Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(56)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

mada..ps o sa incerc cu ceai de obligeana tks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Lucia si eu am avut primul CM dupa nastere f abundent si m-a tinut f mult, cred ca vreo 10 zile. Nu-ti zic in ce hal ma faceam. Am avut ciclu la 6 luni dupa nastere. Asa am avut vreo 4 cicluri parca, abundente, dar fara dureri de burta, doar de spate. Ma durea spatele cu vreo 5 zile inainte sa-mi vina CM-ul. Cu cat alaptam mai mult cu atat curgea mai mult. Eu zic ca asa reactioneaza organismul tau. Iti dai seama primul CM dupa atata timp, treb sa se curete tot pe acolo. Parerea mea. Poate nu e endo. Pt a tine endometrioza la distanta e recomandat sa alaptezi cat mai mult timp, asta o stii prea bine. Eu am alaptat 1 an si 1 luna, dupa aia am zis pas, ca mi-era frica ca o voi intarca cu mare greutate, incepea sa inteleaga si suferea mai mult.

Te-am pupat.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

Mada merci,m-am linistit.Credeam ca a ramas una nefacuta
Beatrice sa dea DD.sa fie totul bine.
Multumesc fetelor si o sa mai vin sa va dau vesti despre mine.Pina atunci va doresc la toate mult noroc si sa ne vedem cit mai curind la odisee.

2010 va fi anul meu norocos
DOAMNE AJUTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

M-am chinuit sa scriu un mes, apoi am apasat pe nu sh ce si s-a sterssi am ramas logata pana acum, ca n-am mai putut sa mai scriu de
Multumesc pt raspunsuri! Ce stiu sigur ca asta nu e menstruatie, e o sangerare cu cheaguri si nu se lasa iesita usor Monica la dereglare menstruala ma gandisem dar asta de obicei apar la femeile carora le vine menstra mai repede dupa nastere. Si se confunda de obicei si cu lohiile de unele asa ca...greu de spus.
Hera, prima menstra m-a tinut toata saptamana Patimilor, dupa care am fost curata o saptamana. Nu stiu ce e. Om vedea.
Monica la noi la scutece pt reflux sunt fete care dadeau probiotice si e o intreaga chestiuta:sa manance mai putin, sa nu se agite dupa masa( amea de la asta dadea la lapte afara intr-o veselie), sa fie tinuti putin inclinati, cu capu mai sus...cred ca stii si tu.Dc nu , dezvoltCum e cu doo Monicutze?
Hera te descurci?Astept feedbackurica si eu tare mi-as mai dori BB.Stiu, sunt lacoma, dar am prins gustul
Maduta ce ma bucur ca te simti mai bine de la Flavin. Cum termin cu alaptatul o sa-l iau si eu.Multam ca mi-ai zis ca are efectul scontatEu iau noni de ieri. E singurul la care se specifica clar ca e voie in sarcina,alaptare si la sugari. Mada cred ca ai intrat in linie dreapta ca optimistii tre sa fie rasplatiti
Legat de progesteron, fata care s-a tratat in Fr. a spus ca dap, difera raspunsul fiecareia de tipul de progesteron, dar dr care a op a fost ft sigur ca de la surgestone se va simti categoric mai bine. O zis ca si cantitatea ingerata zilnic face diferenta. Oricum, ar fi interesant dc cineva ar putea vorbi cu un dr ft familiarizat pe endo de treburile astea. Monica asa am citit si eu depsre Mirena. Deci pana acum ar fi Cezarette, Surgestone, Mirena si? Grupa veche de la noi se stie:duphaston, orgametril, medroxiprogesteron..iac iac iac
Aditza fiiiiiiiii ce mica esti!!!Eheeee de-as mai avea eu 26 de ani, hof!Sanatate catelului!Stiu cum e
Fire nu sh dc esti pe receptie si mai dai pe aici:sa stii ca noni regleaza si somnul, asta dc te ajuta la teoria ta cu care sunt TOTAL de acord legata de samburei si viitoarei gravide
Daniela bine ai venit alapturi de noi!Te mai asteptam
gata.merg sa-i fac dansei niste papu si mie niste papu, ca e timpu' am treaba de nu ma vad O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Lushicule.. doamne ajuta
Herule... fetele si samburelul
Flacaricaa...ne e dor de tine, mai traiesti?

