Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(56)
Raspunsuri - Pagina 15
tierry spune:
Salutare fetelor! N-am mai scris nici eu demult, desi citesc zilnic forumul... Asta pentru ca sunt cumva dezamagita de endo, nu pricep f. clar ce e de facut in cazul ei... adica dr. mi-a dat sa fac analize hormonale, vad ca sunt OK si m-a pus pe stimulari. Sincer..mi-e cam frica sa le fac, dupa un chist endo pe un ovar si laparo, nu mai am chef de altele...Pe de alta parte, vad ca nu raman insarcinata 
Nici nu stiu incotro sa o apuc..sa fac stimulari, sa mai incerc natural, sa ma duc direct la IA/FIV si sa nu mai pierd timpul..of... voi ce ma sfatuiti? Cat timp sa mai astept? Am deja 30 de ani...
beatrice75 spune:
De asteptat, nu e bine sa mai astepti!Dar ce sa-ti spun!Unii doctori(din afara)recomanda FIv direct in cazul endometriozei ca stimularile nu-s bune in cazul nostru, agraveaza boala. Aici, in tzara, vad ca intai te pun sa faci 3 IA.Eu una as pleca in Ungaria. Preturile sunt aprox ca aici
10+
alina06st spune:
Hopefull, cum ai depistat hidrosalpinxul? Prin ce investigatie? Si ai avut cumva si vreun fel de durere? Intreb pt ca pe mine dupa laparascopie, aproape in fiecare luna ma doare in zona ovarului stang. Ma rog, durere e mult spus, e mai mult o jena.
toate fetele!
marya_b spune:
Tierry, nu prea cred ca mai trebuie sa astepti..Adica ia in considerare efectuarea unui FIV cat mai repede. Sunt sigura ca este una dintre cele mai bune optiuni.
In ceea ce priveste endometrioza, pe langa tratamentele medicamentoase sau interventiile chirurgicale, cred ca este foarte importanta si mentinerea unui stil de viata sanatos. Ma refer aici la o alimentatie fara grasimi, carne de porc, lactate grase, condimente iuti, alcool, cafea, sucuri nenaturale etc. precum si la consumul de ceaiuri (papadie, coada soricelului, sunatoare); de asemenea un aport crescut de minerale, tot complexul de vitamine b, vitamina c, calciu si magneziu. Nu vreau sa para ca dau eu sfaturi, insa stiu din experienta ca pana la tratamentele medicamentoase sau in timpul lor, este foarte benefic si sa ai grija de alimentatie astfel incat sa-ti mentii organismul in forma, cu tot necesarul de vitamine, minerale si substante nutritive de care are nevoie. Practic asta reprezinta o baza si un punct de plecare foarte bun inainte si in timpul oricarui tratament medicamentos.
Iti doresc numai bine si sa fii in curand
!
hopefull spune:
Betrice, iti multumesc mult! Voi merge cat mai curand! Doamne ajuta!
Alina, doctorul Albu de la Medlife mi-a spus ca am hidrosalpinx bilateral dupa ce s-a uitat pe HSG de acum 5 ani!!!! Si s-a confirmat si la echo endovaginala....am trompele groase de 4 cm! De la prima operatie, cea prin care mi-au inlaturat chisturile endometriotice, de acum 10 ani, nu mai am nici un fel de durere....decat in timpul contactului....dar asta destul de rar in ultimul timp. Pe mine ma supara altceva.....de vreo 5-6 ani am o secretie f abundenta.....cateodata trebuie sa folosesc 3 absorbante normale pe zi...foarte subtire ca si consistenta si colorata.....roz-maroniu, care dureaza intre 3 zile si 2 saptamani si apare la cateva zile de la oprirea sangerarii. Am spus de ea la Giulesti si au spus sa stau linistita ca e de la.....ovulatie!
Panseluta spune:
Neata fetelor dragi,
mai intru din cand in cand pe aici sa va citesc, deci nu am plecat, sunt alaturi de voi cu sufletul si cu o vorba buna, un sfat, acolo unde ma gandesc ca e binevenit.
Hopefull, pt tine am cateva vesti bune. Discutia pe hidrosalpinx(HSX) am mai avut-o mai demult, pt ca si eu am fost suspectata de asa ceva, pe partea stanga. M-am informat mai mult pe tema respectiva, pt ca initial nu l-am crezut pe medic cand imi povestea ca cu HSX nu am sanse sa raman gravida, nici macar prin FIV. M-am operat, nu a fost HSX ci un chist cu lichid,in orice caz trompa stanga mi-au sudat-o(ca sa previna un viitor HSX), cea dreapta si ea, partial...astea sunt deja detalii.
