Soacra imi distruge viata si casnicia!
Raspunsuri - Pagina 10
casandra spune:
Conchita, daca mama nu lucreaza ii plateste in continuare pensie alimentara, substantial redusa, fata de cea care ar plati-o in caz de sole custody pentru mama. Si vecina ta ar primi o cu totul si cu totul alta suma daca ar fi avut sole custody.
Daca in cazul Emmei, sotul ii plateste in continuare mamei aceeasi suma de bani ca si inainte, jos palaria. Dar in realitate nu se intampla asa, crede-ma. Barbatul are o alta familie de intretinut, are o sotie, cheltuieli in casa, un copil pe drum,.... Viata nu e roza. Emma mai are un copil din alta casnicie, care merge la pian si multe alte activitati. Si totul costa. Eu nu spun ca barbatul Emmei plateste activitatile fetei Emmei, dar ca Emma sa le poata plati, el trebuie sa plateasca restul, curent, chirie/mortgage, masini, asigurari,....
Eu iti inteleg punctul de vedere, dar aminteste-ti de fata mosului si fata babei. Fiecare are grija de puiul propriu, si asa e de cand lumea si pamantul.
Eu nu cred ca sotia tatalui are mai multa grija de fata, decat mama copilei, bunica sau tatal. Cred ca ordinea corecta e asta: mama, bunica, tata, sotia tatalui.
Spune-mi si mie, daca Emma e asa cum spui tu de ce a permis sa fie luata fata la bunica, atunci cand bunica a afirmat ca le face viata lor mai usoara, de ce nu a luat pozitie atunci, ci acum, cand a vazut ca soacra rade cu fosta. Sorry, dar nu de grija fetei sufera Emma, ci ca soacra relationeaza pozitiv cu mama fetei. Si tu imi spui mie ca e singurul adult responsabil din viata copilei. No way to believe this.
Si daca Emma a ajuns la concluzia ca aceasta custodie comuna e asa benefica pentru copil, de ce copilul ei nu e in custodie comuna? Pentru ca stie ca nu e, pentru ca are grija de stabilitatea emotionala si afectiva a copilului ei. In fine, nu mai continui.
Mi se pare tare trist subiectul asta si pozitia adoptata de cea care l-a deschis.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui casandra Spune-mi si mie, daca Emma e asa cum spui tu de ce a permis sa fie luata fata la bunica, atunci cand bunica a afirmat ca le face viata lor mai usoara, de ce nu a luat pozitie atunci, ci acum, cand a vazut ca soacra rade cu fosta. Sorry, dar nu de grija fetei sufera Emma, ci ca soacra relationeaza pozitiv cu mama fetei. Si tu imi spui mie ca e singurul adult responsabil din viata copilei. No way to believe this. Si daca Emma a ajuns la concluzia ca aceasta custodie comuna e asa benefica pentru copil, de ce copilul ei nu e in custodie comuna? Pentru ca stie ca nu e, pentru ca are grija de stabilitatea emotionala si afectiva a copilului ei. In fine, nu mai continui. Mi se pare tare trist subiectul asta si pozitia adoptata de cea care l-a deschis. |
in primul rand, ca atunci cand o sa vad un grup de femei fiind solidare in totalitate cu alta femeie aflata intr-o situatie complicata, o sa ma laud in public ca si eu sunt femeie si sunt mandra de asta. in al doilea rand, daca esti atenta, fiecare postanta la topic a evaluat situatia Emmei din perspectiva experientei personale - Sibylle probabil ca se gandeste la femeia care i-a schimbat viata luand-o in grija cu dragoste materna netarmurita, desi nu-i era mama. Adina priveste prin prisma relatiei super pe care o are cu fostul sot. Andacos e mama, deci ea o judeca pe Emma ca fiind o posibila mama salvatoare pentru fetita. tu judeci ca fiind in situatia de a avea custodie comuna cu sotul si aplici motivele lui si ale actualei sale la situatia Emmei. etc. e normal, e uman. dar ne putem depasi totusi coconul si sa incetam sa mai facem transfer la Emma pentru ce se intampla in vietile noastre?
