Crestinismul si evolutia spirituala 4

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Neatza, crestinele mele dragi
Mamabear, eu am dat fragmentul acela ca sa arat exact de unde am luat rugaciunea. Pe de alta parte eu nu am avut habar ca a existat o astfel de pravila (cult sau ce denumire mai poarta). Si e interesant de stiut. Acuma si eu merg pe aceeasi idee- calitate, nu cantitate. Asa ne indeamna si Teofan Zavoratul care ne indemna sa luam o carte de rugaciuni si sa ne rugam astfel pana cand mila lui Dumnezeu se pogoara si ne putem ruga cu adevarat. Iar in acel moment, sa punem cartea de rugaciune deoparte si sa ne rugam cu cuvintele proprii si din toata puterea inimii noastre.
Crinuta multumesc ca mi-ai raspuns, scumpa. E frumos intr-adevar.
Ica, Dorothee, sunteti bine??? Cred ca si voi sunteti acuma prinse cu treaba de dinainte de Pasti.
Katya, le port bre, le port, ca imi vin turnat pe mine. Mult am mai umblat dupa ele, ca fiind slaba nu prea gasesc nimic sa stea ca lumea pe mine.
Hai sa-ti raspund si despre trecerea pe sub masa.
Cum a zis si mamabear In vinerea mare se scoate Sfantul Epitaf si se pune pe o masa in mijlocul bisericii. Oamenii trec de 3 ori pe sub ea, simbolizand ca iau parte impreuna cu cei prezenti la patimile Mantuitorului, adica drumul facut de Hristos cu crucea in spate, drumul Golgotei(via dolorosa). In unele parti oamenii pun flori pe Sf Epitaf. Dupa care se iese si se inconjoara Biserica, asa cum a zis mamabear.
Tocmai am citit ca nu in toate bisericile se canta Prohodul. La noi se canta, e o cantare foarte frumoasa si lunga de vreo 73 de strofe. Cradinciosii stau cu lumanarea aprinsa in mana si canta. Anul trecut cand am cantat, parintele duhovnic a dat de la el lumanari din acelea in plastic rosu ca sa tina tot prohodul. A trecut printre noi si ne-a dat la toti. Slujba e absolut minunata si inaltatoare pentru participanti pentur ca te face sa iei parte la patimile si moartea Mantuitorului. Cantarea prohodului e cumva echivalenta cu luarea sfantului Trup si spalarea, ungerea cu mir, etc pe care au facut-o femeile mironosite. Adica participam cu ele la ingroparea Domnului.
Dupa care sambata la 11 mergem sa asteptam Invierea.

Editez pentru ca vreau sa intreb si de patou. Iubita noastra, unde esti?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iasmin mama, ce matinala esti. Eu cand trebuie sa ma trezesc in jur de 7 sunt terminata toata ziua. Asta e bioritmul meu, eu functionez altfel.
Azi si joi am treburi, altfel dormeam mai mult.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Crinuta, io nu functionez fara cafea. Da' stii cum? deloc-deloc. Asta e benzina mea dimineata. Ma trezesc pe la 6, imi fac rugaciunile, imi fac cafeaua si vin aici la voi. E super pentru ca dimineata nu are nimeni nevoie de mine si citesc in tihna. Restul dorm, si e o linisteeeeee. Pe la 7 scol baiatul, il imbrac, ii fac ghiozdanul si pe la 7.30 il duc la scoala. Pe la 8 sunt inapoi acasa (in saptamanile cand merg la servici pe la 8.15-8.30 sunt la servici, pun de a doua cafea si dau drumul la pc...)
Acuma trebuie sa incep si eu ca mamabear sa ma invart intr-un picior si sa fac toata treaba. (apropo, ati vazut ca e o mana de fata mititica si scumpa? Eu credeam ca e vreo 5 ori fata de cat e.. cam jumate din mine cred, si nici io nu's mare, ca la 56 de kile ale mele...)
Si din cand in cand, mai dau un refresh sa vad ce ziceti, mai invart ceva, mai fac ceva, iar mai dau refresh..
Crinuta, e bine ca poti dormi mai mult. Eu seara is gata pe la 9. De aia nu prea agreez mersul la nunti (afara daca sunt in ardeal cum ii la Sibiu) ca nu pot sta toata noaptea treaza si pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Neata iubitelor!

Iasmin, la ce fotografii te-ai uitat maica, de m-ai vazut slaba? N-am mai vazut 56 kg dinainte de a ramane insarcinata cu juniorul si nu cred ca reusesc sa mai ajung prea curand la normal (si am la vara nunta la fratele meu, ca tot adusei vorba). Chiar ziceam nu demult ca in sarcini ma ingras cate 35-40 kg din cauza unor dereglari hormonale si de slabit slabesc foarte greu, cu mult efort, dar acum alaptez si asta e prioritatea mea. (N-ai vazut ce rotunda sunt? E adevarat ca poza nu ma da complet de gol, dar totusi!)

Tu cum te mai simti? Esti mai bine?
Da-i un pupic din partea mea printisorului tau, pentru ca ti-a zis sa-ti iei fusta!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

mamabear, la mine in poze asa esti (sau ai trimis poze cu altcineva?). Las' ca te vad io mai acusi cand o sa venim spre Neamt.. Numai ce o sa te trezesti ca vin, n-o sa ai timp sa pui 5 capoate pe tine. Cat despre slabit, bey, io cand alaptam, in doua luni am dat tot jos. Tot, tot, tot, eram slaba ca un pai de la alaptat. In noiembrie la jumatea lunii am nascut, iar de Craciun parca eram o aratare, un bat cu doi ochi bulbucati. Ei, dupa ce am terminat cu alaptatul ma mai pus vreo 6 kile pe mine si acu sunt precum ma vezi. Vanzatoarele din ''don'soara'' nu ma scot. Cand le zic varsta raman tablou ca ele spun ca arat ca o adolescenta.
Da, am sa ii trimit pupicul la fecior. De-acuma ma port la fusta, ca tot veni caldura.
Anul asta o sa avem un Paste minunat, cald si frumos, cu flori, oua rosii, cozonac si tot tacamul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Buna fetelor, eu va citesc zilnic.
eu sunt cu pofte, somn, oboseala si greturi. asadar,
abia reusesc sa ma descurc cu fetita, as dormi toata ziua, uneori nu mai am rabdare cu ea. am treaba multa si spor deloc.
numai bine!

Mergi la inceput

Wow, Dorothee, sa ne traiasca si sa fie sanatos bebe. O veste minunata, ca tot mai asteptam noi ceva nepotei (de la Nikole si Macrina). Cate saptamani, maica?

Mergi la inceput

Katya, pentru tine pun un link pentru prohodul cantat de unul din cele mai cunoscute coruri la noi, Byzantion:

http://www.trilulilu.ro/eugenaxe/0cbcf39333e92f

Eu il pun sa cante si fac treaba prin casa.

Mergi la inceput

Nikole, uite ceva despre indulgentele plenare:

http://www.profamilia.ro/intrebi.asp?saunders=6

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Si aici tot despre indulgente, in engleza:

http://www.dominicanidaho.org/indulg.html#NORMS ON INDULGENCES

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput