Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(56)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Speranta, acum ti-am raspuns si eu la pm. Nu prea am mai intrat.
Dupa 3 sedinte de acupunctura, mi-a venit si mie ciclul ceva mai binisor dpdv cantitativ. Fara dureri (doar ceva dureri de cap) si desi a durat tot cam 3 zile, a fost ok dupa cum spuneam cantitativ. Zic eu ca ma ajuta acupunctura asta. maine ma duc la a 4 a sedinta.

Mada, ce scump e antifosfolipidicul. Si celalalt si mai scump... As fi vrut sa fac si eu inainte de FIV, dar nu cred. Si asa mai am de facut culturile de col, mycoplasma si ureaplasma care duc si astea la vreo 250 de lei la Synevo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

In cautarile mele pe net despre aceasta boala am gasit si urmatorul site:

http://www.endtoendo.com/Endometriosis_Research_Study_End_to_Endometriosis.html

Juneau Biosciences face cercetari legate de endometrioza pentru a depista eventuale gene responsabile si cauta femei din toata lumea diagnosticate deja cu endo care sa participe la studiu.

Procesul pare destul de simplu: te inscrii si ei iti trimit un kit pentru recoltarea salivei si un plic in care sa trimiti proba. Costurile sunt asigurate de catre laborator. Conditia e sa le permiti accesul la toate datele tale medicale legate de endo. Vei primi informatii legate de cum progreseaza cercetarile lor.

Eu inca nu am fost diagnosticata in mod cert, dar daca asta se va intampla, ma voi inscrie in acest program, macar asa contribui si eu cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

Inca ceva. Link-ul l-am gasit pe www.endometriosis.org. Probabil ca voi stiti deja site-ul. Mie mi s-a parut f interesant, cu multe articole si informatii la zi.

Sa aveti un weekend minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

mi-a murit bunicul. Stiu, era batran, ne asteptam din moment in moment, dar era bunicul. Va spun ca de cand am ramas insarcinata, in 2 luni am fost la 3 inmormantari, nu mai pot!
Plus stresul psihic legat de tiroida in sarcina, de starile de rau!

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna fetelor!

Intru se pare si eu in randul fetelor care se lupta cu endometrioza.
Initial diagnosticul a fost SOPC, apoi am ajuns la Bucuresti unde dr Neamtu mi-a zis clar ca am endoemtrioza si mi-a si aratat chisturile endometriozice de pe ovare la echograf. Unul pe ov stang si altul pe dreptul. Sunt mai mici de 1 cm, dar sunt.

Stiu ca boala e deseori asimptomatica, dar totusi incerc sa gasesc niste semne, ceva. Va intreb pe voi, pentru ca sunteti mult mai bine informate in privinta asta ca mine.

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Eu inainte si dupa menstra am o scurgere maroniu inchis, e un fel de sange negru, dar mi s-a spus ca e de la lipsa de progesteron care mi-a iesit si la analize. Acum am vazut ca e un semn al endometriozei.
Dureri la menstra am dar nu mari si daca iau un antiinflamator nu mai am treaba.
In plus, am mai avut niste dureri suspecte de stomac. De obicei la inceput de menstra si mai ales daca se declansa si aveam stomacul gol.
Niste dureri foarte mari, care abia imi treceau cu antiinflamatoare si calmante. Nu le am la fiecare menstra, fac crize din astea la cateva luni si dureaza cam 1 ora. Despre asta, medicii mi-au zis ca sunt cauzate de faptul ca am colon iritabil.

Acum insa puse cap la cap....mie imi da totul cu semnul egal endometrioza.

Inca ceva. E posibil sa ai endometrioza si totusi endometrul la ultrasunete sa fie mic? Eu mereu am avut endometrul mic la monitorizari: 6, 7 si doar rar de tot 8 mm.

Va multumesc mult pentru ca "ascultati" si povestea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Alina.. scump dar avand in vedere ca ai endo, eu una ,acum dupa ce am citit despre legatura stransa dintre acestea, nu as incepe un fiv fara analize, pentru inca aprox 1000 roni sa stiu ca pot rata atatea sperante,un bebe pierdut, banii...dar fiecare isi cantareste obtiunile.