Madutz

o parte din mine e acolo cu tine, ingerash din ceruri, 28.05.2009
astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.pregnancy-layouts.com/tickers/miracle.jpg" target="_blank">
days...
iar sunt optimista
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
"Exista o lumina la capatul fiecarui tunel; soarele apare din nou dupa fiecare furtuna."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

Hristos a Inviat
salutare fetelor, am intrat sa va salut ca nu o sa mai intru inca o saptamana, ca o data cu nunta mi-am luat si un scurt concediu, in care ar trebui sa-mi si vina...vreau sa va intreb daca i s-a intamplat cuiva: am super greturi de cateva zile de vineri nu am mancat de paste pre multe si nici grele....dar ma rup greturile astea nimic din ce manac nu pica bine si se intensifica seara...cu dureri de cap...oare sa fie vreun dezechilibru hormonal????ca trebuie sa-mi vina duminica...merci
va puuup pe toate
Bea ce faci? azi a nascut o prietena de-a mea care a pierdut vreo4 sarcini si inainte sa pateasca nenorocirea asta a fost operata la uter de un chist mare....si acum e bine a nascut la 39 de saptamani o fetita de 3 kg....se poate, fi optimista tu mai ai doar 30-31 de saptamani

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Lucia ce sa fac incerc sa ma pastrez pe linia de plutire. Insa imi e asa de rauuuuuu si Lorena trage de mine sa fiu fresh, dar asta e. Eu am zis ca dc nu o faceam acum poate nu as fi facut-o mai incolo pt ca intervenea egoismul, realizam probabil ce inseamna 2 copii fara sa ai nici un ajutor. Mai bine ca s-a intamplat asa ca ne-om descurca noi, sanatosi sa fim si sa ne ajute Dumnezeu, ca vom face noi fata.
Si dc era sa il fac pe bb2 mai tarziu, mi-as fi iesit din mana, ar fi fost diferenta mai mare intre ei, si oricum asa a vurt Dumnezeu. Este chiar un dar. Si sa nu uitam de problemele mele cu endo.

Acum tu stii cat de curajoasa esti, si va veti decideti cand il veti face pe bb2. Eu va urez succes.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica9 spune:

Lucia stiu tot despre reflux, patul inclinat, mancat putin si des, acum am inceput si sa ii dau biogaia drops cu probiotice, si parca mananca un pic mai bine, din biberon, la san numai cand e adormita. Ea are silent reflux, deci ii vine inapoi dar ea inghite la loc, deci e si mai rau ca o arde acidul de doua ori. Asta e, sper sa treaca. E greu cu doi, dar daca n-am fi avut problema asta cu Sophia era super bine. Asa ca eu zic curaj si puneti-va pe treaba pt bebe doi. Pe Rebecca o duc la gradi de la 12 la 6, asa ca ma descurc acum, daca ar fi si ea toata ziua acasa ar fi mult mai greu pt ca inca mai are tendinte sa ii scoata ochii lui Sophia, s-o stranga prea tare, vrea s-o ridice, chestii din astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