apoi, mai ales de cand cu feminismul asta si cu mitul ca femeia le poate avea pe toate, tot femeile sunt cei mai duri inchizitori si cenzori. de ce? pentru ca daca alta femeie, in situatie similara, procedeaza diferit si ii iese ok, inseamna ca solutiile noastre sunt in pericol de disputa. contestand alta femeie si alegerile ei, ne aparam pe noi si alegerile noastre, amenintate de DIFERENTA. e asa greu sa admitem ca diferenta nu inseamna mai bine sau mai rau, ci doar atat- diferenta? sigur, orice femeie are asteptari superioare de la orice alta femeie - sa fie gravida cu octopleti, sa mai aiba cinci copii din fosta casatorie, inca 7 ai actualului sot, 10 soacre, trei PhD-uri, cursuri de yoga, casa luna, hrana organica, si sa mai fie si posh, cu libidoul la cote maxime, plus, sa nu uitam, la sfarsit de saptamna trebuie sa urce everestul si sa castige nobelul pentru inovatii culinare. aaaaa, si ce e mai important, sa-si educe actualul sot cum sa-si iubeasca si sa aiba grija de cei sapte copii sau paispe din casatoriile anterioare! altfel, e o ratata care merita stalpul infamiei.
intrebarile tale:
1.Emma nu a permis. TATAL a permis.
2. de ce sa fie si copilul Emmei in custodie comuna? la inceput, nici copilul sotului nu era in custodie comuna. de ce sa fie copilul meu in custodie comuna sau al altora?! Emma nu a povestit care a fost chestiunea cu fostul ei, de ce sa facem asumari insultatoare si rautacioase? Emma, nici sa nu povestesti. si de ce aplici dublul standard? adica Emma trebuie sa aiba grija de copiii ei naturali, dar mama fetitei sotului e scutita de responsabilitate? iarasi, tatal unde e in ecuatie asta de inchizitie spaniola?
am zis ce cred de soacra - atunci cand o uraste pe fosta, cand se poarta urat cu fetita, cand il debaraseaza pe fiu de "rusinea" de a avea un copil mulatru, si dintr-odata se pupa cu fosta si creaza disensiune in familia noua a fiului, si mie mi-ar suna alarma. e o intriganta si-o rea, cine stie ce pisici pune la cale? asa cum am spus, poate avea planul diabolic sa o scoata pe fetita din custodia comuna si se aliaza cu fosta temporar ca sa o ajute in planul asta.
solutii? Emma sa-si stabilizeze relatia cu sotul si sa faca tot ce poate, din pozitia ei, sa-i fie alaturi copilei. partea din urma inteleg ca o acopera, are grija de fetita zilnic.
abdominabila
buli spune:
citat din mesajul lui Emma_ Stiu ca subiecte despre soacre au mai fost si vor mai fii...until the end of the world.Dar simt ca sint cu nervii la pamint si m-ar ajuta mult niste sfaturi.... Sint casatorita cu sotul de 2 ani. Sotul are o fetita dintr-o relatie anterioara, relatie urita. Din aceasta cauza soacra era la cutite cu ex-a lu sotul meu si chiar pe fetita o suporta destul de greu.Eu tot timpul l-am incurajat pe sotul meu sa-si faca dreptate prin lege si sa obtina custodia partiala a fetitei din cauza ca mama ei nu este una dintre cele mai bune. Si-a facut curaj, a inceput actiunea, eu l-am sprijinit, chiar daca citeodata am cazut prada stressului si presiunii si ne mai certam, dar a obtinut custodia impartita si el o are o saptamina si mama ei o saptamina.In tot acest timp cind o are sotul, fetita sta la soacra ptr. ca noi amindoi lucram, sotul lucra in ture si soacra e acasa si are timp sa se ocupe da fetita. Buuuuun. |
sincer nu vad ce e asa buuun aici.
sotul tau s-a luptat pt custodia comuna ca sa plaseze fetita la soacra care o suporta detul de greu.
Sotul merge in fiecare zi la soacra si ai duce de toate, sta cu fetita, ai face baie zilnic, ai citeste povesti inainte de culcare si dupa ce adoarme vine si el acasa. |
e ok ca sta cu ea, dar n-ar fi mai ok daca ar sta la voi sa doarma?
