. Acolo, la bisericuta aceea din lemn mi-as dori sa fiu in noaptea de Inviere sa ''iau lumina''. Sa mergem pe aleile inguste cu lumanarile aprinse cantand "Hristos a inviat", alei ingusta ca stradutele din satele din apropiere (precum Rasinari), pe unde nu poate trece decat un singur car incarcat cu fan, unde la ferestre si pe garduri stau covoare proaspat tesute si vopsite in casa, unde portile sunt uriase.
Bunica de la Sibiu venea in zona moldovei mereu imbracata in port traditional. De cand punea piciorul pe peron, toata lumea se uita ca la urs. Bunica scotea mandra pieptul in fata "Io mi's din Sibiu". Si cu banutii stransi din vanzarea prunelor la poarta, lua fetei ei ba masina de cusut, ba frigider... Scotea banutii mototoliti dar munciti cu sudoare, stransi intr-o batista..Arhaic, ca pe vremuri. Iar mainile ei miroseau a sfintenie.
Mi-e dor de vremurile vechi, cand casa mirosea a cozonac proaspat scos din cuptor si as vrea ca macar casa mea sa fie un astfel de coltisor de rai.
O zi frumoasa va doresc frumoasele mele
Dorothee spune:
Iasmin, Sibiul e orasul meu de suflet, aseara am planuit cu una dintre fostele colege sa mergem toata ziua in Muzeul Satului dupa Sf. Paste. E supeeeeerb, nu e un centimetru nebatatorit de mine acolo. Cred ca i-am ametit pe toti din jurul meu cu Muzeul Satului, e unic.