Viatza in Germania (59)
Raspunsuri - Pagina 15
Amonar spune:
Alina, eu am pasaport Olandez dar am si Romanesc. Am doua nationalitati pt ca Olanda accepta acest lucru. Stiu ca Germania nu o face (chestie de flexibilitate, iarasi).
Eu sant casatorita de 5 ani si nu am inscris casatoria. Da, la asta ma refer, la impartit bunuri in caz de....Stiu ca pot fi probleme cu toate ca sunt dinainte de casatorie.
Dar nu stiu daca au cum sa afle de casatorie....eu nu m-as mai complica si cu chestia asta.
Alina spune:
Amonar,acum si Germania accepta doua cetatenii.Dar daca ai 2 cetatenii,presupun ca ai pasaport olandez,poti circula deci de ce mai vrei si pasaport romanesc?
Cu casatoria nedeclarata mi se pare f periculos,eu nu cunosc legislatia dar mi se pare ca te poate prinde f usor.
Cu bunurile de dinainte de casatorie nu stiu ce sa zic,nu mi-am pus problema.
Amonar spune:
Am pasaport Olandez, dar cel Romanesc e singurul act prin care pot dovedi ca am cetatenie Romana. Asta in caz ca vreau sa cumpar proprietati sau sa fac alte lucruri unde trebuie sa dovedesc cetatenia Romana.
Deci accepta si Germania, 2 cetatenii? Acum 1 an si ceva imi zicea o iugoslava ca nu...S-a schimbat intre timp? Ar fi bine.
Despre bunuri,e mai bine sa fie pus totul la punct. Noi avem si testament, daca mie mi se intampla ceva, familia sotului nu are dreptul la bunurile mele. Nici daca murim noi doi Avem si contract prenuptial facut in Olanda. AM inteles ca legea Romana nu se uita la el in caz de divort ci aplica legea Romana. De aia nu prea vreau eu sa inregistrez casatoria. Nu ca ar fi vreun pericol dar e bine sa faci unele lucruri cand relatiile sunt bune
Despre casatorie..inca nu m-au prins Nu cred ca exista inca u sistem comun.
blackpanterro spune:
Alina, nu stim inca, eu am vazut la 13 sapt baiat dar nu s-a putut confirma pana acum :(, sper sa aflam marti.
Amonar, am primit raspuns, am completat formularul trimis si mi s-a cerut sa arat ca sunt inscrisa aici la primarie ceea ce am facut, suntem in orasul asta de 3 ani si in DE de 4,5 ani dar in celalalt oras nu am fost inscrisa asa ca am mentionat ca am locuit acolo si am pus copia de la contractul de inchiriere a casei. Acum astept un nou raspuns.
Ma intreb oare cat dureaza hartogaria?
Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
blackpanterro spune:
Am uitat, Amonar, nici eu nu am casatoria inscrisa in Romania, mult prea greu si mult timp.Sunt casatorita de 6 ani. Intre timp mi-am facut pasaport si buletin nou unde nu am mentionat ca sunt casatorita si mi le-am facut pe numele de fata. Eu nu am o apostila ce o cer ei pe certificatul international motiv pt care trebuie sa ma intorc in Italia unde m-am casatorit sa o obtin.Cum nu se va intampla asta o sa astept cu inscrisul pana e usor sa faci asta in Ro...e singura tara unde mi-au trebuit tot felul de apostile si traduceri si alte acte. Oriunde altundeva actele ce le am sunt ok pt ca sunt in toate limbile de uz international.
Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
celesta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina 'neatza fetele! Panseluta, Celesta,Blackpantero stiti ce aveti in burtica ? Eu am aflat la ambii copii f tirziu,pe la 18 sapt si de fiecare data muream de curiozitate . Alina,mami de 2 copii minunati |
Neatza!
Ieri am fost la Nackentransparenztest si de abia a colaborat sa se lase masurat, sa ne mai arate si altceva, slabe sanse... eventual un deget ca-si ducea cate o mana la cap de parca se scarpina Poate in 2 saptamani cand mai merg la control... Oricum, mi se pare inca f devreme pt certitudine mare...
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele.”
12+
celesta spune:
citat din mesajul lui Amonar Deci accepta si Germania, 2 cetatenii? Acum 1 an si ceva imi zicea o iugoslava ca nu...S-a schimbat intre timp? Ar fi bine. |
Nu pt toate tarile, de ex pt Romania accepta dubla cetatenie din ianuarie 2007, odata cu aderarea RO la EU. Nu ma pot exprima pt cunostinta ta iugoslava, mai ales ca nu stiu exact din ce stat din fosta Iugoslavie vine...
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele.”
12+
Alina spune:
A,pai mie la Nackentransparenztest mi-a zis ca stie dar nu e 100%sigura si nu-mi zice .Am observat ca astia zic aici cind sunt 100% siguri si cred ca e mai bine.Totusi doctora imi zicea inainte de a stii sigur ca nu vede ca ar avea ceva intre picioare si eu imi faceam iluzii ca e fetita si cind am vazut singura ca e baietel(pur si simplu a stat cracanat)am fost tare dezamagita,of,ce fraiera eram .
2anke spune:
Si sora mea (USA) si-a facut pasaport simplu ( nu cel cu domiciliul in strainatate) fara sa declare casatoria si divortul ( dublu hartii si asteptari) tot pe numele de fata acum doi ani. De atunci si-a rezolvat cu recunoasterea lor.
Si mie imi expira pasap romanesc in sept. Acuma intrebare, ma duc in rom si vreau sa.l fac. Cica trebuie carte de identitate-buletin care mi l-a retinut ultima data in 2005, iarasi trebuie sa fac alt buletin provizoriu?? Iara umblaturi la politie si acte si timbre? Are cineva experienta?
Amonar spune:
citat din mesajul lui 2anke Si sora mea (USA) si-a facut pasaport simplu ( nu cel cu domiciliul in strainatate) fara sa declare casatoria si divortul ( dublu hartii si asteptari) tot pe numele de fata acum doi ani. De atunci si-a rezolvat cu recunoasterea lor. Si mie imi expira pasap romanesc in sept. Acuma intrebare, ma duc in rom si vreau sa.l fac. Cica trebuie carte de identitate-buletin care mi l-a retinut ultima data in 2005, iarasi trebuie sa fac alt buletin provizoriu?? Iara umblaturi la politie si acte si timbre? Are cineva experienta? |
Mersi Adriana si Anke!
Pai eu cand il schimbam in Olanda mergeam cu ala vechi, completam ceva formulare, cred ca il aveam si pe ala Olandez la mine ca dovada si cu asta basta. Si eu m-am crucit cand am citit pe siteul lor la Bonn ca trebuie buletin sau carte de identitate. pai eu nu mai stiu de vreo 20 de ani cum arata alea....si nu am chef sa incep pt aberatiile alea sa fac drumuri in Romania sau mai stiu eu ce tampenii. Am sa sun la Bonn si sper ca ma vor putea lamuri. Va spun si voua ce si cum.