Salut, fetelor! M-am hotarat sa va scriu si eu, o informatie in plus nu strica niciodata. Voi incerca sa fiu foarte succinta.
14 februarie - 2 liniute pe testul de sarcina, f vag, probabil nu aveam mai mult de 10 zile de sarcina
28 februarie - primele pete maronii
1 martie - eco transvaginal in constanta, 2 chistoaie pe ovar dr, un saculet mic,mic in uter, incep trat cu utrogestan
4 martie - eco transvaginal in buc, chistoaiele posibil endometriozice, saculetul mic. Medicul imi recomanda chiuretaj, rezolvarea chisturilor si apoi vedem. Refuz, raman cu utrogestan
8 martie- saculetul a crescut f.f. putin
15 martie - deja sangerez, la eco mi se spune ca bb nu a crescut, sa opresc utrogestanul
16 martie - acasa fiind, l-am pierdut pe bb
beta hcg scade vertiginos.
18 martie- eco. saculetul nu mai e, asta stiam. Trei zile de ergomet cu indometacin ca sa scap de sangerare. Nu am facut chiuretaj. Chisturile sunt bine merci, poate chiar cu 1-2 mm mai mari. Hai sa vedem de ce natura sunt, si imi recomanda CA125
20 martie - CA125= 73,5. Nu e bine, e mare, repeta-l peste o saptamana. Acelasi lucru mi-l spune si tipa din Buc la tel. Ea mi-a zis de fapt ca nu are nici o relevanta CA 125 asa de aproape de avort, ca el oricum creste si in timpul sarcinii (si am gasit eu intr-un articol ca e chiar mai mare in cazul pierderii sarcinii), mai ales ca eu nu am facut chiuretaj si inca nu mi-a venit cm, e o gramada de patologie la mine in burta.
27 martie - CA 125=107,7. Deja ma sperii rau. Dau fuga la Buc si il mai fac o data, ca sa fiu sigura ca nu e o gresala. Pe 29 martie, CA-ul meu era de 102,3. Tinand cont ca era alt lab, am considerat ca e tot pe acolo. Ma duc la medicul din Buc, care nu se panicheaza si imi spune ca ea inca nu il considera relevant. Sa astept sa vina cm si sa mai fac unul cand se termina. In ceea ce priveste chisturile, sa nu ne grabim sa taiem burta, hai sa incercam macar o luna doua de tratament, dar asta dupa ce se termina cm.
8 aprilie - Bun, asta din c-ta zice ca in trei saptamani unul din chisturi a crescut cu 0,5 cm, sa nu mai asptept, dupa primul cm sa fac operatie si nici macar laparoscopie, ci laparotomie.

Concluzie, acum astept sa vina CM. A trecut o luna de la pierderea sarcinii. Sunt destul de speriata de acel CA 125, desi ambii medici au incercat sa ma linisteasca, spunandu-mi ca suspiciunea de cancer ovarian e destul de mica, ecografic. Nu stiu inca pe mana caruia sa merg. Nu ma dau inapoi de la operatie, dar nici nu vreau sa ma tai degeaba.

In paralel, chiar de pe 16 martie am inceput sa iau ceaiuri si tincturi. Ceai de cretisoara cu coada soricelului, napraznic si galebenele, cate trei cani pe zi. Tinctura de coacaz negru si mladite de zmeur. Despre ceaiul de cretisoara am citit intr-o carte de acasa, scrisa de Maria Treben, ca este recomandat post avort spontan.

Eu nu am un diagnostic clar de endo, toti mi-au zis posibil endo. Asa o fi. Simptome nu prea am avut, decat o usoara jena la contact, nu mereu. Mentionez ca am deja un copil, o fetita nascuta in vara lui 2008. Cu ea am ramas insarcinata in doua luni. Anul asta ne-am propus sa facem bebe incepand cu revelionul si deja in februarie eram insarcinata.

Scuze ca m-am intins atata. Va voi tine la curent cu informatii, poate vor fi cuiva de folos. Astept si parerile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta2008 spune:

buna
xdidi - multumesc tare mult pentru inf. Voi suna la acel nr, poate am noroc.

bea - Doamne ajuta sa fie bine bb!

In 2010 voi fii o mandra graviduta si o mamica fericita !...asa sa ma ajute Maica Domnului!

"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)

Mergi la inceput