Soacra imi distruge viata si casnicia!
Raspunsuri - Pagina 11
buli spune:
pe de alta parte, daca cea mai buna prietena a mea mi-ar povesti chestia asta i-as zice "draga, da-o-ncolo pe soacra, ia si fetita sotului sa stea la voi acasa seara si vezi de ale tale (inclusiv sarcina), nu baga de seama fleacurile"
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Chuny spune:
Pai si tu cum poti sa faci copil cu asa un papa lapte ... nici nu castiga, e plin de datorii, e un tata iresponsabil pt propriul copil, nu iese din cuvantul lui mama-sa ... tu chiar ai incredere intr-un astfel de om?
asta daca nu ai mai schimbat pe ici colo ceva detalii ca sa iesi personajul pozitiv in poveste
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli conchita, mi mi se pare ca oricum soacra nu e ok. si cred ca problema trebuie reglata intre Ema si sotul ei, neexcluzind copiii din ecuatie. |
aici gandeste toata lumea la fel. ideal si normal si benefic ar fi ca fetita sotului sa stea cu ei in saptamana aceea. bine, soacra poate ajuta in timpul zilei, fara ca noi sa avem dreptul sa judecam cine are grija de fetita de 15 ani a Emmei - presupun ca are grija si singura, are dreptul sa ramana singura acasa, are peste 12 ani. si fara sa o condamnam pe Emma ca nu-si asuma roluri care o depasesc, in conditiile in care sotul colaboreaza cu mama sa, nu cu sotia sa, cand vine vorba despre fetita. cum rupi cercul asta vicios? se cere o eroina, am zis io. greu, nenica. tare complicate devin treburile de la a doua casatorie in sus. mai ales ca mentalitatea e adanc inradacinata ca intreaga responsabilitate revine femeii. iar lu' barbatu' trebuie sa i se "explice".
abdominabila
casandra spune:
Conchita, si soacra si fosta sunt femei, nu doar Emma.
Nu poti empatiza cu toate femeile din lumea asta, doar pentru ca sunt femei. Emma nu solidarizeaza cu soacra si fosta, chiar daca si ele sunt femei, de exemplu. Cum poate Emma sa spuna despre mama fetei ca e mama rea? Sorry, e o afirmatie foarte dura.
Pentru Emma, am doar un sfat, sa se maturizeze, nu ii distruge soacra viata si casnicia. Soacra are dreptul sa socializeze cu cine vrea, are dreptul sa isi schimbe opinia asupra oamenilor, sa greseasca si sa isi recunoasca greselile. Poate a judecat-o gresit pe fosta si acum, fara incarcatura emotionala din timpul fostului mariaj, poate sa o vada asa cum e, pot sa fie prietene, mai ales ca au in comun ingrijirea fetei. Nota bene, fata e ingrijita doar de mama si bunica ei, tatal si partenera lui doar vin in vizita la fata.
Si cica tatal are custodia copilei. Vorbe mari, noroc cu soacra.
Ocebine, fata Emmei nu e nepoata soacrei, de ce s-ar duce la soacra Emmei? Chiar nu vad ce obligatie ar avea soacra Emmei sa se ocupe de fata Emmei din casnicia anterioara.
In fine, eu nu vreau sa o judec pe Emma, ii inteleg pozitia, femeia, in mod firesc, are grija de copiii pe care i-a nascut ea, sa fie educati, ingrijiti. Doar sa ii mai lase si pe altii sa respire, sa ii judece mai putin, sa isi asume responsabilitatea deciziilor pe care le-a luat. Cum ar fi asta cu custodia comuna, isi determina barbatul sa ceara custodia copilului, ca apoi copilul sa ajunga la soacra. Si, in final, tot pe soacra-i suparata. Culmea!
Sa nu-mi spuneti ca sotul lucreaza si nu poate avea grija de copil. Daca e chiar asa ocupat, de ce a mai cerut custodia? Ok, inteleg, il viziteaza zilnic la mama lui. O fi bine si asa, nu stiu ce sa zic. Dar atunci de ce inca nu e multumita Emma? Ca fata nu e pasata intre 3 case, ci numai intre 2? Ar trebui copilul asta sa fie tot timpul pe drumuri?