Irina.. multumim de info, m-am inscris la studiu , mi-au si raspuns, chiar imi pun si un translator la dispozitie daca am nevoie. daca in tara asta de cacao nu se face nimic in privinta asta mai bine sa-i ajutam pe altii, ca pana la urma de acolo ne informam si ajutam.
Poate va bagati mai multe la studiu, nu presupune prea mult efort, trebuie sa va inscrieti pe site, apoi veti primi un e-mail in care va spun pasii, adica sa aveti confirmarea chirurgicala a endometriozei, completarea unui chestionar cu istoricul familiei, si pe urma trimit un kit pe cheltuiala lor sa recoltam intr-un recipient niste saliva, vor sa identifice daca este o gena responsabila de aparitia endometriozei.Facem si noi ceva bun pentru umanitate.

Ellyshor.. endometrioza se poate diagnostica cu siguranta doar la operatie/laparo, in rest sunt doar presupuneri si putem face speculatii mult si bine, chiar si pe baza simtomelor pe care le ai, care seamana izbitor de mult cu cele de endo, dar nu e musai sa si ai. Endometru nu e marit in endometrioza, nu are legatura una cu alta, valorile tale arata mai degraba o lipsa de progesteron.
Cel mai bine sa elimini multe cauze nu numai cea cu endometrioza, trompe functionale.... e sa faci o laparo, de preferat la un dr care are habar de endo si sa curete tot pe acolo in cazul in care ai, apoi ai drumul liber spre bebe.

pupiu all

Madutz
sufletulmeu
days... iar sunt optimista
"I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi i-a durerea.Dumnezeu mi-a zis :''Nu, nu Eu trebuie sa ti-o iau ci tu trebuie sa o parasesti.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare .Dumnezeu mi-a zis:''Nu ,rabdarea apare in urma necazurilor,nu se ofera ,se castiga.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma elibereze de suferinta.Dumnezeu mi-a zis:''Nu,suferintele te indeparteaza de ambitiile lumii si te apropie de mine.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea toate lucrurile de care am nevoie sa ma bucur in viata,Dumnezeu mi-a zis:''Nu,iti dau viata ca sa te bucuri de toate lucrurile."

Mergi la inceput

Mada
Multumesc frumos pentru lamuriri. Asa e, doar laparoscopia poate diagnostica aceasta boala din ce am citit. Urmeaza sa o fac si eu la inceputul lunii mai.

Ma operez la Giulesti, la dr Niculescu.
Aveti referinte despre el?
Eu din ce am citit, parerile sunt impartite, dar marea majoritate a fetelor spune ca e un medic bun, doar ca e cam dificil ca si om
De adaugat ca sunt normoponderala, aproape subponderala...stiu ca are o problema cu kg in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Nu stiu nimic despre el, poate stiu fetele.
E important sa fie un profesionist bun, si sa stie cu ce sa mananca endo, e foarte important, si sa-i precizezi sa-ti verifice permeabilitatea si functionalitatea trompelor, daca tot te deschide.
Tin pumnii sa vii cu vesti bune

Madutz
sufletulmeu
"I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi i-a durerea.Dumnezeu mi-a zis :''Nu, nu Eu trebuie sa ti-o iau ci tu trebuie sa o parasesti.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare .Dumnezeu mi-a zis:''Nu ,rabdarea apare in urma necazurilor,nu se ofera ,se castiga.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma elibereze de suferinta.Dumnezeu mi-a zis:''Nu,suferintele te indeparteaza de ambitiile lumii si te apropie de mine.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea toate lucrurile de care am nevoie sa ma bucur in viata,Dumnezeu mi-a zis:''Nu,iti dau viata ca sa te bucuri de toate lucrurile."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mada23

Nu stiu nimic despre el, poate stiu fetele.
E important sa fie un profesionist bun, si sa stie cu ce sa manaca endo, e foarte important, si sa-i precizezi sa-ti verifice permeabilitatea si functionalitatea trompelor, daca tot te deschide.
Tin pumnii sa vii cu vesti bune

Madutz
sufletulmeu

Multumesc mult Mada
Doamne ajuta sa fie totul bine!

Mergi la inceput