Viatza in Germania (59)
Raspunsuri - Pagina 14
albertje spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Panseluta Albertje, mersi de idee! Nu ar fi nic departe de mine. |
avantajul e ca poti merge si cu masina proprie si nu mai inchiriezi acolo.
plus ca olanda e sub ape ...asa ca cursuri de scufundari vezi gasi cu usurinta!
limba e apropiata ,dar se vb engleza la orice colt ( oamenii pe acolo sant open mindsi multi- culti).sa te google-esti un pic ,ca gasesti multe atractii!sau intreaba la serata fetelor olandeze ,ptr tips!
albertje spune:
acum ,intreb si eu ceva...
vrem in decembrie sa mergem la ski ,de preferat Elvetia .cine imi recomanda un loc bun?
celesta spune:
citat din mesajul lui albertje acum ,intreb si eu ceva... vrem in decembrie sa mergem la ski ,de preferat Elvetia .cine imi recomanda un loc bun? |
Eu iti recomand statiunea Gaschurn in Austria, excelenta pt ski, preturi ok, oricum mai ieftin decat in Elvetia
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”
11+
celesta spune:
citat din mesajul lui Panseluta fetelor,la tema carucior nu am ce sa zic..dar va citesc cu interes! As avea insa o intrebare: sugestii de vacanta! Unde si cum a fost? Poate ma ajutati si voi. Ar fi pt noi ultimul nostru concediu in doi si nu am idee unde sa mergem. Mentionez, suntem genul activ, plimbare, vizite, etc. Nu ne place sa stam la hotel si apoi toata ziua pe plaja. Acum 2 ani am fost in Maiorca si ne-a placut, am inchiriat o masina si eram zilnic pe drumuri, am vizitat diferite orase, targuri, terase, etc. Insa nu m-as mai duce tot acolo. Sotul viseaza la un concediu ce ofera de ex.cursuri de scufundari in apa...eu nu sunt fan, dar merg cu el. Deci? idei? pupici |
Pt scufundari excelent este Hurghada sau Sharm El Sheikh (Egipt), asta daca ai voie sa zbori, in ce luna de sarcina esti?
11+
albertje spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui celesta
Eu iti recomand statiunea Gaschurn in Austria, excelenta pt ski, preturi ok, oricum mai ieftin decat in Elvetia „Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele” 11+ |
mersi de tip!
m-am uitat pe net ,sa vad cam pe unde este situata si ce ofera .interesant!recomanzi vreun hotel anume acolo?
o duminica placuta tuturor ! cam slaba activitatea pe aici!
celesta spune:
citat din mesajul lui albertje mersi de tip! m-am uitat pe net ,sa vad cam pe unde este situata si ce ofera .interesant!recomanzi vreun hotel anume acolo? o duminica placuta tuturor ! cam slaba activitatea pe aici! |
Noi mergem la o pensiune in Gaschurn, ne-au recomandat-o acum cativa ani niste prieteni care se cunosteau cu proprietarii, niste oameni deosebiti, primitori. Preturile sunt f ok, includ si micul dejun care este excelent si mai mult decat suficient. Daca vrei adresa lor de site pt mai multe info, ti-o dau in privat, nu de alta, dar nu vreau sa fiu acuzata de publicitate in fond nu-mi apartine afacerea...
12+
Panseluta spune:
Celesta, sunt in luna a 4-a.
Asa departe insa nu as zbura. Te-as intreba eu de adresa aia la ski, dar nu cred ca va mai fi cazul in decembrie...cu un bebe mic.
De 3 ani ne-am tot chinuit sa ajungem la munte la ski, dar nu ne-am potrivit, fie eu fie sotul, cu timpul liber. Asa ca adios ski, cel putin pe anul asta, as zice eu. Desi mai stii? Cunosc eu aici niste prieteni care au o fetita, acum de 5 luni...si in astea 5 luni de cand s-a nascut au fost plecati de 4 ori prin "strainataturi", inclusiv in Korea, la nunta cumnatului. Deci, se poate.
celesta spune:
citat din mesajul lui Panseluta Celesta, sunt in luna a 4-a. Asa departe insa nu as zbura. Te-as intreba eu de adresa aia la ski, dar nu cred ca va mai fi cazul in decembrie...cu un bebe mic. De 3 ani ne-am tot chinuit sa ajungem la munte la ski, dar nu ne-am potrivit, fie eu fie sotul, cu timpul liber. Asa ca adios ski, cel putin pe anul asta, as zice eu. Desi mai stii? Cunosc eu aici niste prieteni care au o fetita, acum de 5 luni...si in astea 5 luni de cand s-a nascut au fost plecati de 4 ori prin "strainataturi", inclusiv in Korea, la nunta cumnatului. Deci, se poate. |
Sarcina usoara in continuare
In decembrie va fi cam prea devreme poate (nasti in octombrie?), dar la anul, de ce nu?
12+
Amonar spune:
Am si eu o intrebare cu referire la pasaport. Trebuie sa-mi schimb pasaportul, al meu a expirat din octombrie anul trecut. Am vazut ca exista unn consulat la Bonn, ceea ce pt mine e perfect ca distanta. Am deschis site-ul lor sa citez ce acte imi trebuiesc. Nu pot sa-i sun pana la ora 3 dupa amiaza....
Vreau sa va intreb daca stiti cumva:
- daca e pasaportul expirat din octombrie, se mai poate schimba? am vazut o aberatie pe siteul lor cum ca trebuie cu 6 sau cu 9 luni inainte schimbat. eu ma uit in pasaport din an in pasti si lincezeaza undeva in sertar, asa ca habar nu am cand se expira. am aflat la alegeri....
- imi va ajunge doar pasaportul vechi (in cazul ca nu conteaza ca a expirat deja) ca dovada
- cred ca trebuie sa iau un act ceva cu care sa demonstrez ca acum locuiesc in germania
- daca nu declar ca sant casatorita, ma pot penaliza cu ceva? sincer nu am chef de umblat si de dat alti bani si pt prostia asta. m-am casatorit pt statul olandez pt a avea niste avantaje de la statul olandez si chestia cu transcrierea chiar nu ma incanta, eu avand niste proprietati in romania. oare pot afla daca eu spun 'nu'? ma gandesc ca nu au contact cu alte state europene inca....
Nu stiu de ce dar am impresia ca procedura in germania e mai complicata decat in Olanda...poate ma insel...
Si mai ceva care m-a socat...am sunat la un consulat onorific Romanesc in Alpen si nimeni nu a putut vorbi Romaneste Nu inteleg eu poate ce inseamna un consulat onorific Romanesc??? Am ramas ca la dentist.
Adriana, ce-ai facut cu kindergeld?
Alina spune:
'neatza fetele!
Amonar,tu nu ai pasaport olandez?
Din cite stiu eu,transcrierea casatoriei in Romania trebuie facuta intr-un termen de...de la casatorie si dureaza si asta.
Nu cred ca poti ascunde ca esti casatorita si nu e nici o problema ca ai proprietati in Ro,si eu am.Acum nu stiu la ce te gindesti,daca se impart sau ce?
Din cite stiu eu,e complicat inca sa-ti fac acte romanesti...din pacate.
Panseluta, Celesta,Blackpantero stiti ce aveti in burtica ?
Eu am aflat la ambii copii f tirziu,pe la 18 sapt si de fiecare data muream de curiozitate .