Dar el este stilul de "baiatul mamei" care isi adora mama si orice zic eu...pina la urma tot mamica are dreptate. |
degeaba ii cauti scuze sotului, e total incorect sa faca asta.
trebuie sa isi asume familia noua, fetita din casnicia veche si sa se descurce cu ele. nu sa fie baiatul care paseaza mamei treburile spre rezolvare si nu indrazneste sa aiba opinie proprie.
dintr-o data o vad pe soacra, aseara pe la 8 intrind in bloc cu ex-a lu sotul si cu fetita, discutind si rizind de zor, urcind la etajul ei. Va rog frumos sa ma credeti ca am simtit cum pamintul s-a crapat si am vazut doar negru in fata ochilor. Mi s-au derulat toate cuvintele ei prin cap si cita ura simtem in ea si ce mi-au vazut ochii imi spune cu totul si cu totul altceva. |
exagerezi grozav, fosta cit de rea o fi, e mama copilului lui.
sa vorbesti si sa rizi cu unele persoane care fac sau au facut parte din viata ta e normal, anormal e sa pretinzi contrariul.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
conchita spune:
buli, acel "buuun" e un tic verbal sinonim cu "ok pana aici, sa trecem mai departe". fetita a stat un an cu ei dupa castigarea custodiei comune, deci nu au luat fetita s-o arunce la soacra, de ce nu cititi?? Emma nu e in alerta pentru ca soacra are o relatie cu fosta (doar si ea are relatii cu fosta soacra), ci pentru ca actuala soacra minte despre relatia asta. ia citeste tu cu atentie. sau nu, ca daca v-ati pus s-o scoateti pe Emma drept mastera din alba ca zapada, vorbesc in zadar.
abdominabila
Ramona J spune:
Conchita .
Sibylle, de unde stii ca tu sau eu gasim solutiile ideale pentru copiii nostri?
Noi n-am vazut in ce fel o avea grija soacra de fetita. Daca zice Emma ca-i mai militaroasa asta nu inseamna neaparat ca o maltrateaza pe fetita. S-ar gasi cineva sa reclame lucrurile astea, mama ar merge inapoi la judecator sa-si ceara drepturile etc.
Nu vad care-i vina Emmei de sariti asa in sus.
ocebine spune:
Mie mi se pare nedrept, needucativ, potential "damaging" si incredibil de egoist ca un copil sa traiasca cu bunica si celalat "acasa".
Daca m-as pune in ipostaza de sotie de a doua (deci implicit mama vitrega) nu as putea in nici un fel sa exclud un copil al sotului dintr-o casatorie anterioara. Tocmai instinctul de mama m-ar preveni sa comit o asa mare nedreptate. E crud pentru un copil de 5 ani sa fie azvirlit la "arm's length".
Daca tatal a facut demersuri pentru a obtine custodia impreuna cu noua sotie, este DATORIA lui impreuna cu sotia sa se ingrijeasca IN MOD EGAL de ambii copii.
Inteleg perfect situatia in care ambii parinti muncesc si bunica are grija de ei ziua (care by the way nu se aplica fetei mai mare) dar seara cind toata lumea e acasa, se presupune ca sint o FAMILIE.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Emma_ spune:
Ok...vad ca s-a ajuns la partea financiara si la comparatii gen fata mosului si fata babei.
RASPUNS PTR. CASANDRA:
1. Sotul si la ora actuala plateste pensie alimentara in full chiar daca noi avem fetita jumatate de luna.
2. Copilul meu il intretin eu si tatal ei nu actualul sot
3. Eu cistig dublu fata de sotul meu si nu am nevoie de nici un cent de la el
4. Eu platesc toate cheltuielile casei si-mi intretin copilul meu plus pe fica-sa de cite ori e necesar
5. Sotul meu plateste doar pensie alimentara plus datoriile care le-a facut cu exa la care plateste si acum.
Si daca mai ai si alte intrebari please feel free to shoot.
buli spune:
conchita,
mi mi se pare ca oricum soacra nu e ok.
si cred ca problema trebuie reglata intre Ema si sotul ei, neexcluzind copiii din ecuatie.
nu vreau sa scot pe nimeni nici alba nici neagra, de la distanta asa imi pare situatia.
in plus mi se pare ca Ema analizeaza prea tare relatia soacrei cu exa si ca mai mult de presupuneri si niste amabilitati intre cele doua n-are de comentat.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Emma_ spune:
TOT PTR. CASANDRA :))
Vad ca ai agatzat titlu de moderator care implica din start pozitia de mediator.
Daca citeai cu atentie postarile mele ai fii vazut ca vreo doua pagini mai inapoi am facut un request ca subiectul sa fie inchis din cauza ca deviaza.
Daca crezi ca acest requst este too much for you, please pass it on to the next available moderator. Thank you for your prompt attention into this matter.