Eu chiar nu inteleg ce o mai supara pe Emma.
conchita spune:
citat din mesajul lui buli pe de alta parte, daca cea mai buna prietena a mea mi-ar povesti chestia asta i-as zice "draga, da-o-ncolo pe soacra, ia si fetita sotului sa stea la voi acasa seara si vezi de ale tale (inclusiv sarcina), nu baga de seama fleacurile" www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
emma nu are cum sa ia fetita cu forta, nu are niciun drept legal. de unde stim noi ce intelegeri exista intre sot si mama lui si ecsa lui, de care Emma nu este in cunostinta de cauza?
in fine, o sa se inchida subiectul. il punctez cu 5 stelute pentru ca ne-a facut constiente ca exista o alta lume dincolo de divort si nu e intotdeauna asa simpla. si ca, la fel ca intotdeauna, copiii pica victime la mijloc.
Emma, sarcina usoara in continuare si succes sa gasesti formula magica sa rezolvi problemele si sa ramai in armonie cu toata lumea. dupa care sa mi-o zici si mie pe PM cand o descoperi. :-))
abdominabila
Happy_in_TO spune:
citat din mesajul lui Emma_ TOT PTR. CASANDRA :)) Daca crezi ca acest requst este too much for you, please pass it on to the next available moderator. Thank you for your prompt attention into this matter. |
da' ce englezita esti
buli spune:
ca sa raspund la titlul subiectului: daca soacra iti distruge viata si casnicia, tine-o cit mai departe si de una si de alta.
hahaha - vad ca devin tot mai concisa
conchita spune:
citat din mesajul lui casandra Cum poate Emma sa spuna despre mama fetei ca e mama rea? Sorry, e o afirmatie foarte dura. |
dar tu cum poti afirma ca pe Emma o intereseaza doar banii?
ce, n-ai mai vazut mame rele care isi neglijeaza copiii? cred din ce in ce mai mult ca tu nici nu ai citit cu atentie ce povesteste Emma, ca esti prea centrata pe situatia ta. iar Emma e rea prin definitie, caci e actuala sotie...Casandra, mai gandeste-te.
abdominabila
buli spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
emma nu are cum sa ia fetita cu forta, nu are niciun drept legal. de unde stim noi ce intelegeri exista intre sot si mama lui si ecsa lui, de care Emma nu este in cunostinta de cauza? |
pai nu ea personal s-o ia, tatal fetei care locuieste cu Ema (adica sotul ) - dar ei fiind o familie i-am pus laolalta - si am uitat sa pun si pluralul tot din cauza asta - fara malitiozitate zic, pe bune.
casandra spune:
Ok, Emma, am inteles ca nu din motive financiare ati cerut custodia comuna. Multumesc pentru explicatii. Imi cer scuze ca ti-am atribuit intentii pe care nu le ai si am proiectat asupra ta resentimentele pe care le am fata de o anumita persoana din viata reala.
Dar, pentru Dumnezeu, de ce ati cerut-o? De ce ati pus copilul sa faca naveta intre 2 case daca tatal doar o viziteaza?
De ce spui despre mama ca e rea? Mi se pare o afirmatie foarte, foarte dura.
Care e beneficiul real al copilului in acest aranjament?
Vorbesc serios, nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar care a fost motivul real pentru care tatal a cerut custodie partiala?
Din ce spui tu, tatal era deprimat, si tu l-ai indemnat sa ceara custodia, a fost un proces dificil,...
Sa inteleg ca ati facut-o ca tatal sa aiba moralul ridicat, sa isi dovedeasca abilitatile de tata, ca poate sa castige? Si cand obtine, trece prin tot calvarul asta, dezradacineaza copilul, ce se intampla, se da la fund si paseaza copilul maica-sii? Mie mi se urca sangele la cap. Nu vad nicaieri, cel putin din ce am citit aici, nici macar respect pentru sentimentele copilului, din pacate. Imi pare rau.