Vestea buna este ca studiile arata ca un HSX bilateral "rezolvat" (deci operat) ridica sansele de success a FIV cu peste 50%. Ideea in HSX este ca atat timp cat il ai, nu ai sanse sa ramai gravida, nici macar prin FIV. De ce e asa, iti explic daca musai vrei sa stii, pe email sau aici.
A doua veste buna e ca se poate! Eu dupa operatie am facut FIV si imediat am ramas! Si acum ii multumesc acestui doctor, care dupa 2 FIVuri nereusite, a fost primul care a zis STOP, nu mergem mai departe pana nu rezolvam acest HSX. Ba mai mult, pt ca eu aveam valori f.f.proaste la AMH si FSH (de parca intram la menopauza)si deci stimularea ovariana nu ma ajuta deloc, acest medic mi-a propus sa faca FIV cu un singur ovul, produs de mine in mod normal. Si aici vine bomba: cu o usoara stimulare cu clomifen, am produs 2 foliculi, nu unul singur...amandoi au fost buni, recoltati, fertilizati, transferati in burtica...si am reusit, a prins unul. Acum sunt gravi in 15 saptamani.DeciThierry, capul sus ca se poate, pe o cale sau alta. 
Despre secretiile respective...imi aduc aminte ca si eu am avut asa ceva, inainte de OP, de m-am minunat si eu. Dupa OP nu au mai aparut. Am uitat din pacate sa il intreb pe medic, dar presupun ca erau de la acel chist pe stanga. In cazul tau as zice ca e de la HSX. Trompele comunica direct cu uterul si cu cavitatea abdominala...deci lichid poate ajunge in uter, venit din trompe. Daca asta asa e si in cazul tau, nu stiu. Eu doar presupun.
Deci hopefull, desi situatia nu e deloc fericita, priveste problema practic: cu aceste trompe nu poti avea bebe in mod natural, deci oricum nu iti folosesc la nimic.Afara cu ele! Slava Dlui, exista FIV!Pana la urma de aia si apelam la el, ca undeva pe drumul ovare-uter ceva nu e in regula, altfel am fi toate gravi.
Sper ca nu am "sunat" prea dur. Insa eu asa sunt, m-am agatat de fiecare speranta, oricat de mica. Imi aduc aminte ca am intalnit in spital, la a doua OP, o fetita de vreo 24 ani, care avea o groaza de fibroame uterine. Avea uterul varza, lua pilule de 2 ani fara intrerupere(n-avea ciclu)..si totusi ajunsese din nou la OP caci alea reaparusera. Dr.i-a extras vreo 15 fibroame...si i-a pus serios in vedere sa faca un bebe, ca daca mai face o OP uterul nu va mai putea sustine o sarcina. In acel moment am multumit lui Dumnezeu ca macar uterul e ok. Fara el, nu am face nimic...toate aceste discutii despre endo, trompe, FIV ar fi inutile...
Panseluta spune:
Hopefull, citind acum din urma vad ca tot tu esti aia care avea valori proaste la AMH. Nu stiu la ce doctor mergi tu, dar daca doresti, iti trimit schema mea de la ultimul FIV. Poti sa i-o arati!Doctorita mea mi-a dat aceasta schema, pe ideea sa o arat ginecologului sau altui medic, care ar fi interesati de o astfel de "abordare" sau tactica daca vrei, in FIV.
Imi trebuie numa o adresa de Email. Medicul tau va intelege insa, sper, ca nu tb sa urmeze schema exact ca la mine, ea se pliaza dupa valorile mele hormonale, etc. Dar din experientele altora mai invata si ei ceva.
Da-mi pm daca esti interesata.
lucialu spune:

MADUTAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Un buchet de flori extraspecal pt tine!!!

LA Multi Ani
si sanatate si o burtica binecuvantata de DD cat mai repede!!!Sa fii iubita!![]()

![]()
![]()

mada23 spune:
Mersic mult iubita mea, mersic pentru tot

fetele
endometrioza+mutatia MTHFR C677T heterozigota+A1298C heterozigota
Madutz
sufletulmeu
days... iar sunt optimista![]()
"I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi i-a durerea.Dumnezeu mi-a zis :''Nu, nu Eu trebuie sa ti-o iau ci tu trebuie sa o parasesti.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare .Dumnezeu mi-a zis:''Nu ,rabdarea apare in urma necazurilor,nu se ofera ,se castiga.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma elibereze de suferinta.Dumnezeu mi-a zis:''Nu,suferintele te indeparteaza de ambitiile lumii si te apropie de mine.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea toate lucrurile de care am nevoie sa ma bucur in viata,Dumnezeu mi-a zis:''Nu,iti dau viata ca sa te bucuri de toate lucrurile."
beatrice75 spune:
pai, daca este ziua lui Mada!!!Atunci iubita, sa ti se implineasca cel mai arzator vis al tau!
10+